کم خوابی موجب مرگ زودرس می شود

ساخت وبلاگ
دیر<strong>خوابی</strong>دن <strong>موجب</strong> کاهش طول عمر می <strong>شود</strong>

هم رسان: طبق مطالعات جدید، افرادی که تا پاسی از شب بیدار هستند و دیر می خوابند نسبت به افرادی که خواب نرمال دارند ، بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس هستند.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان و به نقل از گیزمودو، شب بیداری شاید در بسیاری از مهمانی ها متدوال باشد اما مطالعه ی جدیدی که این هفته در مجله ی بین المللی Chronobiology به چاپ رسیده است، نشان می دهد که این امر ممکن است موجب بروز مشکلات جدی برای فرد گردد. به عنوان مثال ممکن است موجب افزایش خطر مرگ زودرس در افراد گردد.
محققان جهت انجام این مطالعه، داده های مربوط به جمعیت آماری تحقیق موسوم به UK Biobank را مورد بررسی قرار دادند. در مطالعه مذکور حدود نیم میلیون نفر از سال 2006 تا 2010 شرکت داشتند و وضعیت سلامتی آنها مورد بررسی قرار گرفته بود. در مطالعه اخیر ، محققان به طور خاص بیش از 400 هزار داوطلب بین سنین 38 تا 73 سال را به طور متوسط به مدت 6.5 سال بررسی کردند.
بیش از 10 هزار نفر از افراد شرکت کننده در طول مطالعه جان خود را از دست دادند. نتایج بررسی شده نشان می داد ، افراد کم خواب یا شب زنده دار در مقایسه با افرادی که خود را به عنوان افراد سحرخیز معرفی کرده بودند حدود 10 درصد خطر مرگ بیشتری داشتند. علاوه بر این نتایج مطالعه نشان می داد که افراد شب زنده دار سلامت جسمانی کمتری نیز دارند.
به گفته ی محققان، ” افزایش مدت زمان بیدار بودن، به ویژه در شب، با افزایش شیوع بیماری ها و اختلالات مختلف از جمله دیابت، بیماری های روانی، عصبی، تنفسی و اختلالات گوارشی / شکمی همراه بود.”

کم خوابی موجب مرگ زودرس می شوددر حال حاضر این جدیدترین مطالعه ای است که در رابطه با خطرات شب بیداری در افراد انجام شده است. اما به گفته ی محققان ، این جمعیت آماری اولین جمعیت آماری از نوع خود است که نشان می دهد شب بیداری باعث کاهش طول عمر می گردد. و همچنین اولین جمعیتی است که نشان می دهد مشکلات گوارشی و عصبی در میان افراد شب زنده دار بیشتر است.
در مطالعه ی حاضر دلیل این امر مشخص نشده است اما تحقیقات دیگر در این زمینه نشان می دهد که افراد شب زنده دار برنامه غذایی مناسبی ندارند، از مواد مخدر مانند الکل استفاده می کنند و جت لگ هستنددر اینجا به این معنا که در تعطیلات تا نیمه های ظهر می خوابند. اگرچه تقریباً بسیاری از ما تا حدودی جت لگ از این نوع را تجربه کرده ایم اما محققان ثابت کرده اند که این اتفاق با چاقی و متابولیسم ضعیف ارتباط دارد.
با کمال تعجب، با وجود آنکه شب بیداری با خواب کم ارتباط دارد اما محققان هیچ تفاوت معنی داری بین مدت زمان خواب گروه های مختلف در این مطالعه پیدا نکردند و همینطور مدت زمان خواب در نتایج کلی مطالعه تاثیری نداشت.
به گفته ی محققان اغلب آسیب های وارد شده از سوی شب بیداری می تواند به دلیل ساعت خواب بدن یا تغییرات شبانه روزی بدن باشد. یافته های حاصل از مطالعات متعدد نشان می دهد افرادی که شیفت شب کار می کنند بیشتر در معرض خطر مرگ هستند.
حدود 20 تا 50 درصد از تغییرات شبانه روزی بدن ما به واسطه ی ژن ها اتفاق می افتد. اما روش هایی وجود دارد که می توان با استفاده از آنها ساعت داخلی بدن را تغییر داد، به عنوان مثال، استفاده از نور چراغ در روز برای بیدار شدن و استفاده از ملاتونین در عصر برای کمک به خواب بهتر . به گفته ی محققان از این روش ها می توان برای درمان افراد وسیعی مبتلا به بی خوابی مزمن استفاده کرد.

'); d.write(' دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 258 تاريخ : دوشنبه 27 فروردين 1397 ساعت: 22:16

خبرنامه