چگونه رمز عبوری مطمئن انتخاب کنیم؟!

ساخت وبلاگ

انتخاب رمز عبور قواعدی دارد که بسیاری از ما با آن آشنایی نداریم. استفاده از شماره تلفن همراه و یا اسم یکی از افراد عزیزمان به‌عنوان رمز عبور، ساده‌ترین راهی است که می‌توانید برای انتخاب رمز عبور انتخاب کنید، ولی راه درست انتخاب رمز چیست و در انتخاب یک رمز عبور خوب باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

در این مطلب ما به سراغ راه‌های درست انتخاب رمز عبور رفته‌ایم، در این مطلب بررسی می‌کنیم که از چه اسم‌هایی نباید برای انتخاب رمز عبور استفاده کنیم.

چه رمزهای عبوری مناسب نیستند؟!

بسیاری از ما رمزی را انتخاب می‌کنیم که به‌راحتی به یاد سپرده شود و برای یادآوری آن مشکلی نداشته باشیم، معمولاً این رمزها چندان سخت نیستند. نام فرزند، نام حیوان خانگی، تاریخ تولد از آن دسته از رمزهایی است که همه ما یک‌بار از آن استفاده کرده‌ایم. این رمزها آسان هستند و شاید فکر کنید کسی نمی‌تواند آن را حدس بزند، ولی افراد سودجو به‌راحتی می‌توانند رمز شما را به دست بیاورند.

این موضوع واقعاً خطرناک است، برای درک بهتر مثالی جالب را باهم بررسی می‌کنیم. فرض کنید نام سگ شما، نام رمز عبور فیس‌بوک‌تان هست، بدون شک از سگ خود در فیس‌بوک پستی را آپلود کرده‌اید و هزاران نفر از دوستان شما نام سگ‌تان را در پست شما دیده‌اند. با یک بالا و پایین ساده می‌توان استنباط کرد که حالا هزاران نفر رمز عبور شما را می‌دانند! بدون اینکه شما بدانید و یا اینکه از عمد رمز را به آن‌ها داده باشید. این رمز عبور حتماً بر روی حساب‌های کاربری دیگر شما هم وجود دارد.

رمز عبور

شاید با خود بگویید حساب کاربری من به درد چه کسی می‌خورد و چرا باید فردی غریبه و یا حتی آشنا حساب کاربری من را هک کند. باید بدانید که بر اساس آمار روزانه هزار نفر از افراد معمولی با حساب‌های کاربری کاملاً معمولی طعمه سودجویان می‌شوند و هکرها به‌راحتی به رمز عبور آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنند.

چه‌کارهایی باید انجام داد؟

اولین نکته که باید همیشه به خاطر داشته باشید، این است که رمز عبوری بهتر و امن‌تر انتخاب کنید. رمزهای عبور قوی انتخاب کنید، از انتخاب نام عزیزان و یا حیوانات خود به‌عنوان رمز عبور خودداری کنید. اگر می‌توانید از استفاده کردن از یک کلمه خاص پرهیز کنید و سعی کنید از کاراکترها و یا اعداد در رمز عبور خود استفاده کنید. رموز عبور طولانی‌تر، سخت‌تر حدس زده می‌شود. اگر نمی‌خواهید از رمز عبور طولانی استفاده کنید ولی درعین‌حال قصد دارید تا رمز عبوری امن داشته باشید، می‌توانید از اعداد و یا کلمات بی‌ربط استفاده کنید که هیچ معنای خاصی ندارند ولی برای شما معنادار است.

رمز عبور

در مرحله بعد باید بدانید که رمز عبور باید در فواصل زمانی معین تعویض شود. این کار برای بسیاری از ما سخت است، به یاد سپردن رمز جدید کاری است دشوار و شاید این رمز از یاد ما برود، ولی توجه داشته باشید که این روش، امنیت حساب کاربری‌تان را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. در تعویض رمز، اصول اولیه انتخاب رمز عبور جدید را رعایت کنید.

درنهایت اگر نمی‌خواهید هیچ‌وقت طعمه هکرها شوید و اطلاعات‌تان از دست برود، برای هر حساب کاربری، رمز عبوری متفاوت انتخاب کنید. به یاد داشته باشید اگر رمز عبور تمام حساب‌های کاربری شما یکسان باشد، هکر با دسترسی به یک رمز عبور می‌تواند به همه حساب‌های کاربری شما دسترسی داشته باشد.

رمز عبور

زمانی که تمام نکات گفته‌ شده را رعایت کردید، می‌توانید از ابزارهای تکنولوژی برای به یادآوردن رموز خود استفاده کنید، یکی از این ابزارها، پسورد منیجر است.

چرا باید از پسورد منیجر استفاده کرد؟

پسورد منیجرها در وهله اول به انتخاب رمز عبور مناسب به شما کمک می‌کنند، در مرحله بعدی کمک زیادی را به حافظه شما می‌کنند! با استفاده از پسورد منیجر می‌توانید اطلاعات حساب‌های کاربری خود، رمز عبور کارت‌بانکی و هر رمز دیگری را ذخیره کنید و نگران فراموش کردن آن‌ها نباشید.

پسورد منیجرها یکی از ابزارهای خوب و پراستفاده برای مدیران هستند، پسورد منیجر به شما در انتخاب هرچه بهتر رمز عبور کمک کرده و رمزی را به شما پیشنهاد می‌کند که بیشترین امنیت را داشته باشد و درنهایت پس از انتخاب رمز عبور، رمز موردنظر را برای شما ذخیره می‌کند.

رمز عبور

پسورد منیجرها میان کامپیوتر و سایر دستگاه‌ها هماهنگی ایجاد می‌کنند و اگر نیاز داشته باشید حساب کاربری لپ‌تاپ‌تان با تبلت شما هماهنگ شود و دیگر نیازی به تایپ کردن رمز زمان استفاده از تبلت نداشته باشید، پسورد منیجر این کار را برای شما انجام می‌دهد.

در این بخش تعدادی از پسورد منیجرهای خوب را به شما معرفی می‌کنیم که برای سه دستگاه مک، آیفون و آی‌پاد عرضه‌ شده است.

۱Password: رایگان برای مک، آیفون، آ‌ی‌پاد

Dashlane: رایگان برای مک، آیفون و آی‌پاد

LastPass: رایگان برای مک، آیفون و آی‌پاد

Enpass: رایگان برای مک، آیفون و آی‌پاد

چرا از پسورد منیجر ۱Password استفاده کنیم؟

پسورد منیجرهای زیادی در بازار اپ‌ها وجود دارد، ولی ۱Password یکی از بهترین آن‌هاست. استفاده از ۱Password بسیار ساده بوده و عملکرد آن عالی‌ست. این پسورد منیجر هم مانند تمام پسورد منیجرها می‌تواند رمزهای جدید و امن برای شما ایجاد کند.

رمز عبور

با استفاده از ۱Password می‌توانید رمزهای عبوری که بیش از یک‌بار استفاده‌ شده را شناسایی کنید و از آن‌ها استفاده نکنید، با استفاده از ۱Password دیگر نیازی به برنامه‌های دیگر مثل Authy ندارید.

۱Password قابلیت‌های زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد، شما می‌توانید با استفاده از این برنامه اطلاعات خود را ذخیره کنید؛ ازجمله این اطلاعات می‌توان به‌عکس گواهینامه رانندگی اشاره کرد و یا حتی می‌توانید اطلاعات مودم خود را دسته‌بندی و آرشیو کنید.

رمز عبور

برای استفاده از ۱Password راه‌های زیادی وجود دارد، شما می‌توانید با پرداخت هزینه‌ای از تمام قابلیت‌های برنامه استفاده کنید. یکی از قابلیت‌های ۱Password امکان استفاده از حساب کاربری مشترک است. با پرداخت ماهیانه ۲.۹۹ دلار می‌توانید از یک حساب کاربری میان اعضای گروه خود و یا اعضای خانواده‌تان به‌صورت مشترک استفاده کنید.

احراز هویت دومرحله‌ای

با توجه به تمام راه‌های ایجاد رمز عبور ایمن و رعایت اصول ایمنی، نمی‌توان تضمین کرد که رمز عبور شما از هیچ راهی قابل‌نفوذ نیست. شما می‌توانید با استفاده از کدهای احراز هویت، از امنیت رمز عبور خود مطمئن شوید، این کدها تنها برای چند دقیقه معتبر هستند، درواقع این کدها، همان کدهایی است که شما برای احراز هویت زمان اتصال به شبکه‌های اجتماعی دریافت می‌کنید.

رمز عبور

اگر شما احراز هویت دومرحله‌ای را برای حساب کاربری آی‌کلود خود فعال کنید، زمانی که آدرس ایمیل و رمز عبور خود را وارد می‌کنید، اپل به تمام حساب‌های کاربری متصل به آی‌کلود اعلام می‌کند و از شما در رابطه با تائید هویت سؤال می‌پرسد. زمانی که تائید کردید که خودتان درخواست ورود به‌حساب کاربری را داده‌اید، یک پاپ آپ با کد دریافت می‌کنید، سپس کد را به مرورگر و یا دستگاهی که با آن قصد ورود به‌حساب کاربری را دارید، وارد کنید، حالا می‌توانید بر روی دستگاه موردنظر خود وارد حساب کاربری شوید.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 314 تاريخ : شنبه 16 دی 1396 ساعت: 19:03

خبرنامه