واکنش کاربران ایرانی در رابطه با فیلتر تلگرام/ وزیر ارتباطات از هموطنان عذرخواهی کرد

ساخت وبلاگ

رسانه کلیک – دو روز از فیلتر تلگرام پیام‌ رسان محبوب در میان ۴٠ میلیون کاربر ایرانی می گذرد. روز گذشته ناگهان خبری در رسانه‌ ها دست‌ به‌ دست شد که از فیلترینگ دائمی تلگرام حکایت داشت. حال شاهد عذرخواهی وزیر ارتباطات در توییتر هستیم که نوشته است: وظیفه دارم از صدها هموطن ایرانی عذرخواهی کنم.

به گزارش کلیک؛ محمدجواد آذری‌ جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیروز در توییتی نوشت: شایعه‌هایی که در خصوص قطع دائمی شبکه‌ های اجتماعی مطرح می‌شود، صحت ندارد و به نظر می‌رسد هدف آنها ایجاد نارضایتی‌ های اجتماعی و بدبینی عمومی است. بر اساس گفته مسئولان، پیام‌ رسان تلگرام به‌ دلیل خط‌ دهی به اغتشاشگران و نشر اکاذیب از روز گذشته فیلتر شد.

این خبر را یک منبع آگاه اعلام کرد و گفت این پیام‌ رسان روسی برای همیشه در ایران از دسترس خارج شده است. به گفته وی، مسئولان مجموعه تلگرام با مقامات ایرانی همکاری نکرده‌اند و مشکل، عبور از خط قرمز ایران از سوی یک پیام‌ رسان بیگانه با تعداد زیادی کاربر ایرانی است. انتظار بر این است که پیام‌ رسان تلگرام با وجود نمونه‌ های داخلی مناسب و امن و حتی نمونه‌ های خارجی، به صورت دائمی فیلتر و از دسترس خارج شود. توصیه می‌کنیم مردم از شبکه‌ های اجتماعی داخلی مانند سروش استفاده کنند.

این منبع آگاه که نامش فاش نشده، خبر داده بود فیلترینگ اینستاگرام موقتی است و تا هفته‌ های آینده برداشته خواهد شد. علاوه بر این، برخی از رسانه‌ های جریان اصولگرا نیز که از مدت‌ها پیش در پی فیلتر کردن تلگرام بودند، از این اتفاق ابراز خشنودی کرده و در حمایت از آن مطالبی را منتشر کردند. حتی صدا و سیما نیز در همین مدت برنامه‌ هایی در دفاع از فیلتر شدن تلگرام پخش کرد.

دعوت به استفاده از پیام‌ رسان‌ های داخلی، در شرایطی اتفاق می افتد که کسانی که آنها را بررسی کرده‌اند، معتقدند به لحاظ کیفیت اصلا نمی‌ توان آنها را با نمونه‌ هایی مانند تلگرام مقایسه کرد. یکی از ویژگی‌ های مهم و کاربردی تلگرام، البته قابلیت راه‌اندازی کانال روی آن بود. آخرین آمارهای منتشر شده حاکی از فعالیت بیش از ۷۳۰ هزار کانال ایرانی در تلگرام است. با این‌ حال، روز گذشته روز واکنش‌ ها به فیلتر تلگرام بود. کاربران زیادی هرکدام از زاویه دید و موقعیت خود، به این موضوع واکنش نشان دادند.

حتی برخی از چهره‌های اصولگرا نیز در این زمینه مطالبی نوشتند؛ مثلا سید محمود رضوی، تهیه‌کننده فیلم سینمایی ماجرای نیمروز و از حامیان قالیباف و رییسی در انتخابات ریاست‌ جمهوری امسال، با انتقاد از رویکرد صدا و سیما در پوشش اخبار اعتراضات اخیر، در توییتر نوشت: صدا و سیما به‌ جای کمک به حل ماجرای این روزها، بیشتر عصبی می‌کند. به نظرم جای تلگرام و اینستاگرام و واتس اپ باید تلویزیون را فیلتر می‌کردند. اخبار بی‌خاصیت، مصاحبه‌های مدل اول انقلاب، تحلیل‌ های پیرمردی.

یکی از کاربران در توییتی نوشت: فیلتر کردن تلگرام، نهادهای کوچک و بزرگ اقتصادی را با مشکل مواجه کرده و اگر ادامه‌ دار باشد، علاوه بر نارضایتی عمومی، به پتانسیل اعتراضی مسائل اقتصادی دامن می‌زند.

در توییتی دیگر از سوی یکی از کاربران ناراضی از وضع موجود آمده است: فیلتر تلگرام و اینستاگرام بیشتر از هر چیزی به شمار بیکارهای کشور اضافه می‌کند؛ بیکارانی که فضای مجازی بازار جدیدی پیش‌ روی آنها قرار داده بود. توییتر مدت‌ هاست فیلتر است؛ اما هر روز بر شمار کاربرانش اضافه می‌شود. فیلترشکن هر فیلتری را دور می‌زند.

از طرفی، یکی از دانشجویان خطاب به وزیر ارتباطات در توییتی با لحن طنزگونه این‌طور نوشت: آقای جهرمی، ما همه جزواتمان را از گروه تلگرام دانلود می‌کنیم؛ اگر جهت رفع فیلتر اقدام نکنید، شاخص علمی کشور این ترم به‌شدت افت خواهد کرد.

برخی از کاربران هم موضوع را به شکلی جدی‌ تر تحلیل کرده‌اند. این نظر یکی از کاربران توییتر است: عدم توضیح مقامات درباره مدت فیلتر بودن تلگرام و انتشار اخبار غیررسمی درباره فیلتر دائم، سه نتیجه دارد: ۱) کاهش اعتماد، در روزهایی که اعتماد طلاست، ۲) استفاده بیشتر و عمومی‌ تر از فیلترشکن، ۳) رفتن به سمت اپ‌های خارجی دیگر به دلیل آماده‌ نبودن اپ‌های ایرانی.

یکی دیگر از کاربران با اشاره به طعنه‌های سیاسی به دولت ناشی از فیلتر تلگرام نوشت: عده ای که انتهای آرزویشان فیلتر تلگرام بود، در حال حاضر به روحانی و وزیرش نیش و کنایه می زنند و می گویند: «گفته بودی دست ما روی دکمه فیلتر نمی‌رود». بنده شخصا در آن زمان با حرف روحانی مخالف بودم، الان هم که تلگرام فیلتر شده، خوشحالم و به نظرم کار درستی است.

در زمینه افزایش استفاده از فیلترشکن هم یکی دیگر از کاربران نوشت: کار یکی از رفقا نصب برنامه‌ برای موبایل است. این شخص می‌گوید بعد از فیلتر تلگرام و اینستاگرام، مشتریان فیلترشکن و vpn چند برابر شده‌اند و تا حال حاضر وی بالای دو میلیون تومان سود کرده است. این به معنای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال است.

این هم توییت یک برنامه‌ نویس که کسب‌ و کارش روی بستر تلگرام بود: من یک برنامه‌ نویس ایرانی هستم که یکی از راه‌های کسب درآمدم، تلگرام بود! با این فیلترینگ حداقل ۱۰ نفر از مشتری‌ های من تا به‌ حال درخواست بازگشت وجه زدند! شما بگویید که بنده چه کنم! کار انجام شده، ولی مشتری ها رضایت نمی‌دهند! چه کسی پاسخگو است؟ دو ماه دیگه عروسی در پیش دارم!

همه این اتفاقات در حالی رخ می دهد که آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توییتی می نویسد:

یکی از جهت گیری‌ های دولت برای حل معضل بیکاری، توسعه کسب‌ و کارهای نوپا و تقویت فضای مجازی بوده و خواهد بود.

وظیفه دارم از صدها هزار هموطن عزیزی که بدلیل شرایط اخیر متضرر شده‌اند، عذرخواهی کنم.
با بازگشت آرامش، در حال مذاکره با شورای امنیت کشور برای رفع محدودیت ها هستیم.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 277 تاريخ : سه شنبه 12 دی 1396 ساعت: 18:54

خبرنامه