فراگیر پیام نور چیست؟ انواع پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور

ساخت وبلاگ
دانشگاه پیام نور
فراگیر پیام نور چیست؟ انواع پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور
به این مطلب امتیاز دهید

با تبلیغات دانشجو بدون کنکور مواجه شده اید؟! میخواهید از فراگیر پیام نور بیشتر بدانید؟ در ادامه با انواع پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور بیشتر آشنا شوید .

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که وقتی از میدان انقلاب تهران عبور می‌کنید با سیلی از برگه‌های تبلیغاتی مواجه شده باشید. جالب آن است که محتوای اکثر این برگه‌های تبلیغاتی موضوع پذیرش دانشجو بدون کنکور و یا مربوط به نحو دیگری مربوط به پذیرش و تحصیل در دانشگاه است. البته عموم رهگذران نسبت به این تبلیغات بی‌تفاوتند، با این حال برخی افراد با کنجکاوی خاصی آنها را مطالعه می‌کنند اما به دلیل مبالغه‌آمیز بودن تبلیغات، نکته خاصی دستگیرشان نمی‌شود. با توجه به اینکه برخی از تبلیغات یاد شده مربوط به دانشگاه پیام نور است ، در این گزارش قصد داریم به این موضوع پرداخته و نکاتی را پیرامون آن ارائه کنیم.

روش‌های پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور از سه طریق اقدام به پذیرش دانشجو می‌کند:

  • یک) کنکور سراسری
  • دو) دوره‌های فراگیر
  • سه) بدون آزمون در مقطع کارشناسی(صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی)

پذیرش از طریق کنکور سراسری 

دانشجویان این دوره‌ها از طریق آزمون سراسری وزارت علوم که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌شود، در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی پذیرفته می‌شوند. در این نوع پذیرش که جزئیات آن در دفترچه راهنمای ثبت‌نام کنکور(اعم از کنکور کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) منتشر می‌شود، مبلغی با عنوان «علاقه‌مندی به شرکت در گزینش رشته‌های تحصیلی دانشگاه پیام نور» اخذشده و داوطلب پس از انتخاب رشته می‌تواند در دانشگاه پیام نور تحصیل کند.

پذیرش از طریق کنکور سراسری فراگیر

دانشگاه پیام نور این مجوز را دارد که علاوه بر پذیرش از طریق آزمون سراسری، از طریق دوره‌های فراگیر برای مقطع کارشناسی ارشد نیز دانشجو می‌پذیرد. بد نیست بدانید که دوره‌های فراگیر در مقطع کارشناسی از بهمن ماه 90 به بعد حذف شده است، بنابراین پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور از دو طریق کنکور سراسری و یا بر اساس سوابق تحصیلی داوطلب انجام می‌شود.

منظور از دوره «دانش پذیری» چیست

در سیستم فراگیر دانشگاه پیام نور ادامه تحصیل در هر رشته‌ای که داوطلب علاقه تحصیلی آن را داشته باشد بدون توجه به زمینه تحصیلی قبلی وی امکان پذیر است. داوطلبان جهت سنجش میزان توانمندی‌ها و آمادگی تحصیلی خود در رشته موردعلاقه به عنوان «دانش پذیر» ثبت‌نام می‌نمایند. سپس دوره‌های آموزشی و آمادگی تعدادی از واحدهای درسی رشته انتخابی خویش را به صورت حضوری و یا مکاتبه‌ای گذرانده و با کسب آمادگی‌های علمی لازم در آزمون پایان نیمسال دانش‌پذیری که توسط سازمان سنجش آموزش کشور به صورت سراسری برگزار می‌شود، شرکت می‌نمایند. داوطلب درصورت کسب حد نصاب‌های علمی لازم در آزمون، از وضعیت «دانش‌پذیری» به وضعیت «دانشجویی» تبدیل وضعیت یافته و تحصیل وی در دانشگاه پیام نور به صورت دانشجو در نیمسال دوم دانشگاه در رشته تحصیلی انتخابی میسر خواهد بود.

وجه تمایز دوره فراگیر چیست

همانطور که گفته شد برخی داوطلبان از طریق آزمون دوره‌های فراگیر و برخی از طریق کنکور سراسری موفق به پذیرش در دانشگاه پیام نور می‌شوند. پایگاه اطلاع‌رسانی یکی از واحدهای دانشگاه پیام نور درباره تفاوت پذیرش از طریق آزمون دوره‌های فراگیر و کنکور سراسری نوشته است: «هر دو گروه برای ورود به دانشگاه از طریق سازمان سنجش آموزش کشور پذیرش می‌شوند و از معافیت نظام وظیفه، برخوردار هستند. برنامه‌های درسی هر دو گروه مشابه بوده لیکن پذیرفته‌شدگان فراگیر یک نیمسال تحصیلی جلوتر بوده و واحدهای نیمسال اول تحصیلی را در دوره دانش‌پذیری گذرانده و در امتحانات ورودی نمره لازم را کسب کرده‌اند. همچنین اعتبار مدارک فارغ‌التحصیلان هر دو گروه برای ادامه تحصیل و اشتغال یکسان است.»

بنابراین در دوره‌های فراگیر چند ویژگی وجود دارد که عبارتند از: 

– در کنکور ارشد فراگیر باید دروس ترم اول دوره کارشناسی ارشد را بخوانید و آزمون دهید ولی در آزمون کارشناسی ارشد سراسری و آزاد باید از منابع مقطع کارشناسی جهت آمادگی در آزمون استفاده نمایید.

– پس از قبولی در کنکور فراگیر تمام دروسی که در کنکور امتحان داده‌اید جزو واحدهای پاس شده دوره کارشناسی ارشد شما قرار می‌گیرد و شما در ترم دوم ادامه خواهید داد. ولی در آزمون سراسری پس از قبولی باید دروس ارشد را از ترم اول شروع به پاس کردن کنید.

مشاوره دانشگاهی تلفنی

در صورتی که قصد دارید از دانشگاه پیام نور بیشتر بدانید و یا مایل به انصراف از تحصیل در دانشگاه هستید و تصمیم دارید در رشته مورد علاقه و یا رشته ای که بازار کار بهتری دارد مشغول به تحصیل شوید ، جهت راهنمایی و مشاوره تلفنی می توانید از تلفن ثابت و بدون کد یا صفر با شماره 9099072068 تماس حاصل فرمایید .

 منبع خبر : iusnews

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 269 تاريخ : دوشنبه 11 دی 1396 ساعت: 7:43

خبرنامه