جنگ سایبری؛ سومین عامل تهدید کننده جوامع بعد از بلایای طبیعی و تغییرات شدید آب و هوایی!

ساخت وبلاگ

رسانه کلیک – جنگ سایبری در سال های اخیر به یکی از نگرانی های بزرگ کشورها بدل شده است. مجمع جهانی اقتصاد از حملات سایبری به عنوان سومین خطر بزرگ برای جوامع یاد می کند.

بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، وابستگی کشورهای مختلف جهان به اینترنت و همچنین استفاده از سرویس های متصل به اینترنت، یکی از بزرگ ترین خطرات در دنیای امروز محسوب می شود. 

بر پایه گزارش خطرات جهانی 2018 که توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده، تهدیدهای صورت گرفته توسط حملات سایبری در رده سوم خطرات بزرگ بعد از بلایای طبیعی و حوادث شدید آب و هوایی قرار می گیرد.

شایان ذکر است؛ مجمع جهانی اقتصاد یک سازمان بین المللی بوده که به وسیله رهبران اقتصادی، سیاسی و علمی سعی در شکل دهی جهان دارد.

بر اسا این گزارش باج افزارها (باج افزار چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟) بزرگ ترین تهدید در جنگ های سایبری به حساب می آید. نزدیک به 64 درصد از ایمیل های فیشینگ (Phishing) که در سال 2017 ارسال شده اند شامل بدافزارهای رمزگذاری شده بودند. با اینکه این ایمیل ها کامپیوترهای زیادی را آلوده کرده‌اند، ولی هنوز پتانسیل بالایی برای تخریب دارند.

حملات سایبری

در صورتی که هکرها خواهان شروع یک جنگ سایبری باشند، می توانند به سیستم هایی که عملکردهای جامعه را برعهده دارند، حمله کرده و آن ها را تخریب کنند.

در سال گذشته این گزارش به پتاسیل بالای ناامنی در رابطه با دستگاه های اینترنت اشیا پرداخته بود (کمک اینترنت اشیا به جاسوسی از افراد).

بر اساس این گزارش، هکرها تمرکز خود را بر روی محصولات اینترنت اشیا قرار می دهند.

در این گزارش ذکر شده است:

حملات سایبری گسترش زیادی خواهد یافت. علت این افزایش مربوط به استفاده از سرویس های ابری می شود. در سال 2017 نزدیک به 8.4 میلیارد دستگاه از اینترنت اشیا استفاده می کردند و در سال 2020 این میزان به 20.4 دستگاه خواهد رسید. 

در حال حاضر حملات سایبری به سیستم های مهم و استراتژیک با موفقیت انجام نمی شود، ولی با توجه به افزایش این حملات، ریسک تخریب پذیری این سیستم ها نیز افزایش می یابد. 

این گزارش به بهبود مدیریت ریسک های سایبری اشاره دارد ولی در نقطه مقابل شرکت های بزرگ و دولت ها را به سرمایه گذاری بیشتر در این زمینه ترغیب می کند. همانطور که می دانید در حال حاضر قوانینی برای جنگ سایبری وجود ندارد.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 276 تاريخ : دوشنبه 2 بهمن 1396 ساعت: 16:11

خبرنامه