درمان بیماران استرس حاد با گوش دادن به امواج مغزی خود

ساخت وبلاگ

هم رسان: در یک روش جدید درمان بیماران مبتلا به PTSD با گوش دادن به صدای امواج مغزی خود علایم این بیماری را کاهش دادند.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان و به نقل از نیواطلس، در حال حاضر بیماران مبتلا به اختلال استرسی پس از ضایعه روانی یا همان PTSD از طریق روان درمانی و داروهای ضد افسردگی درمان می‌شوند اما با توجه به متغیر بودن ذهن انسان این روش‌ها همیشه مؤثر نیستند. اخیراً محققان در مطالعه‌ای در مرکز پزشکی Wake Forest Baptist  متوجه شدند وقتی به بیماران اجازه می‌دهند تا امواج مغزی خود را گوش دهند، علائم این اختلال تا حد زیادی کاهش می‌یابد.
اگرچه PTSD تنها 7 تا 8 درصد از کل جمعیت آمریکا را درگیر کرده اما این اختلال یکی از موارد رایج در بین نظامیان است. وزارت امور سربازان قدیمی آمریکا گزارش می‌دهد این اختلال حدود 12 درصد از نظامیان حاضر در جنگ خلیج فارس، بیش از 20 درصد از نظامیان حاضر در جنگ عراق و بیش از 30 درصد از نظامیان جنگ ویتنام را درگیر کرده است. علائم این اختلال شامل افسردگی، بی خوابی، افسردگی و اضطراب احساسی است که در طول زمان می‌تواند زندگی روزمره فرد را مختل کند.
«چارلز اچ. تگلر» پژوهشگر اصلی این تحقیق می‌گوید: «نشانه‌های اصلی استرس پس از سانحه، چه به صورت بالینی تشخیص داده شوند یا نه، یک مشکل فراگیر در ارتش است. داروها اغلب برای کمک به کنترل علائم خاص استفاده می‌شوند اما می‌توانند عوارض جانبی ایجاد کنند. درمان‌های دیگر نیز تا حد زیادی نمی‌تواند موفقیت آمیز باشد، تنها بعضی از این درمان‌ها به اختلالات خواب مرتبط با این بیماری کمک می‌کنند. در مورد این بیماران به درمان‌های غیرتهاجمی و غیر دارویی نیز نیاز است.»
در همین زمینه گروه تحقیقاتی Wake از یک فناوری با نام بازتاب الکتروانسفالیک مبتنی بر رزونانس رابطه‌ای با وضوح بالا یا همان HIRREM استفاده می‌کند. روش کار این سیستم به این شکل است که به کمک حسگرهایی که روی پوست سر قرار می‌گیرد، سیگنال‌های الکتریکی درون مغز بیمار دریافت شده و این فرکانس‌ها وارد یک رایانه می‌شوند. در این رایانه الگوریتم‌هایی برای تبدیل فرکانس‌های نوشتاری به فرکانس‌های صوتی وجود دارد که می‌تواند آن را به صورت همزمان پخش کند و این قابلیت به بیماران اجازه می‌دهد تا به فعالیت مغز خود گوش دهند.
به گفته این گروه، مغز به سرعت متوجه می‌شود در حال گوش دادن به نواسان­ های مغزی خودش است و در صورتی که این نوسان‌ها نامنظم باشند، طبیعتاً تلاش می‌کند آن‌ها را سامان دهی کند و آن‌ها را به الگویی منظم و آرام تبدیل کند. درنتیجه تلاش می‌کند الگوهای پاسخ دهی به استرس را مجدداً تنظیم کند و به از بین بردن نشانه‌های PTSD کمک کند.
محققان این روش را در مورد 18 نفر از افرادی که در گذشته و یا در حال حاضر در ارتش خدمت می‌کردند و بین 1 تا 25 سال از نشانه‌های PTSD رنج می‌بردند، امتحان کردند.
پس از انجام این آزمایش و آزمایشات بالینی، تگلر اعلام کرد: «ما پس از استفاده از روش HIRREM شاهد کاهش علائم اختلال پس از حادثه از جمله بی خوابی، حالت افسردگی و افسردگی بودیم که طی 6 ماه درمان هیچ تغییری در آن‌ها ایجاد نشده بود، اما با این حال برای تائید این یافته باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. همچنین این مطالعه اولین باری است که بهبود در تغییرات ضربان قلب و حساسیت رفلکس بارورسپتور _ پاسخ‌های فیزیولوژیکی به استرس_ را پس از استفاده از این روش درمان در مورد سربازان و نظامیان آمریکایی دارای علائم اختلال استرس پس از حادثه گزارش می‌کند.»
اگرچه این تحقیقات امیدوارکننده است اما محققان اشاره می‌کنند این مطالعه محدودیت‌های مخصوص به خود را دارد. تعداد 18 نفر برای یک نمونه تحقیقاتی بسیار کم است و نمی‌توان نتایج به دست آمده را به کل بیماران تعمیم داد، همین طور قبل از انجام این آزمایش به بیماران درباره این روش توضیحاتی داده شده بود که ممکن است تأثیر پلاسیبو یا همان تلقین در این نتایج بی اثر نبوده باشد. به هر حال این ایده‌ای جالب توجه است که می‌تواند در آینده توجه بیشتری را به خود جلب کند.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 258 تاريخ : سه شنبه 12 دی 1396 ساعت: 18:54

خبرنامه