دستگاهی برای استخراج سلول های بنیادی از دندان عقل تولید شد

ساخت وبلاگ

هم رسان: گروهی از دانشمندان دانشگاه نوادا لاس وگاس موفق به ساخت دستگاهی به نام “Tooth Cracker 5000” شده اند که قادر به استخراج 80 درصد از سلول های بنیادی مغز دندان یا پالپ است.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان به نقل از انگجت، دندان عقل مزاحمی که همه ما از بیرون کشیدن آن خوشحال می شویم، ظاهرا منبع خوبی از سلول های بنیادی است که می تواند جان انسان های زیادی را نجات دهد. با این حال دسترسی به مغز ریشه این دندان که حاوی این سلول ها هستند کار راحتی نیست، چرا که فرایند سوراخ کردن دندان گرمای مضری ایجاد می کند که باعث کمتر شدن تعداد سلول هایی می شود که می توان آنها را کشت کرد. علاوه بر این آبی که برای شتشوی دندان و پایین آوردن گرما استفاده می شود می تواند می تواند دارای عناصری باشد که این مغز را آلوده می کند. برای برطرف کردن این مشکلات تیمی از دانشمندان دانشگاه نوادا لاس وگاس دستگاهی ساختند که آن را “Tooth Cracker 5000” نامیده اند. این دستگاه قادر به استخراج 80 درصد از سلول های بنیادی از مغز ریشه دندان است.

“Tooth Cracker 5000” دارای یک گیره است که دندان را در جای خود محکم نگه می دارد و یک تیغه آن را به دقت می شکند. این روش به مغز دندان آسیبی نمی رساند و آن را آلوده نمی کند و دندان را دقیقا از وسط به دو نیم می کند. این تیم با آزمایش این دستگاه در مورد 25 نمونه دندان و رسیدن به صد در صد موفقیت در آن ثابت کرد که این تکنیک اثربخشی فوق العاده ای دارد. دانشمندان توانسته اند 80 درصد از سلول های بنیادی به دست آمده از نمونه ها را کشت کنند، که این مقدار در مقایسه با روش های معمولی استخراج مغز دندان مانند سوراخ یا خرد کردن دندان 4 برابر افزایش یافته است.

«دکتر جیمز ما » سرپرست تیم تحقیقاتی و مدیر برنامه آموزشی پیشرفته UNLV در زمینه ارتودنسی می گوید:
” اگر بگوییم که نتایج تست های انجام شده امیدوارکننده است، شاید به نوعی کم لطفی باشد. در واقع ما یک فرایند استخراج کشف کرده ایم که میزان موفقیت در ترمیم سلول های بنیادی قابل کشت را تا 4 برابر افزایش می دهد. کاربردهای بالقوه از این سلول ها بسیار زیاد است.”
همانطور که می دانید سلول های بنیادی می توانند به سلول های دیگر تبدیل شوند که می توان از آنها برای درمان انواع بیماری های مختلف استفاده کرد. به عنوان مثال این سلول ها می توانند به سلول های عصبی تبدیل شوند و پزشکان می توانند از آنها برای درمان بیماری هایی نظیر آلزایمر و پارکینسون استفاده کنند. این سلول ها همچنین می توانند تبدیل به سلول هایی شوند که برای بیماران دیابتی انسولین تولید می کنند. با این حال بیشتر درمان های سلول های بنیادی در حال حاضر هنوز در مرحله تجربی قرار دارند. به همین دلیل اقدام بعدی دکتر جیمز ما و همکارانش مربوط به یافتن روش هایی برای نگهداری از این سلول های بنیادی است؛ آنها به فکر توسعه یک روش برای فریز کردن سلول های بنیادی کشت شده از دندان ها برای استفاده در آینده هستند.

'); d.write(' دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : دستگاهی,استخراج, نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 304 تاريخ : يکشنبه 23 مهر 1396 ساعت: 18:50

خبرنامه