شرایط و نحوه عضویت در سازمان نظام روانشناسی و اخذ پروانه اشتغال

ساخت وبلاگ
عضویت در سازمان نظام روانشناسی
شرایط و نحوه عضویت در سازمان نظام روانشناسی و اخذ پروانه اشتغال
به این مطلب امتیاز دهید

اگر قصد عضویت در سازمان نظام روانشناسی را دارید و می خواهید پروانه اشتغال دریافت نمایید ، با روند و چگونگی عضویت در این سازمان در ادامه این مطلب آشنا شوید .

شرایط و نحوه عضویت در سازمان نظام روانشناسی

طی چند دهه ی اخیر با آگاهی روزافزون جامعه به ضرورت پرداختن به مسایل و مشکلات در حوزه ی روان در کنار مشکلات جسمی، مباحث روانشناسی و مشاوره بیش از پیش جای خود را در میان جامعه باز کرد.

امروزه کمتر کسی را می توان یافت که چیزی از مباحث روانشناسی و مشاوره نشنیده باشد و همچنین ضرورت توجه به این مباحث را در حوزه زندگی شخصی و اجتماعی درک نکرده باشند . با توجه به این استقبال گسترده و روز افزون از علم روانشناسی و مشاوره و همچنین مراجعه افراد به مراکز مشاوره و متخصصان امر روانشناسی ، نیاز و به نوعی ضرورت تربیت روانشناسان آگاه به علوم روز دنیا بیش از پیش احساس شد .

در حال حاضر در آزمون های ورود به دانشگاه در مقاطع گوناگون تحصیلی شاهد آن هستیم که تعداد زیادی از داوطلبان خواستار ورود به این رشته می باشند و حتی در این میان عده ی زیادی نیز پس از اخذ مدرک در رشته های دیگر در مقطع کارشناسی، خواهان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش های گوناگون روانشناسی و مشاوره می باشند .

بسیاری از دانشجویان رشته های روانشناسی و مشاوره همواره این نگرانی را داشته اند که آیا پس از فارغ التحصیلی امکان فعالیت در رشته ی خود را دارند و یا برای دریافت پروانه اشتغال چه مراحلی را باید بگذرانند.

در ادامه به طور مختصر به معرفی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره پرداخته خواهد شد و سپس درخصوص شرایط و نحوه ی عضویت در آن توضیحاتی ارائه می شود و در نهایت درخصوص پروانه ی اشتغال و چگونگی اخذ آن صحبت می شود.

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره    

سازمان نظام روانشناسی و مشاوره یک سازمان مستقل و غیر دولتی است که جهت ارتقای سطح دانش روانشناسی همچنین توجه به حقوق مراجعه کنندگان به مراکز روانشناسی و مشاوره و علاوه بر این ها حمایت از حقوق صنفی روانشناسان و مشاوران تشکیل شده است .

عضویت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره  

طبق قانون تشکیل سازمان روانشناسی و مشاوره، افرادی که حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد معتبر از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در یکی از رشته های روانشناسی یا مشاوره باشند می توانند جهت عضویت در سازمان اقدام نمایند .

بر طبق این قانون افراد جهت دریافت پروانه اشتغال در حرفه های روانشناسی و مشاوره، ابتدا بایستی به عضویت سازمان نظام روانشناسی درآیند. پس از عضویت در سازمان ، اعضا باید هر سال مبلغی را به عنوان حق عضویت به سازمان پرداخت نمایند که ميزان و نحوه وصول حق عضويت اعضا مطابق دستورالعملي خواهد بود كه توسط شوراي مركزي نظام روانشناسي و مشاوره تهيه مي‌گردد.

مراحل عضویت در سازمان نظام  روانشناسی و مشاوره  

جهت عضویت در سازمان نظام روانشناسی ابتدا بایستی وارد سایت اینترنتی سازمان نظام روانشناسی شد و پس از کلیک بر روی آیکون ویژه اعضا و انتخاب ثبت نام اعضای جدید وارد مرحله ثبت نام اینترنتی شوند .

” درنظر داشته باشید که قبل از شروع به ثبت نام کلیه مدارک خود را آماده نمایید ”

در مرحله بعد مدارک مورد نیاز و شرایط و ضوابط به صورت زیر به اطلاع می رسد.

مدارک ثبت نام نظام روانشناسی

به این ترتیب با تهیه ی مدارک ذکر شده و مطالعه دقیق کلیه موارد اقدام به ثبت نام می نمایید .

شرایط دریافت پروانه اشتغال روانشناسی

اولین مرحله در روند اخذ پروانه اشتغال عضویت در سازمان روانشناسی است که به آن پرداختیم .

جهت دریافت پروانه اشتغال شرایط دیگری نیز وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:

  • 1- دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشته های روانشناسی و مشاوره
  • 2- عضویت در سازمان نظام روانشناسی که در بالا توضیحات کافی ارائه شد .
  • 3- حداقل یکسال از تاریخ فارغ التحصیلی گذشته باشد
  • 4- گذراندن دوره های کارورزی در مراکز معتبر و زیر نظر متخصص روانشناس و مشاوره دارای پروانه اشتغال
  • 5- دارا بودن کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم برای متقاضیان مرد

پس از عضویت و همچنین دارا بودن کلیه شرایط ذکر شده ، داوطلبان بایستی مدارک خود را ارسال نمایند . بررسی مدارک بدون حضور شخص متقاضیان و توسط متخصصان بررسی می گردد و درصورت تایید مدارک و نبود مشکل در پرونده ، متقاضی دریافت پروانه اشتغال دعوت به مصاحبه  تخصصی می شود.

پس از مصاحبه درصورتیکه متقاضی بنا به صلاحدید کمیسیون تخصصی، واجد شرایط  دریافت پروانه اشتغال باشد وارد مراحل تکمیل پرونده شده و باقی امور پیگیری می گردد ولی درصورتیکه متقاضی در مصاحبه پذیرفته نشود ، این موضوع به صورت کتبی و با ذکر دلیل به وی ابلاغ می گردد .

حال ممکن است این سوال برای عده ای پیش بیاید که درصورتیکه فردی دارای مدرک کارشناسی ارشد در یکی از رشته های روانشناسی و یا مشاوره باشد ولی در مقطع کارشناسی در رشته ی تحصیلی دیگری فارغ لتحصیل شده باشد، می توند با مدرک کارشناسی ارشد خود به عضویت سازمان درآمده و پروانه اشتغال به کار دریافت کند ؟

درخصوص عضویت در سازمان نظام روانشناسی پاسخ مثبت است. یعنی فردی که در مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل روانشناسی و مشاوره باشد بدون داشتن مدرک کارشناسی مرتبط نیز می تواند به عضویت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره  درآید.

ولی درخصوص اخذ پروانه اشتغال به کار مسئله کمی متفاوت است. در صورتیکه متقاضی مدرک کارشناسی ارشد خود را قبل از بهمن ماه سال 1393 دریافت کرده باشد، بایستی در آزمونی به نام آزمون علمی – حرفه ای روانشناسان که از سوی سازمان نظام روانشناسی برگزار می گردد شرکت نماید که درصورت کسب نمره ی لازم و همچنین قبولی در مصاحبه تخصصی و سپری کردن مراحل قانونی موفق به دریافت پروانه اشتغال می گردد.

اما پاسخ درخصوص آن دسته از فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد که مدرک کارشناسی نامرتبط داشته و بعد از بهمن ماه سال 1393 مدرک خود را دریافت نموده اند پاسخ منفی است و این دسته از متقاضیان جهت دریافت پروانه اشتغال بایستی دارای مدرک از دو مقطع تحصیلی در رشته های روانشناسی و مشاوره باشند .

همچنین نتایج آخرین دوره آزمون نظام روانشناسی را میتوانید اینجا دنبال کنید .

مشاوره تلفنی سازمان نظام روانشناسی

اگر که همچنان در خصوص عضویت در سازمان نظام روانشناسی و یا دریافت پروانه اشتغال نیاز به مشاوره تلفنی دارید ، همه روزه و از ساعت 8 صبح الی 12 شب میتوانید از تلفن ثابت و بدون کد یا صفر با شماره 9099072068 تماس حاصل فرمایید .

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 303 تاريخ : چهارشنبه 13 دی 1396 ساعت: 19:13

خبرنامه