نقد و بررسی گوشی آنر 7 ایکس هواوی – Huawei Honor 7X

ساخت وبلاگ

یک گوشی با حاشیه‌های کم و سخت‌افزار مناسب

گوشی‌های رده Honor شرکت هواوی پیش از این نیز ما را با قرار دادن سخت‌افزار عالی در دستگاه‌های نسبتاً ارزان مجذوب خود کرده بود و Honor 7X این بار صفحه نمایش گسترده و بدون حاشیه با نسبت ۱۸:۹ را برای اولین بار به میان‌رده‌های بازار گوشی تلفن همراه آورده است.

ارائه چنین دستگاهی از طرف هواوی کمی ما را به تعجب وا داشته است چرا که این شرکت مدل Honor 9 را در ابتدای سال جاری میلادی با صفحه نمایشی استاندارد با نسبت تصویر ۱۶:۹ و بر خلاف دیگر پرچمداران امسال معرفی کرد.

انتظار می‌رفت ارائه یک گوشی مناسب بعد از مدل Honor 6X که گوشی بسیار خوبی بود چالش سختی برای هواوی باشد، به‌ویژه اگر به دنبال یک گوشی موبایل ارزان‌قیمت با امکانات مناسب باشید. حال سؤال این‌جاست که آیا آنر ۷ایکس می‌تواند انتظاراتی را که از یک گوشی خوب ارزان‌قیمت می‌رود برآورده کند یا خیر؟

قیمت و تاریخ عرضه Honor 7X

آنر 7 ایکس از جمله گوشی‌های پایین‌رده و میان‌رده به حساب می‌آید و قیمتی ۲۰۰ تا ۲۷۰ دلاری خواهد داشت. این گوشی را در حال حاضر می‌توان در وب‌سایت آنر پیش‌خرید کرد و در حال حاضر در بریتانیا و ایلات متحده در دسترس خریداران قرار دارد ولی تاریخ عرضه آن در بازار ایران هنوز مشخص نیست.

طراحی و صفحه‌نمایش

گوشی آنر 7 ایکس دارای طراحی تمام فلزی جذابی است، اگرچه قسمت پشت دستگاه تخت است و به خوبی آنر ۶ایکس در دست جای نمی‌گیرد. با ضخامتی ۴٫۶ میلی‌متری از بسیاری از گوشی‌های حال حاضر باریک‌تر است و اگر به دنبال یک گوشی باریک هستید شاید انتخاب مناسبی برای شما باشد.

آنر 7 ایکس هواوی - Huawei Honor 7X

پنل پشتی فلزی است ولی شاید حسی به خوبی حس در دست گرفتن گوشی نوکیا ۶ را به شما متبادر نکند. علی رغم پرداخت فلزی Honor 7X ، فلز به کار رفته حس رضایت‌مندی از پنل پشتی شیشه‌‌ای آنر ۹ را به کاربر نمی‌دهد. حسگر اثر انگشت اما در جایی مناسب در پشت دستگاه تعبیه شده و با در دست گرفتن گوشی به راحتی قابل دسترسی است.

تکنولوژی اسکن اثر انگشت به کار رفته در Honor 7X عملکردی سریع دارد ولی اگر برای مثال گوشی روی میز کار شما باشد وارد کردن پین‌کد یا باز کردن صفحه با الگوی قفل‌گشا روی صفحه سریع‌تر از برداشتن گوشی برای لمس حسگر اثر انگشت است.

مطالعه کنید: نقد و بررسی تخصصی گوشی هواوی آنر 9

در لبه پایینی دستگاه، یک جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون قرار دارد که در صورت استفاده از هدفون سیمی جایش مناسب است. پورت مایکرو یو‌اس‌بی و اپیکر نیز در همان‌جا تعبیه شده است.

هواوی تبلیغاتی زیادی برای صفحه‌نمایش آنر ۷ایکس به راه انداخته آن را یک بروزرسانی بزرگ می‌داند و راستش را بخواهید حق هم دارد چرا که این شرکت توانسته صفحه نمایشی تقریباً ۶ اینچی را در بدنه‌ای جای دهد که پیش از این قادر بود صفحه‌نمایشی ۵٫۵ اینچی را در خود جای دهد. نمایشگر ۵٫۹۳ اینچی آنر ۷ایکس نسبت به برخی دیگر از گوشی‌ها، فاصله کمتری با کناره‌ها دارد. این صفحه‌نمایش کم‌حاشیه به زیبایی آیفون‌ایکس و سامسونگ گلکسی اس‌۸ که دارای نسبت ۱۸:۹ هستند نیست ولی با چنین قیمتی انتظاری بیشتری از Honor 7X نمی‌رود.

نمایشگر این گوشی زیبا و جذاب است و تفکیک‌پذیری بالایی دارد. این نمایشگر با تفکیک‌پذیری فول اچ‌دی پلاس ۱۰۸۰×۲۱۶۰ و  ۴۰۸ پیکسل در هر اینچ شاید به خوبی آن‌چه در بسیاری از پرچمداران به کار رفته نباشد ولی با در نظر گرفتن قیمت، برای یک میان‌رده بسیار خوب است.

آنر 7 ایکس هواوی - Huawei Honor 7X

با چنین قیمتی همان تفکیک‌پذیری نصیب شما می‌شود که در گوشی گران‌قیمت‌تری مانند وان‌پلاس ۵تی وجود دارد ولی اگر این دو گوشی را با هم مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که نمایشگر آنر 7 ایکس کمی تاریک‌تر است و شفافیت تصویر وان‌پلاس را ندارد.

یکی از چیزهایی که ممکن است کاربر را اذیت کند آن است که اغلب اپ‌ها به صورت پیش‌فرض با نسبت ۱۶:۹ اجرا می‌شوند و در نتیجه یک اعلان به رنگ آبی در قسمت پایین صفحه‌نمایش ظاهر می‌شود و از کاربر برای نمایش اپ به صورت تمام صفحه اجازه می‌خواهد.

مطالعه کنید: نقد و بررسی گوشی آنر ۶ ایکس هواوی

با در نظر گرفتن آن‌که کاربر خواهان اجرای اپ‌ها  با نسبت ۱۸:۹ است این اعلان چیز بیهوده‌ای است. برای مثال هنگام تنظیم ساعت هوشمند در اپ Android Wear با کلیک روی گزینه تغییر به حالت تمام صفحه و قبل از اتمام روند کار، اپ ریست شده و به نقطه اول بازمی‌گردد.

به نظر می‌رسد که اپی وجود ندارد که‌ از صفحه‌نمایش گسترده آنر 7 ایکس پشتیبانی نکند ولی باید دکمه مورد نظر را فشار دهید و چند ثانیه صبر کنید تا اپ‌ها ریست شوند. با در نظر گرفتن آن‌که بسیاری از دستگاه‌های اندرویدی دیگر با صفحه نمایش گسترده از اپ‌ها به صورت پیش‌فرض پشتیبانی می‌کنند ممکن است عدم پشتیبانی Honor 7X کمی توی ذوق بزند.

باتری

عمر باتری همیشه نکته قابل توجهی در خرید گوشی هوشمند است و عملکرد خوب و راضی‌کننده باتری Honor 7X که قابل رقابت با بسیاری از گوشی‌های هوشمند دیگر است کاربران را خوشحال خواهد کرد. اگرچه ممکن است باتری این گوشی چیز جدیدی ارائه نکند ولی با در نظر گرفتن آن‌که آنر 7 ایکس از یک باتری متوسط ۳۳۴۰ میلی‌امپری استفاده کرده و صفحه‌نمایش بزرگ آن انرژی زیادی مصرف می‌کند باید گفت که باتری تا مدت زیادی دوام می‌آورد.

باتری آنر 7 ایکس با استفاده عادی تا یک روز کامل دوام می‌آورد ولی اگر از گوشی خود زیاد کار می‌کشید ممکن است پس از گذشت نیمی از روز به شارژ مجدد گوشی‌تان نیاز باشد. حتی با استفاده نرمال نیز باتری گوشی کمی بیشتر از یک روز دوام می‌آورد، بنابراین انتظار می‌رود در طول شب گوشی‌تان را شارژ کنید. اگر به دنبال دستگاهی ارزان‌قیمت با باتری قدرتمندتری هستید شاید Moto E4 Plus انتخاب مناسبی باشد چرا که باتری این گوشی با استفاده معمولی بیش از دو روز شارژدهی دارد.

آنر 7 ایکس هواوی - Huawei Honor 7X

یکی از کمبودهای آنر 7 ایکس شاید نبود شارژ سریع باشد. هواوی چنین قابلیتی را برای این گوشی در نظر نگرفته است بنابراین ممکن است به صورت مداوم نیاز به شارژ گوشی باشد که به مراتب نسبت به گوشی‌های امروزی کند انجام می‌شود. این ممکن است کمی برای کاربرها ناامیدکننده باشد چرا که بسیاری از گوشی‌های میان‌رده در حال حاضر دارای قابلیت شارژ سریع هستند.

مطالعه کنید: نقد و بررسی گوشی نوکیا ۶ – Nokia 6

با قرار دادن Honor 7X در آزمون باتری کامل که شامل اجرای یک ویدئو ۹۰ دقیقه‌ای با شارژ کامل، روشنایی صفحه در حالت ماکسیمم و همگام‌سازی حساب‌های کاربری از طریق وای‌فای می‌شود، ۷۸ درصد باتری در پایان باقی ماند. برای نوکیا ۶ نیز در پایان این آزمون ۷۸ درصد شارژ باقی ماند، اگرچه اگر به دنبال باتری قوی‌تری هستید ممکن است Moto G5S Plus که شارژش پس از این آزمون به ۸۴ درصد رسید گزینه خوبی باشد

آنر 7 ایکس از طریق یک پورت مایکرو یو‌اس‌بی شارژ می‌شود که پایین دستگاه قرار دارد و جای تعجب نیست که گزینه شارژ بی‌سیم نیز وجود ندارد.

دوربین

آنر 7 ایکس از ترکیب دو دوربین بهره می‌برد که یکی حسگری ۱۶ مگاپیکسلی دارد که بیشتر کارهای سنگین را انجام می‌دهد و دیگری حسگری ۲ مگاپیکسلی دارد و کارش محاسبه عمق تصاویر است.

در محیطی با نور مناسب، تصاویر خوبی توسط آنر 7 ایکس برداشته می‌شود. در اغلب عکس برداری‌ها از لنز اصلی استفاده می‌شود که فوکوس خوبی را ارائه می‌دهد. اگرچه در پاره‌ای از اوقات این لنز عملکرد کندی از خود نشان می‌دهد.

از آن‌جایی که عکس‌برداری ممکن است کمی کند باشد شاید نتوانید گوشی خود را سریعاً از جیبتان بیرون آورده و عکس‌هایی در لحظه بگیرید. برای این‌کار باید کمی صبر کنید تا دوربین روی سوژه مورد نظر فوکوس یا تمرکز کند.

آنر 7 ایکس هواوی - Huawei Honor 7X

لنز ۲ مگاپیکسلی نیز زمانی که حالت دیافراگم گسترده مورد نیاز است مورد استفاده قرار می‌گیرد، چیزی که در مدل آنر ۶ایکس نیز وجود داشت. در این حالت لبه‌های شئ مورد نظر شناسایی شده و تصویر پشت آن تار می‌شود تا تصویری با فوکوس بر روی پس‌زمینه یا پیش‌زمینه حاصل شود.

این افکت بسیار جالب و کاربردی است و می توانید پس از گرفتن عکس قسمت‌هایی را که می‌خواهید تار یا واضح کنید. این قابلیت روی Honor 7X نیز عملکرد سریعی دارد ولی شناسایی اشیاء و ویرایش آن به خوبی مدل آنر ۹ نیست.

مطالعه کنید: نقد و بررسی گوشی گلکسی اس ۸ سامسونگ

عکس‌برداری در شب نیز کمی با آنر 7 ایکس مشکل است. نور کم مشکلاتی جدی برای دوربین ایجاد می‌کند و می‌توان گفت این دوربین به اندازه دوربین‌ آنرهای رده‌بالا یا گوشی‌های پرچمدار قدرتمند نیست. با وجود این در رقابت با گوشی‌هایی مانند نوکیا ۶ و موتو جی۵اس پلاس نیز کم خواهد آورد، گوشی‌هایی که قیمتی تقریباً مشابه دارند.

دوربین جلویی دارای سنسوری ۸ مگاپیکسلی که دارای قابلیت پرتره نیز هست. این قابلیت در آنر ۷ایکس به خوبی عمل می‌کند ولی نه به خوبی دوربین پشتی. دوربین سلفی عکس‌های خوبی برمی‌دارد که مناسب شبکه‌های اجتماعی است و نه بیشتر.

رابط کاربری

آنر 7 ایکس از نرم‌افزار امویی نسخه ۵٫۱ رسمی هواوی استفاده می‌کند که پوسته‌ای برای اندروید ۷ نوقا است. هنوز مشخص نیست که Honor 7X در چه تاریخی به اندورید ۸ اوریو بروزرسانی می‌شود ولی انتظار می‌رود اندروید جدید به زودی برای این گوشی منتشر شود.

در حال حاضر اندورید ۷ نیز به خوبی روی این گوشی عمل می‌کند ولی این نسخه پیشین اندروید به زودی کمی قدیمی خواهد شد. رابط کاربری اموشن ۵ عملکردی مناسب داشت ولی جای تأسف دارد که از نرم‌افزار به کار رفته در گوشی‌هایی مانند Mate 10 یا Mate 10 Pro هواوی برای گوشی‌های رده آنر خبری نیست.

آنر 7 ایکس هواوی - Huawei Honor 7X

گشت‌و‌گذار در جاهای مختلف گوشی آسان است و برخی از آخرین ویژگی‌های اندروید ۷ مانند پشتیبانی از پنجره‌های مختلف و توانایی پاسخگویی مستقیم به پیامک‌ها و ایمیل‌ها در نوار اعلان در اختیار کاربر قرار گرفته است.

فیلم، موسیقی و بازی

نسبت تصویر بزرگ‌تر در آنر 7 ایکس ، این گوشی را برای دیدن فیلم مناسب ساخته است ولی در برخی از اپ‌های دیدن فیلم مجبورید دکمه تمام‌صفحه را پیش از ورود فشار دهید تا تصویری تمام صفحه به نمایش درآید. پس از انجام این‌کار فیلم را به صورت تمام صفحه خواهید دید و مجبور نخواهید بود برای دیدن فیلم به گوشی‌هایی با ابعاد بسیار بزرگ متوصل شوید. اگرچه این نمایشگر فول‌اچ‌دی است ولی کیفیت تصاویر با وضوح بالا، Honor 7X را به دستگاهی بسیار مناسب برای دیدن ویدئو به ویژه در میان گوشی‌های میان رده تبدیل کرده است.

مطالعه کنید: نقد و بررسی گوشی موتو جی 5S پلاس

ممکن است حین دیدن فیلم دستتان روی اسپیکر رفته و صدا را قطع کند. کیفیت صدا نیز آن‌چنان چنگی به دل نمی‌زند. این گوشی برای گوش دادن به پادکست‌ها یا موسیقی مناسب است ولی ممکن است کیفیت صدا آن‌چنان باب طبعتان نباشد.

شاید یکی از نکات قابل توجه آنر 7 ایکس جک ۳٫۵ میلی‌متری آن باشد که در بسیاری از گوشی‌های بالارده و برخی از گوشی‌های میان رده از آن صرف نظر شده و از هدفون‌های بلوتوثی به جای آن استفاده شده است.

آنر 7 ایکس هواوی - Huawei Honor 7X

همچنین می‌توانید برای گوش دادن موسیقی از هدفون‌های بی‌سیم بلوتوثی استفاده کنید که طبق آزمون‌های انجام شده از کیفیتی خوبی نیز برخورداراند، ولی وجود گزینه جک ۳٫۵ میلی‌متری نیز به خصوص اگر هدفون‌های باسیم خوبی داشته باشید بسیار مناسب است.

اجرای بازی‌های سبک با گوشی آنر 7 ایکس با صفحه نمایش گسترده تجربه‌ای لذت‌بخش است ولی این گوشی برای بازی‌های دارای گرافیک بالا ممکن است به نرمی گوشی‌های رده بالا کار نکند و بعضی اوقات عملکرد نامناسبی داشته باشد.

اگر قصد اجرای بازی‌های روز دنیا را دارید شاید باید پول بیشتری خرج کنید و یک گوشی هوشمند با سخت‌افزار قدرتمندتر نظیر آنر ۹ یا وان‌پلاس ۵تی را تهیه کنید. با وجود این می‌توانید بازی‌های نسبتاً سبک زیادی را با Honor 7X اجرا کنید و با هیچ مشکلی نیز مواجه نخواهید شد.

عملکرد و مشخصات فنی

درون آنر ۷ایکس یک چیپ‌ست های‌سیلیکون ۶۵۹ و ۴ گیگابایت رم نهفته است که برا اجرای نرم بسیاری از اپ‌ها و بازی‌ها کافی است. ۷ایکس کمی کندتر و کم‌کیفیت‌تر از گوشی‌های پرچمدار باشد ولی قادر است جوابگوی کاربری‌های روزانه شما بوده و انتظاراتتان را برآورده کند.

آنر 7 ایکس در بنچمارک Geekbench 4 میانگین امتیاز ۳۵۷۹ را به دست آورد که نسبت به آنر ۶ایکس با امتیاز ۳۱۰۵ یک پیشرفت به حساب می‌آید. اگرچه این امتیاز نسبت به گوشی‌های هم‌رده نظیر موتو جی۵اس پلاس که مشخصات تقریباً مشابهی دارد کم محسوب می‌شود. جی۵اس پلاس کمی گران‌تر است ولی در این بنچمارک، امتیاز ۴۳۱۲ را کسب کرد که از این حیث گزینه بهتری در انجام پردازش‌های سنگین‌تر در کاربری‌های روزانه است.

آنر 7 ایکس هواوی - Huawei Honor 7X

با این وجود، آنر 7 ایکس هنوز هم همه وظایفش را به خوبی انجام می‌دهد ولی شاید عملکرد کمی کندتر داشته باشد و شاید برای بالا آمدن اپ‌ها مدت بیشتری انتظار بکشید.

حافظه داخلی بسته به منطقه زندگی کاربرها متفاوت است. کاربران اروپایی این گوشی را با ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی خریداری می‌کنند در حالی که مدل ارائه شده در ایالات متحده ۳۲ گیگابایتی است. پشتیبانی از کارت حافظه جانبی مایکرواس‌دی تا حجم ۲۵۶ گیگابایت نیز در هر دو مدل وجود دارد. بهتر است بدانید که اگر از سیم‌کارت دوم استفاده می‌کنید قادر به استفاده از کارت حافظه جانبی نخواهید بود.

یکی از معایب آنر 7 ایکس نبود حسگر NFC است. این بدین معناست که نخواهید توانست از Android Play برای برای پرداخت بدون تماس استفاده کنید.

آنر 7 ایکس هواوی - Huawei Honor 7X

سخن آخر

گوشی آنر 7 ایکس تمام ویژگی‌های یک گوشی میان‌رده خوب را داراست و همه چیز را یک‌جا دارد و قادر است بسیاری از نیازهای شما را برطرف کند. Honor 7X به عنوان یک گوشی میان‌رده عملکرد خوبی دارد و مشخصاتی دارد که در گوشی‌های بالارده و پرچمدار دیده می‌شود. ارائه این مدل توسط آنر در پایان سال میلادی کاملاً منطقی به نظر می‌رسد چرا که سال ۲۰۱۷ سال گوشی‌هایی با نمایشگرهای با نسبت ۱۸:۹ بوده است.

این نسبت تصویر توسط بسیاری از گوشی‌های بالارده به کار گرفته شده است و اکنون آنر توانسته این نوآوری را در گوشی‌های ارزان به بازار ارائه کند. آنر 7 ایکس برای کسانی مناسب است که نمی‌خواهند پولی در حد یک گوشی پرچمدار را هزینه کنند ولی می‌خواهند نمایشگری با نسبت تصویر ۱۸:۹ را تجربه کنند که حاشیه‌های کمی دارد.

نمایشگر Honor 7X دارای وضوح بالاست و دلیل منحصر به فرد بودنش در میان گوشی‌های میان‌رده همین صفحه‌نمایش است. آنر همچنین طراحی را نیز بهبود بخشیده و آنر 7 ایکس شبیه یک گوشی بالارده به نظر می‌رسد.

آنر 7 ایکس کمبودهایی هم دارد که ممکن است باعث ناامیدی برخی از خریداران بالقوه شود. برای مثال نبود حسگر NFC. با وجود پرطرفدارتر شدن Android Play، نبود NFC در آنر 7 ایکس جای تأسف دارد و این معنای آن است که اگر پرداخت از طریق گوشی برای کاربر مهم باشد باید به سراغ گوشی دیگری برود.

منبع: techradar
دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 407 تاريخ : دوشنبه 4 دی 1396 ساعت: 10:33

خبرنامه