عیب یابی خودرو از طریق رنگ دود اگزوز

ساخت وبلاگ

عیب یابی خودرو از طریق رنگ دود اگزوز

همانطور که می‌دانید زمانی‌که پزشکان می‌خواهند بیماری را تشخیص دهند، یکی از راه‌های ساده اما موثر، گرفتن آزمایش خون از بیمار است؛ در خودرو نیز، علاوه بر دستگاه‌ها و تجهیزات پیشترفته‌ای که روغن موتور یا آب رادیاتور را مورد تحلیل قرار می‌دهند، دود اگزوز نیز به عنوان در دسترس‌ترین سیال مورد آزمایش قرار می‌گیرد. به طور کلی در شرایط غیر نرمال ممکن است شما با سه نوع دود متفاوت شامل سفید، سیاه و آبی مواجه شوید. در ادامه به بررسی عومل مهم در ایجاد این مشکلات خواهیم پرداخت.

عیب یابی خودرو از طریق رنگ دود اگزوز

دود سفید

hamirayane

دود سفید حتی در حد خیلی کم، همیشه علامت خوبی نمی‌تواند باشد و ممکن است نشان‌دهنده وجود مشکلی باشد. دود سفید در هنگام صبح و زمانی که خودرو در شرایط سرد کار می‌کند، طبیعی است و حالت بخار دارد؛ دلیل آن هم این است که وقتی شما شب تا صبح خودرو را در گاراژ پارک می‌کنید، عمل تقطیر در محفظه احتراق شکل گرفته است و زمانی که شما استارت می‌زنید، بخارات از اگزوز خارج می‌شوند؛ اما اگر پس از گذشت زمانی که موتور گرم شده همچنان این سفیدی وجود داشت، احتمال وجود خرابی در واشر سرسیلندر شما است، زیرا کار این واشر ایجاد آب‌بندی میان راهگاه‌های آب و محفظه سرسیلندر است و در صورت خرابی و پارگی روزنه‌هایی بین دو محفظه به وجود می‌آید که آب از آنها عبور کرده و سعی می‌کند که با مخلوط سوخت و هوای در حال سوختن به محصولات خروجی اگزوز بپیوندد؛ البته از طرفی دیگر ممکن است آب موتور بسیار زیادتر از معمول در راهگاه‌های آب وجود داشته باشد، برای این منظور از میزان سطح آب موتور آگاهی پیدا کنید زیرا ممکن است که آب زیادی باعث فشار بیش از حد به واشرها شده باشد و حتی ممکن است روغن موتور به مجراهای آب، راه پیدا کرده باشد و باعث بروز این مشکل شده باشد. زمانی که آب و روغن با یکدیگر ارتباط پیدا کرده باشند، از عوامل اولیه بروز این مشکل داغ کردن موتور به دلیل افزایش فشار در سرسیلندر موتور می‌تواند باشد.

دود آبیhamirayaneاین رنگ که بیشتر در خودروهایی با کارکرد کیلومتر بالاتر دیده می‌شود تا خودروهای نو، بیشتر اوقات بخاطر نشتی روغن در مخلوط سوخت و هوا در اگزوز ظاهر می‌شود. فقط چند قطره روغن می‌تواند دود خروجی را به این رنگ در بیاورد. اگر روغن سوزی موتور همراه با کم شدن توان باشد و مخصوصاً در سربالایی ها، دلیل آن می‌تواند از رینگ‌های ضعیف شده موتور باشد. اما به راستی این روغن ریزی از کجا شروع می‌شود؟ همان‌طور که می‌دانید در موتور خودرو تعداد زیادی واشر آب بندی و اورینگ وجود دارد و کارشان جلوگیری از ورود روغن به محفظه‌های احتراق است و اگر ورود این روغن به محفظه بسیار زیاد باشد می‌تواند شمع جرقه را نیز فراگرفته و باعث از دست رفتن احتراق شود که در این صورت شمع هم باید تعویض یا تمیز شود؛ البته اضافه کردن بعضی از افزودنی‌ها می‌تواند به جلوگیری از نشتی روغن کمک کند. یکی از نشتی‌های شایع عدم آب‌بند گایدها یا راهنماهای سوپاپ‌های دود و هوا است که در صورت گاز دادن و شتاب دادن به موتور میزان دود آبی را به طور چشمگیر افزایش پیدا می‌کند. در خودروهای دارای توربوشارژر هم اگر روغن سوزی وجود داشت، دلیلش می‌تواند به خاطر خرابی در واشر پره‌های توربو باشد که به اگزوز راه پیدا کرده و به دلیل دمای زیاد همان‌جا بخار می‌شوند. 3-دود سیـاهhamirayaneشاید تا به حال بسیاری با این نوع دود مواجه شده باشند که از دلایل مهم آن می‌تواند عدم مخلوط سوخت و هوای کافی باشد که یا سوخت در آن بیش از حد است و یا هوا به مقدار کافی وجود ندارد. مشکلات مختلفی ممکن است در قلب موتور اتفاق افتاده باشد، از جمله این موارد وجود گرفتگی در فیلتر هوا و یا راه ورودی هوا به موتور می‌تواند باشد که هوای کافی را به مخلوط احتراق نمی‌رساند. اگر خودرویتان انژکتوری است، بدانید که اجزای این سیستم می‌توانند تاثیر بسزایی در تعیین و مقدار نسبت سوخت داشته باشند؛ سنسورهایی از قبیل فشار هوای ورودی، جرم هوای ورودی، اکسیژن و دمای آب عامل تعیین کننده مقدار سوختی هستند که قرار است توسط انژکتورها در محفظه احتراق پاشیده شوند، البته خود انژکتور هم در صورت نشتی می‌تواند باعث دود سیاه شود؛ اما اگر خودرویتان کاربراتوری است، در صورت تنظیم نبودن مدارهای شتاب و یا دور آرام و یا دریچه ساسات می‌تواند مشکوک به ایجاد مشکل باشند. دودهای خروجی خودرو از نظر راننده می‌توانند بسیار مهم باشند و هشداری برای تعویض قطعات مصرفی که در صورت بی توجهی می‌توانند تعمیرات سنگین‌تری را به دنبال داشته باشند. از دیدگاه یک تکنسین یا مکانیک نیز تشخیص و عیب‌یابی به واسطه دود بسیار کاربردی است. منبع:1car

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 268 تاريخ : جمعه 8 دی 1396 ساعت: 9:19

خبرنامه