دانشمندان پروتئین عامل متاستاز سرطان را شناسایی کردند

ساخت وبلاگ

هم رسان: یکی از مواردی که مبارزه با سرطان را مشکل می کند گسترش این بیماری به قسمت های دیگر بدن است. حتی اگر تومور اولیه نیز از بدن خارج شود، این احتمال وجود دارد که بیماری همچنان در قسمت های مختلف بدن ریشه بدواند. به تازگی دانشمندان موسسه تحقیقاتی Scripps پروتئین عامل فرآیند متاستاز (گسترش) سرطان را شناسایی کرده اند و دریافته اند که کاهش سطح این پروتئین به کنترل تومور کمک می کند.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان و به نقل از نیواطلس، فاکتور تغییر رشد بتا (TGF-β) پروتئین پیام رسانی است که به طورطبیعی رشد سلول های سالم را کنترل می کند اما جهش ژنتیکی سلول ها در سرطان موجب عدم شناسایی این سلول ها از طریق سیستم ایمنی بدن می شود. و همین امر موجب می شود تا TGF-β یک فاکتور بسیار مناسب برای مبارزه با سرطان باشد. دانشمندان اخیراً با استفاده از مهندسی ژنتیک سلول های T جدیدی را برای سرکوب پروتئین و ردیابی سلول های سرطانی پنهان طراحی کرده اند.
مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که TGF-β کارکردهای مثبتی نیز در بدن دارد و نمی توان آن را به طور کامل سرکوب کرد. از همین رو، دانشمندان Scripps تلاش های خود را به سمت دیگری معطوف کرده اند و تمرکز خود را روی پروتئینی مرتبط به نام Latent TGF-β Binding Protein 3 (LTBP3) گذاشته اند. این پروتئین مسئول تنظیم TGF-β است بنابراین این تیم تحقیقاتی ای پروتئین را آزمایش کرده اند تا ببیند نقش این پروتئین در متاستاز سرطان چیست.
دانشمندان Scripps از مدل های سرطانی رویان جوجه و موش ها برای ایجاد خط های سلولی تومور انسان استفاده کرده اند که شبیه به کارسینوم (سرطان لایه سطحی جداره) پروستات، کارسینوم سر و گردن و فیبروسارکوما (سرطان نادر استخوان) بودند. محققان در هر یک از خط های سلولی، بیان و ترشح پروتئین LTBP3 را متوقف کردند و دریافتند که تومورهای اولیه قادر به متاستاز نبودند.

دانشمندان پروتئین عامل متاستاز سرطان را شناسایی کردند«النا دریوگینا» نویسنده ی ارشد این مطالعه می گوید:” به نظر می رسد که پروتئین LTBP3 به طور ویژه در فرآیندی به نام رگ زایی (angiogenesis) به رشد تومورها در عروق خونی کمک می کند. این فرآیند زمانی رخ می دهد که سلول های سرطانی با اندازه و نفوذپذیری مشخص به عروق خونی وارد می شوند.”
نتایج یافته های این مطالعه نشان می دهد که LTBP3 به گسترش سریع تومورها در عروق خونی جدید و در نتیجه متاستاز آنها در مراحل اولیه کمک می کند. شناسایی این پروتئین این بستر را برای دانشمندان فراهم خواهد کرد تا بتوانند با شیوه های جدید از گسترش سرطان در مراحل اولیه جلوگیری کنند و موجب بهبودی بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان شوند. متوقف کردن LTBP3 به صورت مستقیم همچنین می تواند اثر مضر درمانی برعملکرد مثبت TGF-β را کاهش دهد.
در گام بعدی، این تیم تحقیقاتی تصمیم دارند درباره ی ارتباط بین LTBP3 و TGF-β مطالعه کنند.
این تحقیق در مجله ی Oncogene به چاپ رسیده است.

'); d.write(' دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 423 تاريخ : چهارشنبه 25 بهمن 1396 ساعت: 8:56

خبرنامه