حرکت آرام به سوی رفع فیلترینگ تلگرام

ساخت وبلاگ

وزیر ارتباطات امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع‌خبرنگاران تازه‌ترین اطلاعات در مورد وضعیت شبکه‌های اجتماعی را ارائه داد و از لزوم حذف محتوای تروریستی برای رفع‌شدن فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام گفت.

از ابتدای هفته‌ اخیر فعالیت تلگرام و اینستاگرام در ایران با اختلالات جدی مواجه شده است و حالا وزیر ارتباطات، خبر می‌دهد که گام بعدی، بازگشایی این شبکه‌های اجتماعی است و پیگیری‌هایی با شورای امنیت کشور انجام شده است.

آذری جهرمی همچنین عنوان کرد که بیشترین کاربران و حجم استفاده از تلگرام در کشور ایران است: «طبیعتاً اگر احترام متقابل نباشد شرایط دشوار خواهد شد. مدیر تلگرام به مقررات موجود و درخواست مردم برای حذف موارد تروریستی احترام بگذارد.»

وزیر ارتباطات به منشور حقوق شهروندی و دسترسی آزاد به اطلاعات اشاره کرد اما از سوی دیگر امنیت را حق مردم دانست و گفت: «کانال‌های متعدد تلگرامی وجود دارند که به ترویج خشونت و رفتارهای تروریستی اقدام می‌کنند، آمارها و مستندات وجود دارد که اگر تاکنون آماری ارائه نداده‌ایم به دلیل عدم ترویج خشونت بوده است. کانال‌هایی که مردم را به آتش زدن خانه مسئولان، مساجد، تکایا و مراکز نظامی تشویق می کنند.»

روز گذشته وزیر ارتباطات در توییتر به دلیل مشکلاتی که برای کسب‌وکارها و شاغلین آنلاین پیش آمد، عذرخواهی کرد و امروز خبر می‌دهد که وزارت ارتباطات در حال مکاتبه با «پاول دورف»، موسس و مدیرعامل تلگرام است. وی عنوان کرد که فعالیت تلگرام در ایران، منوط به حذف موارد و محتوای تروریستی است.

نکته قابل توجه همانطور که خود وزیر ارتباطات نیز دیروز در توییت‌اش به آن اشاره کرد، اشتغال هزاران نفر با استفاده از همین پلتفرم‌های آنلاین است. بسیاری از افراد یا فروشگاه‌های فیزیکی اقدام به تاسیس کانال‌ها و صفحاتی برای فروش محصولات خود در تلگرام و اینستاگرام کرده بودند که در حال حاضر، درآمد آنها تقریباً قطع و به پایین‌ترین سطح رسیده است.

جدا از فروشگاه‌های کوچک، در حال حاضر استارتاپ‌ها نیز راه‌های اصلی ارتباطی برای جذب مشتریان جدید را از دست داده‌اند. «پارسا جان‌باز»، مدیرعامل سرویس «دانرو»، به همین مورد اشاره می‌کند و خبر می‌دهد که استارت‌آپ‌ها برای مارکتینگ خود، ابزارهای لازم را در اختیار ندارند:

«امروز دیگر مدیومی برای ارتباط با کاربران باقی نمانده است. اکنون ساختار بسیاری از کسب‌وکارها با دگرسویی دیجیتالی همراه شده و نیاز داریم تا از طریق چند کانال دیجیتالی با مخاطبین در ارتباط باشیم. امروز در دنیا از فیسبوک، توییتر، یوتوب به عنوان کانال‌هایی جهت رسیدن به کاربران جدید استفاده می‌شود اما ما از همه‌ این ابزارها محروم هستیم.

باید چند کانال ارتباطی باقی بماند تا بتوانیم کمپین‌های خود را از طریق آنها جلو ببریم. فرض کنید ما مشغول توسعه کسب‌وکارهایی مبتنی بر رانندگی و جاده باشیم اما در نهایت جاده‌ای وجود نداشته باشد. با این شرایط، در نهایت بیلبورد می‌ماند و تلویزیون، که رسیدن به آنها در توان کسب‌وکارهای کوچک نیست.»

«دروف»، مدیرعامل تلگرام پیش از این در توییترش گفته بود که شرکت او تحت تاثیر قوانین محلی کشورها نخواهد بود اما از سوی دیگر، او نیز اشاره کرده است که تلگرام با موارد تروریستی برخورد می‌کند. با این حال باید دید آیا وزارت ارتباطات می‌تواند با مدیرعامل تلگرام به توافق برای ادامه فعالیتش در ایران برسد یا خیر.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 283 تاريخ : چهارشنبه 13 دی 1396 ساعت: 19:13

خبرنامه