آشنایی با تنظیمات کارت حافظه در اندروید و استفاده از کارت حافظه در دیگر وسایل

ساخت وبلاگ

صفحه اول روزنامه ها

صفحه اول روزنامه ها

یکی از تنظیمات, مهم در اندروید, و به خصوص نسخه‌های جدید اندروید، استفاده, از کارت,, حافظه,, به صورت حافظه‌ی داخلی است که در حقیقت کارت حافظه را با گوشی یا تبلت فعلی جفت می‌کند و اگر مشکلی مثل ویروسی شدن به وجود بیاید، نمی‌توان به راحتی کارت حافظه را به کامپیوتر متصل کرد و اطلاعات را کپی کرد!

آشنایی, با تنظیمات کارت حافظه در اندروید و استفاده از کارت حافظه در دیگر, وسایل,

آشنایی با تنظیمات کارت حافظه در اندروید و استفاده از کارت حافظه در دیگر وسایل
آشنایی با تنظیمات کارت حافظه در اندروید و استفاده از کارت حافظه در دیگر وسایل

بهتر است برای پیشگیری از این نوع مشکلات، کارت حافظه به صورت حافظه‌ی اکسترنال فرمت و پیکربندی شود. در ادامه این موضوع را دقیق‌تر موردبررسی قرار می‌دهیم.

دو روش فرمت کردن و استفاده از کارت حافظه در اندروید

در اغلب محصولات اندرویدی که دارای اسلات کارت حافظه هستند، زمانی که کارت حافظه‌ی جدیدی را در این اسلات قرار می‌دهید، اندروید به صورت خودکار نوتیفیکیشنی برای انتخاب کردن نوع حافظه نمایش می‌دهد. در این حالت دو گزینه در اختیار شماست:
• می‌توانید گزینه‌ی Internal Storage را انتخاب کنید که به معنی استفاده از حافظه‌ی جانبی شبیه به حافظه‌ی داخلی است.
• گزینه‌ی دیگر که معمولاً Format as portable یا External Storage نام دارد، کارت حافظه را بدون رمزگذاری و متفاوت با حافظه‌ی داخلی تعریف می‌کند و این حالت برای نقل و انتقال داده بسیار عالی است.

آشنایی با تنظیمات کارت حافظه در اندروید و استفاده از کارت حافظه در دیگر وسایل
تنظیمات کارت حافظه

برای اطلاعات بیشتر در مورد این گزینه‌ها به مقاله‌ی زیر مراجعه فرمایید:

راهنمای فرمت کردن کارت حافظه و استفاده از microSD در اندروید

فرمت کردن SD Card یا حافظه‌ی USB به صورت حافظه داخلی چه فوایدی دارد؟

با توضیحی که در مقدمه‌ی مطلب دادیم، این سوال مطرح می‌شود که آیا نیازی به فرمت کردن حافظه‌هایی مثل کارت میکرو‌اس‌دی یا فلش‌درایو USB به صورت حافظه‌ی داخلی وجود دارد یا خیر؟ در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم که: اساساً فایده‌ی استفاده از گزینه‌ی Internal Storage در مرحله‌ی فرمت و پیکربندی کارت حافظه چیست؟

دو مزیت اصلی استفاده از کارت حافظه به صورت اینترنال استوریج این است که:

  • اگر کارت حافظه را به صورت اینترنال یا داخلی فرمت کنید، حافظه‌ی داخلی گوشی یا تبلت و کارت حافظه به نوعی ترکیب می‌شود و لذا برخی اپلیکیشن‌ها می‌توانند دیتا را روی کارت حافظه ذخیره کنند و فضای بیشتری برای دیتا وجود دارد. در این حالت احتمالاً به جابجایی دستی دیتا از حافظه‌ی داخلی که معمولاً کم‌حجم است به کارت حافظه نیاز ندارید.
  • فایده‌ی دیگر فراهم شدن قابلیت رمزگذاری ساده‌تر دیتا است و این به معنی حفاظت بهتر از حریم خصوصی و فایل‌های شخصی است.

نکات فوق در مورد محصولات اندرویدی مختلف مصداق دارد و حتی در ستاپ‌باکس‌ها و تلویزیون‌های هوشمندی که سیستم عامل Android TV است هم می‌توانید به جای خرید مدل‌هایی با حافظه‌ی داخلی بیشتر، مدل‌های ارزان‌تر را تهیه کنید و در صورت نیاز، با اضافه کردن کارت‌های حافظه که قیمت نسبتاً پایینی دارند، مشکل کمبود فضای ذخیره‌سازی را برطرف کنید.

توجه کنید که در زمان فرمت کردن حافظه‌ی اضافی به صورت حافظه‌ی داخلی، Encrypt یا رمزگذاری کردن دیتا هم انجام می‌شود و لذا کارت حافظه در صورت جدا شدن از گوشی یا تبلت فعلی، در وسیله‌ی دیگری به درستی باز نمی‌شود. لذا برای حفظ حریم خصوصی، بهتر است حافظه‌ی جانبی یا همان کارت microSD را به صورت حافظه‌ی اینترنال فرمت کنید.

آقا اطلاعات کارت حافظه‌ای که به صورت Internal Storage‌ فرمت شده، قابل بازیابی است؟

پاسخ این سوال تقریباً منفی است و یا دقیق‌تر بگوییم، ریکاوری کردن دیتا از کارت حافظه‌ای که به صورت حافظه‌ی اینترنال فرمت شده باشد، بسیار دشوار و شاید غیرممکن است.

در اغلب محصولات اندرویدی که از کارت حافظه پشتیبانی می‌کنند، اگر کارت حافظه را جدا کنید، پیامی در مورد خارج شدن حافظه نمایش داده می‌شود. با قرار دادن مجدد کارت حافظه، ممکن است به درستی شناسایی شود و اطلاعات آن مثل قبل قابل رویت و استفاده باشد اما در همه‌ی وسایل اینگونه نیست! لذا بی‌دلیل کارت حافظه را از ابزار اندرویدی جدا نکنید!

همین مسأله در مورد فلش‌درایوهای USB نیز گاهی صادق است و نباید فلش‌درایو USB را بدون تغییر دادن تنظیمات و آماده‌سازی، از گوشی یا تبلت جدا کرد.

آشنایی با تنظیمات کارت حافظه در اندروید و استفاده از کارت حافظه در دیگر وسایل
استفاده از کارت حافظه

همان‌طور که توضیح دادیم، کارت حافظه‌ای که به صورت اکسترنال استوریج فرمت شده باشد، برای نقل و انتقال ساده‌ی دیتا در نظر گرفته شده و می‌توان آن را جدا کرد و در وسیله‌ی دیگری از اطلاعات موجود روی آن استفاده کرد اما اگر به صورت Internal Storage‌ فرمت شده باشد، این قابلیت مفید وجود ندارد.

دقت کنید که در صورت خرابی کارت حافظه‌‌ای که در وسیله‌ی اندرویدی قرار گرفته، ممکن است اندروید به درستی کار نکند و نیاز به ریست فکتوری کردن گوشی یا تبلت اندرویدی داشته باشید.

روش ریست فکتوری گوشی‌های اندرویدی و آشنایی با هارد ریست

از فایل‌های مهم شخصی و کاری بکاپ بگیرید!

با توضیحاتی که داده شد، روشن است که استفاده از حافظه‌ی جانبی به صورت حافظه‌ی اینترنال برای حفظ حریم خصوصی و فراهم شدن قابلیت ذخیره کردن دیتای اپلیکیشن‌های اندروید روی کارت حافظه، تصمیم خوبی است اما در مقابل احتمال از بین رفتن دیتا بیشتر می‌شود.

راهکاری که به همه‌ی کاربران وسایل همراه توصیه می‌شود این است که هر از گاهی از حافظه‌ی گوشی یا تبلت و حتی لپ‌تاپ روی هارد اکسترنال بکاپ بگیرند. اگر حجم فایل‌ها کم است یا اینترنت سریع و ارزان در اختیار دارید، حتی می‌توانید از سرویس‌های ابری نظیر Google Drive یا iCloud اپل و همین‌طور OneDrive مایکروسافت نیز استفاده کنید. می‌توانید چند گیگابایت فایل مثل عکس‌ها و داکیومنت‌ها را روی سرویس‌های ابری آپلود کنید تا احتمال از بین رفتن اطلاعات مهم و حیاتی بسیار پایین بیاید.

بکاپ گرفتن از اندروید و آیفون و آیپد با وجود اپلیکیشن‌های مخصوص این کار بسیار ساده است. برای اطلاعات بیشتر در مورد بکاپ گرفتن از اندروید و iOS‌ به مقالات بکاپ گرفتن از اندروید با کامپیوتر از ۴ روش مختلف و روش بکاپ گیری از آیفون و آیپد به کمک آیتونز اپل توجه فرمایید.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 364 تاريخ : دوشنبه 26 آذر 1397 ساعت: 11:10

خبرنامه