تراشه ای که می تواند سلول های سرطانی مهاجم را شناسایی کند

ساخت وبلاگ
image

هم رسان: پزشکان جهت تشخیص سلول های سرطانی از روش های مختلفی استفاده می کنند اما تعداد این سلول ها بسیار زیاد است و این مسئله شناسایی آنها را زمان بر می کنند.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان به نقل از ابرگیزمو، شناسایی سلول های سرطانی می تواند روند درمان را کُند کنند و در برخی موارد نیز ممکن است برخی از این سلول ها به طور کلی نادیده گرفته شوند. به تازگی محققان دانشگاه میشیگان موفق به تولید تراشه ای شده اند که می تواند این روند را تغییر دهد.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، محققان تراشه ای را طراحی کرده اند که دارای الگوی پیچیده ای است. این تراشه از نوع تراشه های میکروفلوئید است و ظاهراً به جداسازی سلول های سرطانی از جریان خون بیمار کمک می کند. این کار به لطف استفاده از علم فیزیک صورت می گیرد؛ بدین شکل که منحنی های موجود در تراشه کمک می کنند تا سلول های سرطانی بزرگتر به سمت جلو حرکت کنند و سلول های کوچکتر که سلول های معمولی هستند به دیواره ها می چسبند.

به گفته محققان ، پیچ و خم های پی در پی این مارپیچ، محتویات خون را طبق اندازه آنها طبقه بندی می کند به طوری که گلبول های کوچکتر سفید و قرمز در بخش های مختلفی از کانال مایع جمع آوری می شوند. نیروهای مختلفی برای حرکت این ذرات نقش دارند: در داخل منحنی، ذرات به واسطه پیچ و خم ها به سمت جلو حرکت می کنند. به سلول های سرطانی بزرگتر کمی بیشتر از گلبول های سفید خون نیرو وارد می شود؛ و در خارج از منحنی، ذرات کوچکتر به سمت دیواره ها کشیده می شوند.
همچنین گفته می شود این روش سریع تر از روش های معمول است و می تواند در عرض چند دقیقه سلول های سرطانی را مشخص کند. همچنین این روش به سادگی و تنها با افزایش یک تراشه می تواند بهبود یابد. در حال حاضر این تراشه در مراکز کارآزمایی بالینی جهت کمک به جداسازی سلول های سرطانی در بیماران مبتلا به سرطان سینه تهاجمی مورد استفاده قرار می گیرد.

'); d.write(' دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : تراشه,تواند,سرطانی,مهاجم,شناسایی, نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 240 تاريخ : پنجشنبه 6 مهر 1396 ساعت: 5:56

خبرنامه