چگونه فناوری ترمز اتوماتیک در شرایط اضطراری جان ما را نجات میدهد؟

ساخت وبلاگ

همانطور که از نامش پیداست، فناوری ترمز اتوماتیک برای جلوگیری از تصادفات بر روی خودروهای جدید قرار داده شده، اما این همه ماجرا نیست.

خدایی نکرده نه من نه شما راننده های بدی نیستیم! و به هیچ عنوان هرگز زیر بار این موضوع نخواهیم رفت، اما شاید هرازگاهی برای تنظیم کولر یا کم و زیاد کردن صدای ضبط، یکی دو ثانیه چشممان را از جاده برداریم. ماشینی که با سرعت 115 کیلومتر در ساعت در حال حرکت است، در همان زمان یک ثانیه حدود 30.48 متر جلو میرود، و اگر در همین یک ثانیه ماشین جلوی شما به هر دلیل ترمز شدید بگیرد، زمان زیادی برای عکس العمل نخواهید داشت.

خوشبختانه، فناوری ترمز اضطراری که در اکثر خودروهای مدرن وجود دارد، برای همین مواقع طراحی شده تا جلوی تصادف را بگیرد.

این فناوری قبلا محدود به خودروهای لوکسی مثل مرسدس بنز کلاس S بود، اما اکنون شاهد هستیم که خودروهای با قیمت کمتر نیز این تکنولوژی را دارند.

فناوری AEB، عصای دست راننده!

Automatic Emergency Breaking (AEB) یا همان ترمز اتوماتیک در شرایط اضطراری تقریبا در همه موارد در کنار سیستم forward collision warning (FCW) سیستم هشدار برخورد از جلو، کار میکنند که این امر با توجه به اینکه هردو از سنسور های مشترک استفاده میکنند، بدیهی است. در قسمت جلوی خودرو، معمولا این سیستم ها بر پایه رادار و یا دوربین هستند که به کامپیوتر خودرو اجازه بررسی ادامه مسیر و عملکرد بهتر در سرعت های بالا را میدهد. سیستم های بر پایه دوربین، مثلا پکیج Eyesight برای ماشین های کمپانی سوبارو، اغلب دارای قابلیت تشخیص عابر پیاده هستند.

هر زمان که مانعی در طول مسیر وحود داشته باشد، سیستم هشدار برخورد از جلو، به راننده هشدار های بصری و یا شنیداری میدهد. در برخی از این سیستم ها مثل سیستم هشدار برخورد و تقویت ترمز کمپانی فورد، کامپیوتر خودرو، فاصله لنت ها و دیسک را در شرایط اضطراری کاهش میدهد تا عکس العمل راننده در ترمز گیری سریعتر شود. حتی در برخی موارد این سیستم قادر به اتصال به کمربند ایمنی نیز هست تا در صورت نیاز کمربندها قفل شوند و راننده در حالت ترمز گیری شدید به جلو پرتاب نشود.

فناوری ترمز اتوماتیک

در شرایط خطرناک قبل از برخورد، هر میلی ثانیه اهمیت حیاتی دارد، پس اگر راننده متوجه سیستم هشدار نشود و یا به آن اهمیت ندهد، سیستم ترمز اتوماتیک، با متوقف کردن کامل خودرو، جلوی تصادف را خواهد گرفت.

در سرعت های پایین، نحوه عملکرد این سیستم بسته به مدل ماشین و یا فاصله تا جسم مانع در رو به رو، متغییر است. در این مواقع این سیستم قادر به جلوگیری کامل از وقوع حادثه است. با این حال در سرعت های بالاتر، ممکن است فناوری ترمز اتوماتیک نتواند قادر به جلوگیری از برخورد باشد، اما این که پیش از برخورد بتوان سرعت حرکت را کمتر کرد، موجب کاهش چشمگیر در شدت برخورد خواهد بود.

مطالعه کنید: رنج روور هیبریدی با پیشرانه الکتریکی، خودرویی نرم اما قدرتمند

این فناوری که قبلا یک آپشن لوکس برای خودروهای مدل بالا بود، اکنون بر روی ماشین های ارزان قیمت نیز وجود دارد. برای مثال، مزدا و نیسان قصد دارند در آینده نزدیک فناوری AEB را به صورت استاندارد بر روی اکثر مدل های نه چندان گران خود قرار دهند.

ترمز خودکار دنده عقب

همچنین، این فناوری برای عقب خودرو نیز قابل استفاده است، با این حال با توجه به اینکه دنده عقب رفتن تقریبا هیچوقت با سرعت خیلی بالا صورت نمیگیرد، این سیستم ها بیشتر برای ترمز گرفتن در سرعت های کم طراحی شده اند که به جای استفاده از رادار، اغلب از دوربین و یا سونار برای تشخیص جسم و توقف خودرو استفاده میشود.

در صورتی که این سیستم به خوبی تنظیم شده باشد، در سرعت های کم، میتوان گفت احتمال تصادف نزدیک به صفر خواهد بود. در نظر داشته باشید که جسم موجود در عقب خودرو، ممکن است یک انسان و یا حیوان باشد که از پشت ماشین شما در حال عبور است.

سیستم های دیگر ترمز اتوماتیک

اکثر سیستم های ترمز اتوماتیک، بر روی ماشین رو به روی شما و یا فضای پشت خودرو متمرکز هستند، اما برخی دیگر مثل سیستم پیش بینی برخورد از جلو و ترمز اضطراری کمپانی اینفینیتی، قادر به بررسی حرکت دو خودرو جلو شما هستند که موجب عکس العمل سریعتر و به موقع برای جلوگیری از تصادف خواهند شد.

فناوری ترمز اتوماتیک

همچنین سیستم های دیگری هستند، که قادر به بررسی حرکت خودروهای پشت سر در هنگام دنده عقب رفتن میباشند، بدین معنا که هنگام عقب رفتن، مواظب نزدیک شدن خودروهای دیگر از جوانب میشوند. با کنار هم قرار گرفتن این تکنولوژی با ترمز اتوماتیک، هنگام دنده عقب رفتن برای خروج از پارکینگ یا کوچه با نقظه کور، از برخورد با ماشین های در حال عبور جلوگیری میشود.

سیستم کمک در گردش کمپانی آئودی، در هنگام دور زدن و یا گردش به راست و چپ، با ترمز گیری اتوماتیک از وقوع تصادفات شاخ به شاخ جلوگیری میکند.

مطالعه کنید: چند مورد از خودروهایی که هرفردی آرزوی حداقل یکبار تجربه رانندگی با آن را دارد

یکی از جدیدترین دستاوردهای مربوط به این تکنولوژی سیستم کمک در گردش آئودی است که با تحت نظر گرفتن ماشین های در حال عبور، به هنگام گردش به جوانب از وقوع تصادف جلوگیری میکند. اگر در هنگام دور زدن، به هر دلیل ماشینی از بغل به شما نزدیک شود، ترمز ها به صورت خودکار فعال میشوند و مانع از قرار گرفتن مسیر شما در مسیر حرکت خودرو دیگر خواهند شد. اما این سیستم فقط تا سقف سرعت 10 کیلومتر بر ساعت قابل اجرا است.

قبل از خرید باید بدانید…

پس از سالها بررسی و تحلیل تکنولوژی های مربوط به امنیت خودرو، فهمیده ایم که فناوری ترمز اتوماتیک یکی از غیر قابل  پیش بینی ترین آپشن ها است. در طول رانندگی قبل از خرید خودرو، قادر نخواهید بود که این فناوری را به خوبی امتحان کنید. در اکثر موارد،رانندگان به هنگام رخ دادن یک وضعیت اضطراری، برای اولین بار متوجه کاربرد این فناوری خواهند شد.

همانطور که قبلا اشاره کردیم، سرعت امنی که در آن میتوان به طور کامل از برخورد جلوگیری کرد، بستگی به اندازه و وزن خودرو مورد نظر دارد. اما اکثر خودرو سازان سرعتی بین 50 تا 70 کیلومتر را برای انجام اینکار تخمین میزنند. با این حال، توصیه میشود حتما پیش از خرید خودرو مورد نظرتان، این موضوع را بررسی کنید.

فناوری ترمز اتوماتیک

همچنین، وجود تکنولوژی های مربوط به حفظ فاصله طولی و جانبی نیز در کنار سیستم ترمز اتوماتیک کاربرد بسیاری دارد. فناوری هایی مثل سیستم هشدار فاصله طولی کمپانی ولوو، با اینکه اعصاب شما را به هم میریزند، در حفظ فاصله مناسب با خودروهای دیگر کمک بسزایی دارند. این امر به راننده در هنگام حواس پرتی برای جلوگیری کامل از وقوع حادثه کمک زیادی میکند. اما بدانید که همه تکنولوژی های دنیا هم قادر به جلوگیری از تصادف شما نیستند اگر مثل یک دیوانه به ماشین رو به رویی چسبیده باشید!

سیستم کروز کنترل تطبیقی نیز در کنار سیستم های AEB و FCW کاربرد بسیار زیادی دارد و هر سه اینها، از سنسور ها و کامپیوتر های مشترک استفاده میکنند. با توجه به اینکه سیستم کروز کنترل تطبیقی به صورت خودکار سرعت شما را برای بهبود فاصله طولی با ماشین رو به رو کم میکند، در هنگام وقوع شرایط اضطراری، زمان بیشتری برای ترمز گرفتن و یا ترمز اتوماتیک موجود خواهد بود.

منبع: cnet
دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 266 تاريخ : سه شنبه 28 آذر 1396 ساعت: 20:34

خبرنامه