5 توصیه برای افزایش ایمنی اطلاعات بانکی

ساخت وبلاگ

با افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور اکثر بانک ها و موسسات اعتباری به ارائه خدمات آنلاین روی آورده اند و از سوی دیگر تعداد فروشگاه ها و موسسه های خدمات اینترنتی روز به روز در حال افزایش است. از طرف دیگر گسترش شبکه های اجتماعی و افزایش تبادلات مالی در فضای مجازی باعث شده تا میزان جرایم اینترنتی و سرقت اطلاعات در سال های اخیر تا حد زیادی روند صعودی داشته باشد.

گفتنی است شب گذشته سرتیپ اسکندر مؤمنی معاون فرماندهی ناجا از افزایش 43 درصدی جرایم فضای مجازی در کشور پرده برداشت.

در چنین فضایی عدم اطلاع از روش های حفاظت از اطلاعات شخصی می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. در این مقاله چندین روش ساده برای پیشگیری از سرقت اطلاعات شخصی ارائه شده است.

1. روی حساب بانکی نظارت کنیدامروزه هر کسی با در اختیار داشتن تصویری از کارت بانکی شما و رمز دوم آن می تواند به راحتی حسابتان را خالی کند. بنابرین بهتر است با استفاده از خدمات اینترنتی بانک ها یا نصب اپلیکیشن های این موسسات از تمامی تراکنش های مالیتان اطلاع داشته باشید.

علاوه بر این هر از چندگاه با مراجعه به شعبه بانکی که در ان حساب دارید، اطلاعات کامل حساب هایتان را دریافت کنید.

2. اعلام مفقودی و مسدودی کارت

اگر کارت بانکیتان را گم کرده یا نسبت به لو رفتن رمز دوم آن مشکوک هستید بهتر است هرچه زودتر نسبت به مسدود کردن کارت اقدام کنید. برای اعلام مفقودی و مسدود کردن کارت نیازی نیست تا صبح روز بعد منتظر مانده و به شعبه بانک مراجعه کنید چون اکثر بانک های چند راه را پیش پای مشتریان گذاشته اند که عبارتند از :

  • تماس با تلفن گویا و مسدود کردن کارت با وارد کردن رمز دوم
  • استفاده از اینترنت بانک
  • از طریق اپلیکیشن بانک
  • مراجعه حضوری به بانک

در کشورهای اروپایی برخی از بانک ها امکان مسدودسازی و رفع مسدودی کارت از طریق اپلیکیشن را فراهم کرده اند که قابلیت بسیار خوبی است. با استفاده از این قابلیت کاربر می تواند به محض مفقودی یا اجرای کوچکترین تراکنشی که خود او انجام داده کارت را مسدود کرده و بعد از پیدا کردن کارت از طریق اپلیکشن مسدودی را رفع کند.

3. از خدمات پیامکی بانک ها استفاده کنید

امروزه بسیاری از بانک ها و مسسات اعتباری با ارائه خدمات پیامکی امکان اطلاع آنی مشتری از تراکنش ها را فراهم کرده اند. هنگام دریافت پیامک بانکی اگر خود شما هم خرید را انجام داده باشید می توانید مبلغ پرداخت شده را مشاهد کنید. اما اگر این خرید توسط شما انجام شده و اطمینان دارید که کارت را به یکی از نزدیکانتان نداده اید بهتر است با استفاده از روش های ذکر شده  هرچه سریعتر نسبت به مسدود سازی آن اقدام کنید.

4. برای هر حساب از یک رمزعبور متفاوت استفاده کنید

این کار باعث می شود در صورت لو رفتن رمز عبور یکی از اکانت های بانکی یا اجتماعی، امنیت حساب های دیگر به مخاطره نیفتد. با این حال اگر بخواهید این پسوردها را به ذهنتان بسپارید ممکن است دچار سردرگمی شوید، بنابرین بهتر است از راه های زیر استفاده کنید:

  • استفاده از اپلیکیشن های مدیریت رمز عبور:  این اپ ها با برخوداری از امنیت بالا عملکردی مثل دفترچه تلفن دارند، بدین ترتیب که شما برای خود اپلیکیشن یک رمز عبور تعیین کرده و دیگر پسوردها را همراه با اطلاعات مربوط به آن مثل نام بانک یا شبکه اجتماعی در فیلدهای مربوطه ذخیره می کند. بدین ترتیب تنها با به خاطر سپردن یک رمز می توانید دیگر پسوردها را به خاطر بیاورید.
  • ایجاد ارتباط بین رمز و اطلاعات مرتبط: در این روش شما از یک رمز عبور ثابت و چند کاراکتر متغییر استفاده می کنید، بدین صورت که در تمام سایت ها یا بانک ها از یک رمزعبور ثابت مثل XXXXX و در کنار آن از چند عبارت متغیر مثل سه حرف اول نام سایت یا بانک استفاده می کنید. با اینکار علاوه بر استفاده از رمزهای متغیر از ترکیب حروف و اعداد نیز استفاده می کنید که به نوبه خود باعث افزایش ضریب ایمنی می شود.

5. نسبت به تماس ها و ایمیل های مرتبط به حساب بانکی محتاط باشیداین روزها شاهد افزایش کلاهبرداری از طریق برنده اعلام کردن هستیم که نوعی فیشینگ محسوب می شوند. حمله فیشینگ عبارت است از تلاش یک یا چند هکر برای دستیابی به نام کاربری و رمز عبور با جعل سایت، اپلیکشن ، شبکه اجتماعی یا موسسات دیگری که به آنها اعتماد دارید. برای اینکه قربانی کلاهبرداری هایی از این دست نشوید از روش های زیر استفاده کنید:

  • به ایمیل ها یا پیام هایی که به جای نام و نام خانوادگی با عنوان هایی از قبیل کاربر گرامی، مشترک محترم یا مشتری عزیز شروع شده و اغلب با شماره موبایل های شخصی ارسال می شوند، اعتماد نکنید.
  • هنگام وارد کردن اطلاعات بانکی در صفحات اینترنتی حتما آدرس صفحه را با آدرس بانک مطابقت دهید. اگر این آدرس ها با هم همخوانی ندارد، از وارد کردن اطلاعات خودداری کنید.
  • به ایمیل هایی که از طرف کاربران خارجی با عنوان برنده شدن شما ارسال شده و در آن درخواست ارسال هزینه ای اندک برای دریافت یک جایزه نفیس مطرح شده، پاسخ ندهید.
  • به افرادی که طی یک تماس تلفنی با لحن رسمی خود را از کارکنان رادیو یا تلویزیون معرفی کرده و شما را یکی از برندگان قرعه کشی مسابقات اعلام می کنند به هیچ وجه اطلاعات مربوط به CVV2، تاریخ انقضا یا رمز دوم خود را ارائه نکنید. برای انتقال وجه نقد به هیچ از این اطلاعات نیاز نیست و اگر کسی از شما درخواست ارائه این اطلاعات را داشت مطمئن باشید که قصد خالی کردن حساب شما را دارد

با استفاده از روش های بالا هنگام استفاده از شبکه های اجتماعی و سایت های بانکی تاحد زیادی از اطلاعات شخصی و مالی خود حفاظت خواهید کرد. در نظر داشته باشید که در عصر دیجیتال اسلحه سارقان نه تفنگ و چاقو بلکه ناآگاهی کاربران از روش های حفاظت اطلاعات و تطیمع آنها است.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : اطلاعات, نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 271 تاريخ : چهارشنبه 19 مهر 1396 ساعت: 18:48

خبرنامه