گرما و خشکسالی عامل افزایش سطح کربن

ساخت وبلاگ

هم رسان: ماهواره رصدخانه مدارگرد کربن ۲ ناسا یا همان OCO-2 در سال 2015 و 2016 مقادیر سطوح تمرکز دی اکسید کربن هوا را به ثبت رساندند. این مقادیر 50 درصد بیشتر از افزایش‌های پیش بینی شده بودند و حالا مطالعات جدید منتشر شده در Science دلیل این افزایش را توضیح می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان و به نقل از انگجت، هشتاد درصد از این مقادیر و یا 2.5 گیگاتون از این مقدار کربن مربوط به فرایندهای طبیعی خشکسالی و دمای بالا در آمریکای جنوبی، آفریقا و اندونزی است.
این افزایش کربن به ویژه ناشی از پدیده آب و هوایی اِل نینو است که دانشمندان مدتهاست به آن مشکوک هستند. اما تاکنون نتوانسته‌اند به مکانیسم‌های دقیقی که منجر به این افزایش دی اکسید کربن شده‌اند پی ببرند. یک گروه تحقیقاتی در آزمایشگاه Jet Propulsion Laboratory ناسا به سرپرستی «جان جی لئو» اطلاعات سال 2015 را با موارد ثبت شده در سال 2011 که دارای یک افزایش طبیعی بود و توسط ماهواره Greenhouse Gases Observing ژاپن به دست آمده بود، مقایسه کردند تا دلیل این افزایش را مشخص کنند.

گرما و خشکسالی عامل افزایش سطح کربناین گروه متوجه شد تغییرات دما و شرایط بارندگی ناشی از El Nino به طور چشمگیری بر این سه منطقه تأثیر گذاشته است. این پدیده آب و هوایی در آمریکای جنوبی باعث ایجاد خشکسالی و گرمایی بالاتر از دمای طبیعی شده است. این شرایط منجر به پایین‌تر آمدن فتوسنتز در گیاهان شد زیرا گیاهان و درختان کربن کمتری را دریافت کردند.
در همین حین، میزان بارندگی در آفریقا طبیعی بود اما دمای هوا به بالاتر از حد معمول رسیده بود. این تغییرات هوایی باعث بالاتر رفتن میزان تجزیه در درختان و گیاهان و در نتیجه افزایش انتشار کربن در این منطقه شد. اندونزی هم سال خشکی را پشت سرگذاشته بود و افزایش کربن در این کشور به دلیل آتش سوزی در جنگل‌ها و سوخت تورب ایجاد شده بود.
«آنماریا الدرینگ» یکی از دانشمندان پروژه OCO-2 در JPL می‌گوید: «یافته‌های گروه تحقیقاتی ما حاکی است اگر شرایط آب و هوایی منجر به خشکسالی های طولانی و بیشتری شود ـ یعنی همان کاری که اِل نینوی گذشته کرد ـ دی اکسید کربن بیشتری در جو باقی می‌ماند که منجر به حرکت به سوی یک زمین گرم خواهد شد.»
درک نحوه عکس العمل مناطق گرمسیری در برابر یک دنیای گرمتر از اهمیت زیادی برخوردار است. ما باید بتوانیم طریقه رفتار زمین در مقابل تغییرات آب و هوایی را پیش بینی کنیم و این تحقیقات گام مهمی در این راستا است.

'); d.write(' دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : خشکسالی, نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 325 تاريخ : پنجشنبه 27 مهر 1396 ساعت: 21:15

خبرنامه