آیا تلگرام در ایران فیلتر می‌شود؟

ساخت وبلاگ

تجمعات و شلوغی‌های پراکنده اخیر در کشور، زمزمه‌های زیادی مبنی بر فیلتر شدن برنامه‌های پرطرفداری چون تلگرام و حتی اینستاگرام را مطرح کرده است.

تلگرام که اکنون پرطرفدارترین اپلیکیشن کشور است و با اختلاف و نوعی اقتدار، بیشترین حجم ترافیک از اینترنت را نیز به خود اختصاص داده، یک کانال ارتباطی قدرتمند برای کاربران بوده و به‌واسطه وجود گروه‌ها و کانال‌های خبری فراوان، نقش یک رسانه را نیز به‌خوبی ایفا می‌کند.

چندی پیش و در جریان زلزله تهران اشاره کردیم که تلگرام توانست کمک زیادی در آگاه سازی عمومی بازی کند که نشان از فرآیندی مثبت و سازنده داشت، اما در اجتماعات اخیر، به‌نظر می‌رسد که بسیاری این نقش را به منفی تعبیر کرده و خواستار جلوگیری و یا محدودیت در فعالیتش هستند.

یکی از نمونه‌های بارز فعالیت تلگرام که مورد انتقاد مقامات قرار گرفته، وجود برخی از کانال‌های خبری است که وزیر ارتباطات نیز اقدام به فرستادن یک توییت به موسس تلگرام یعنی پاول دورف درباره پیامدهای مخرب آن نمود و پس از ساعتی، شاهد خارج شدن این کانال از دسترسی کاربرانش بودیم، اگرچه ایجاد کانال‌های مشابه و یا موازی، سبب شد که تلگرام نتواند (و یا نخواهد) که همه این موارد را مسدود کند و همین امر، شاید به یک چالش امنیتی تبدیل شده باشد.

همچنین ساعاتی نیز شاهد قطع شدن اینترنت در برخی شهرها و یا مناطق بودیم که این محدودیت‌ها برای اینترنت اپراتورها، به‌صورت شدیدتری اعمال شده و ظاهرا دسترسی به تلگرام و اینستاگرام، حداقل برای ساعاتی در اینترنت همراه مقدور نیست.

آیا واقعا تلگرام مسدود می‌شود؟

شاید جواب به این سوال بستگی به شرایط سیاسی و امنیتی کشور و همچنین نوع رفتار تلگرام در مواجه با مشکلات و درخواست‌ مقام‌های کشورمان داشته باشد، اما هرچه که باشد، این اپلیکیشن توسط چندین میلیون ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نه فقط یک راه ارتباطی، بلکه منبع درآمدی نیز برای آن‌ها محسوب می‌شود. وجود انواع و اقسام کانال‌ها و گروه‌های آموزشی، خبری، تبلیغاتی و… که سبب اشتغال عده زیادی از افراد شده و حتی در بدنه دولتی کشور نیز پایگاه‌های فراوانی دارد، خود نشان می‌دهد که فیلترینگ تلگرام به این سادگی‌ها نخواهد بود.

از سویی بحث فیلترینگ هوشمند که چند سالی درباره برخی از برنامه‌ها مطرح می‌شد، به‌نظر می‌رسد در ارتباط با تلگرام چندان کارا نیست و به‌خاطر امنیت ظاهرا بالای این برنامه، توانایی تغییر و یا محدودیت‌های انتخابی در آن وجود ندارد.

از طرف دیگر اگر تلگرام مسدود شود، آیا اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های جایگزین مناسبی برای آن وجود دارد؟ آیا کاربران راضی به استفاده از یک نرم‌افزار ایرانی خواهند شد و یا آنکه به سراغ گزینه‌هایی چون واتس‌اپ و وایبر خواهند رفت که می‌تواند در صورت وجود مشکلات این‌چنینی، باز هم منجر به ارایه یک راه‌حل مشابه شود!

در هر صورت چیزی که مشخص است، عدم تمایل دولت به فیلتر کردن تلگرام بوده و خارج ساختن چنین اپلیکیشنی از دسترس کاربران، نه تنها بر نارضایتی بسیاری دامن می‌زند، بلکه سبب ساز بیکاری تعداد زیادی شده و برای همین نقش یک شمشیر دو لبه را بازی می‌کند.

نظر شما در این ارتباط چیست؟ در صورت فیلتر شدن تلگرام، آیا گزینه مناسبی برای جایگزین کردن آن در ارتباطات روزمره خود سراغ دارید؟

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 246 تاريخ : دوشنبه 11 دی 1396 ساعت: 7:43

خبرنامه