مکمل های غذایی در دوران بارداری می توانند خطر آلرژی و اگزما را در دوران کودکی کاهش دهند

ساخت وبلاگ

هم رسان: محققان در یک بررسی گسترده که شامل 400 مطالعه گوناگون با 1.5 میلیون شرکت کننده است تاثیر رژیم غذایی در دوران بارداری را بر خطر ابتلا به آلرژی ها و اگزما مورد بررسی قرار داده اند. این مطالعه جامع و فراگیر به این نتیجه رسیده است که روغن های ماهی یا پروبیوتیک هایی که مادر هنگام بارداری استفاده می کند، می توانند تاثیر خوبی بر سلامت کودک داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان و به نقل از نیواطلس، «رابرت بویل» سرپرست این تیم پژوهشی، می گوید: “آلرژی و حساسیت غذایی و اگزما در کودکان یک مشکل رو به رشد در سراسر جهان است. علی رغم این عقیده که خوراک مادر در حین بارداری می تواند تاثیر به سزایی در خطر ابتلای کودک به آلرژی و یا اگزما داشته باشد، اما تاکنون هیچ تجزیه و تحلیل دقیقی از داده های موجود انجام نشده است.”
تیمی از دانشگاه امپریال لندن یک دسته بندی وسیع از مطالعات مختلف را بررسی کردند که تاثیرات غذایی مختلف در دوران بارداری، شیردهی یا اولین سال زندگی و همچنین ارتباط آنها با خطر بالقوه بیماری های آلرژیک یا خود ایمنی در نوزاد را بررسی می کند. تحقیقات حاکی از این هستند که مصرف روغن ماهی و پروبیوتیک ها در دوران بارداری تاثیر مثبتی بر سلامت کودک خواهد داشت.
این تحقیق با بررسی پروبیوتیک ها و در اصل باکتری های Lactobacillus rhamnosus نشان می دهد وقتی مادر این باکتری ها را به صورت کپسول و در بیشتر موارد در دوران شیردهی به کودک دریافت کرده است، خطر ابتلای کودک به اگزما تا 22 درصد کاهش می یابد. این مطالعه اشاره می کند هنوز مکانیسم این تاثیر نامشخص است.
این مطالعه درباره بررسی روغن ماهی شواهدی محکم یافته است که نشان می دهدمکمل های اسید چرب امگا 3 که مادر در طول بارداری دریافت می کند باعث کاهش 30 درصدی در حساسیت به تخم مرغ در یک سالگی و کاهش 38 درصدی در حساسیت به بادام زمینی خواهند شد.

با وجود این که دریافت امگا 3 فواید زیادی را به همراه دارد، اما مصرف اسید های چرب امگا 6 تاثیر زیادی بر خطر ابتلا به حساسیت در کودکان ندارد و تحقیق نشان می دهد که در تمامی مطالعات به جز یکی از آنها، از مکمل های روغن ماهی به جای مصرف ماهی های چرب استفاده شده است. البته پزشکان تغذیه همچنان میانه روی در مصرف ماهی را به دلیل وجود جیوه در بسیاری از گونه های ماهی به مادران باردار توصیه می کنند.
اما این مطالعه در نهایت توصیه می کند که مادران باردار از هفته 36 بارداری و در 6 ماهه اول شیردهی به صورت روزانه از مکمل های پروبیوتیک استفاده کنند مکمل های روغن ماهی باید بعد از هفته 20 بارداری و طی 4 ماهه اول شیردهی توسط مادر استفاده شوند.
مسئله جالب توجه این است که این مطالعه نشان می دهد دیگر مداخلات غذایی هیچ رابطه ای با خطر رو به افزایش بیماری های آلرژی و یا بیماری های خود ایمنی در نوزادان ندارد. این مطالعه شامل بررسی زمان استفاده از مواد غذایی جامد برای کودک، اجتناب مادر از خوردن مواد آلرژیک و بسیاری دیگر از تاثیرات خاص ویتامین ها، مواد معدنی، میوه ها و یا سبزیجات است.
محققان نتایج این مطالعه را در مقاله ای جمع آوری کرده اند و در این مقاله آمده است:” به طور کلی، نتایج ما حاکی از این هستند که در حالیکه رژیم غذایی کودک می تواند از طریق مکانیسم های خاص حساسیت زا بر رشد ایمنی کودک تاثیر بگذارد، اما رژیم غذایی مادر تاثیر بیشتری بر پیشرفت سیستم ایمنی خواهد داشت.”
این مطالعه در مجله PLOS Medicine منتشر شده است.

'); d.write(' دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 352 تاريخ : يکشنبه 13 اسفند 1396 ساعت: 18:05

خبرنامه