محققان دست مصنوعی ساختند که مهارت های شبیه به واقعیت دارند

ساخت وبلاگ

هم رسان: محققان موسسه Georgia Tech موفق به ساخت یک دست مصنوعی شدند که از دست مصنوعی بیونیک لوک اسکای واکر بازیگر فیلم جنگ ستارگان الهام گرفته شده است. چیزی که این عضو مصنوعی را از دیگر موارد متمایز می کند، مهارت هایی است که این دست در خود دارد که برای مثال به کاربران اجازه می دهد تا هر انگشت را به تنهایی حرکت دهند. جیسون بارنز فرد قطع عضوی که با این محققان همکاری می کند با کمک این دست مصنوعی می تواند برای اولین بار پیانو بزند، چرا که او در سال 2012 در اثر سانحه ای بازوی خود را از دست داد.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان و به نقل از انگجت، بیشتر پروتزهای موجود، از حسگر الکترومیوگرام (EMG) استفاده می کنند تا حرکت عضله ای که عضو آن قطع شده است را به حرکات دست و انگشت تبدیل کند. اما این نوع از سنسورها از قابلیت های محدودی برخوردار هستند. جیل وین برگ استاد راهنمای این پروژه در بیانیه ای اعلام کرد:” سنسورهای EMG از دقت بالایی برخوردار نیستند. آنها می توانند حرکت عضله را تشخیص دهند، اما سیگنال آنها آن قدر دارای نویز است که نمی توانند تشخیص دهند فرد می خواهد کدام انگشت خود را حرکت دهد.” بنابراین این تیم تحقیقاتی عضو مصنوعی خود را یک قدم به جلو هدایت کردند و یک پروب اولتراساندی به آن متصل کردند. درست همانطوری که پزشکان می توانند با استفاده از دستگاه های اولتراساند سونوگرافی جنین داخل رحم مادر را تماشا کنند، این پروب هم می توانند ببیند کدام ماهیچه در حال حرکت در عضو فرد قطع عضو است. سپس الگوریتم های موجود این حرکت ماهیچه ای را به حرکت انگشت ها تبدیل کند. وین برگ می گوید:” بازو می تواند با استفاده از این تکنولوژی جدید تشخیص دهد که کدام انگشت در فرد قطع عضو می خواهد حرکت کند. حتی اگر این فرد انگشت نداشته باشد.”

تا به حال گروه های زیادی برای بهبود عملکرد عضوهای پروتزی تلاش کرده اند و سعی می کنند تا این عضو ها را تا حد ممکن به اعضای واقعی تبدیل کنند. بعضی از این تلاش ها شامل معرفی بازخورد لمسی است که به کاربران اجازه می دهد تا بدون نگاه کردن متوجه شوند که عضو پروتزی در کجا قرار دارد، همچنین در تحقیقاتی این توانایی به عضو پروتزی داده می شود که چیزی را که باید بردارد را ببیند. DARPA یک پروتز پیشرفته با نام LUKE دارد که از بازیگر جنگ ستارگان یعنی اسکای واکر الهام گرفته شده است.
این اولین باری نیست که تیم Georgia Tech یک عضو مصنوعی پروتزی برای بارنز می سازد. در سال 2014 این گروه یک دست برای بارنز ساختند که می توانست طبل بزند. آنها در بار دوم یک چوب طبل به دست بارنز دادند که بر اساس موسیقی در حال پخش حرکت می کرد و می توانست سریع تر از یک عضو واقعی به طبل ضربه بزند. بارنز درباره نسخه ثانویه این عضو سریع و چالاک می گوید:” کاملا شگفت انگیز است. این بازوی جدید به من اجازه می دهد تا هر چیزی را که می خواهم بدون تغییر حالت یا زدن دکمه ای در هوا بگیرم. من اصلا فکر نمی کردم که موفق به انجام چنین کاری شوم.”

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 254 تاريخ : جمعه 24 آذر 1396 ساعت: 17:01

خبرنامه