راهنمای خرید گوشی: این ویژگی‌ها به اندازه‌ای که فکر می‌کنید مهم نیستند!

ساخت وبلاگ
<a href='/last-search/?q=خرید'>خرید</a> بلیط هواپیما از سفرمارکت

اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند جدید را دارید، اولین چیزی که احتمالاً بررسی می‌کنید برگه مشخصات گوشی است. با اینکه مشخصات گوشی می‌تواند یک معیار عالی برای سنجش قدرت آن باشد، اما آنچه که روی کاغذ قید می‌شود ممکن است با عملکرد واقعی متفاوت باشد.

در واقع، بیشتر تولید کنندگان گوشی‌های هوشمند با بزرگنمایی برخی ویژگی‌ها و استفاده از آمار و ارقام دهان پرکن، عملکرد ضعیف محصول خود را در بخش‌های دیگر پنهان می‌کنند. اما، حتی اگر این اعداد و ارقام واقعی باشند، باز هم کل داستان را بیان نمی‌کنند. بلکه، تنها کاری که انجام می‌دهند تأثیرگذاری بر خریدار بر روی کاغذ است، نه چیزی بیشتر.

بنابراین، روش صحیح و اصولی برای بررسی مشخصات گوشی‌های هوشمند چیست؟ هنگام جستجوی یک گوشی جدید، به کدام یک از ویژگی‌های آن باید توجه بیشتری کنیم و از کدام بخش‌ها چشم‌پوشی کنیم؟ این‌ها سؤالاتی هستند که در ادامه این مقاله از دیجی رو قصد داریم به آن‌ پاسخ دهیم. پس با ما همراه باشید.

1- تعداد هسته‌ها و سرعت پردازنده

پردازنده گوشی

اولین قانونی که اغلب خریداران سعی می‌کنند به آن پایبند باشند، این سات که هر چه بیشتر باشد بهتر است! با این حال، این معیار نمی‌تواند زیاد درست باشد و به خصوص در مورد تراشه‌های پردازشی باید با احتیاط بیشتری عمل کنید. به عنوان مثال، بیایید آیفون 13 پرو مکس و سامسونگ گلکسی ای 53 فایو جی را با هم مقایسه کنیم.

مدل پرچمدار آیفون 13 دارای پردازنده‌ای با شش هسته است که دو هسته آن دارای فرکانس 3.23 گیگاهرتز بوده و چهار هسته هم با سرعت 1.82 گیگاهرتز کار می‌کنند. این در حالی است که گوشی میان‌رده سامسونگ از یک پردزانده هشت هسته‌ای با دو هسته 2.4 گیگاهرتزی Cortex-A78 و شش هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A55 استفاده می‌کند. اگر مجموع سرعت پردازنده‌ها را حساب کنید، گوشی آیفون فرکانسی برابر 13.74 گیگاهرتز ارائه می‌دهد، در حالی که سرعت کل محصول سامسونگ 16.8 گیگاهرتز است. آیا این بدان معنی است که گلکسی ای 53 از آیفون 13 پرو مکس قوی‌تر است؟! مطمئناً اینگونه نیست.

اگر به نتایج بنچمارک GeekBench نگاهی بیندازید، متوسط امتیاز گوشی اپل برابر 4645 و بیش از دو برابر امتیازی است که گلکسی ای 53 فایو جی کسب کرده (1891). بنابراین، با وجود استفاده هر دو گوشی از تراشه 5 نانومتری و دو هسته اضافی در گوشی سامسونگ، محصول اپل کاملاً قدرتمندتر است، اما مشخصات بسیار پایین‌تری روی کاغذ دارد.

بنابراین، هنگام خرید گوشی تنها به اعداد و ارقام روی برگه مشخصات اکتفا نکنید و به مدل پردازنده و نتایجی که در تست‌ها به دست آورده، دقت داشته باشید.

2- رزولوشن صفحه نمایش

رزولوشن صفحه نمایش

با اینکه وضوح صفحه نمایش یک فاکتور کاملاً مهم است، اما تنها عامل مؤثر در کیفیت نمایشگر گوشی نیست. به عنوان مثال، وضوح تصویر فول اچ‌دی (1920 در 1080 پیکسل) برای اکثر گوشی‌های هوشمند با صفحه نمایش 6.5 اینچی یا کوچک‌تر کافی است و می‌توان گفت بیشتر از آن تنها جنبه تبلیغاتی دارد.

میزان روشنایی صفحه و دقت رنگی آن دو عامل مهم دیگری هستند که در کنار رزولوشن باید به آن‌ها دقت داشته باشید. هر چقدر هم که رزولوشن گوشی بالا باشد، اگر نتوانید محتوای آن را در زیر نور آفتاب ببینید، به چه دردی می‌خورد؟! بنابراین، به جای اینکه تنها به شمار پیکسل‌های صفحه نگاه کنید، باید نوع پنل نمایشگر را هم مد نظر داشته باشید.

پنل‌های امولد و اولد در حال حاضر بهترین و درخشان‌ترین نمایشگرهایی هستند که در گوشی‌های هوشمند می‌توانید پیدا کنید. صفحه‌های IPS نیز جایگزین خوبی هستند، اما توصیه می‌کنیم به سراغ نمایشگرهای TFT نروید. همچنین باید به میزان روشنایی صفحه گوشی هم توجه کنید. به طور متوسط روشنایی 800 نیت و بالاتر برای کار کردن در محیط‌های بیرونی و زیر نور آفتاب مناسب است.


بیشتر بخوانید:


3- مگاپیکسل دوربین

مگاپیکسل دوربین

رقابت بر سر افزایش شمار مگاپیکسل‌ها برای اولین بار در دوربین‌های دیجیتال SLR شروع شد و این روزها به گوشی‌های هوشمند رسیده است. شمار مگاپیکسل دوربین اولین معیاری است که اغلب خریداران به آن توجه می‌کنند و تبلیغات تولید کنندگان در این زمینه به شدت بر مصرف کنندگان تأثیر گذاشته است. این تأثیر به حدی بوده که امروزه بسیاری از افراد مگاپیکسل‌های بیشتر را معادل با کیفیت تصویر بهتر می‌دانند!

از وقتی دوربین گوشی‌های هوشمند به رقیبی جدی برای دوربین‌های دیجیتال SLR تبدیل شده، تولید کنندگان نیز شروع به بالاتر بردن مگاپیکسل سنسورهای خود کرده‌اند. با این حال، بالا بودن شمار مگاپیکسل‌ها به هیچ وجه معادل کیفیت تصویر بهتر نیست، بلکه تنها یکی از عوامل مؤثر می‌باشد.

بیایید دوباره دو گوشی آیفون 13 پرو مکس و گلکسی ای 53 را مقایسه کنیم. دوربین گوشی اپل دارای سنسورهای 12 مگاپیکسلی است، در حالی که دومی از یک سنسور اصلی 64 مگاپیکسلی استفاده می‌کند. اما طبق بررسی‌های متعدد، آیفون 13 پرو مکس احتمالاً بهترین دوربین را در بین گوشی‌های سال 2022 دارد، در حالی که در لیست بهترین‌ها اصلاً نامی از گلکسی ای 53 به چشم نمی‌خورد!

بنابراین ، اگر عکاسی با گوشی برای شما مهم است، گوشی مورد نظرتان را تنها بر اساس مگاپیکسل‌ها انتخاب نکنید. در عوض، به سایر ویژگی‌های دوربین مانند اندازه سنسور (هر چه بزرگتر باشد بهتر است)، قابلیت تثبیت کننده تصویر یا همان لرزشگیر و قدرت پردازش تصویر، دقت کنید. بررسی نتایج تست‌های بنچمارک و تخصصی دوربین نیز می‌توانند در انتخاب دوربین خوب بسیار مؤثر باشد.

4- بزرگنمایی دیجیتال یا هیبرید

بزرگنمایی دیجیتال یا هیبرید

ویژگی دیگری که تولید کنندگان گوشی‌های هوشمند در تبلیغ محصولات خود زیاد روی آن تمرکز می‌کنند، بزرگنمایی دوربین است. مثلاً می‌شنویم که برخی تولید کنندگان می‌گویند گوشی آن‌ها دارای بزرگنمایی ترکیبی یا هیبرید است، یا برخی دیگر ادعا می‌کنند محصولی که تولید کرده‌اند قابلیت بزرگنمایی دیجیتال 100 برابری دارد.

هر چقدر هم تبلیغات پر زرق و برقی برای بزرگنمایی انجام شود، این ویژگی بدون وجود لنز مناسب در نهایت باعث افت کیفیت و کاهش وضوح تصویر خواهد شد. دلیل این است بزرگنمایی دیجیتال در واقع بزرگنمایی را بر روی عکس انجام می‌دهد (مانند اینکه خودتان عکس بگیرید و بعد بر روی آن بزرگنمایی کنید). در بزرگنمایی‌های دیجیتال 1.5 تا 2 برابر، کیفیت خیلی پایین نمی‌آید، به خصوص اگر دوربین دارای سنسور 50 مگاپیکسل یا بالاتر باشد. اما اگر بیش از سه برابر بزرگنمایی کنید، انتظار داشته باشید که تصویر نهایی مانند حالت عادی باکیفیت باشد.

علاوه بر این، برای بزرگنمایی‌های بزرگ و مثلاً 100 برابری، دوربین گوشی باید از تثبیت کننده تصویر خوبی برخوردار باشد تا اثر لرزش دست را خنثی کند. در این حد از بزرگنمایی، کوچک‌ترین حرکات دست به طور قابل توجهی روی تصویر تأثیر می‌گذارد و باعث می شود عکس نهایی با وضوحی پایین و تار ثبت شود.

بنابراین، اگر قصد دارید به صورت حرفه‌ای یا حتی نیمه حرفه‌ای از دوربین گوشی خود استفاده کنید، باید به دنبال مدل‌هایی بروید که بزرگنمایی اپتیکال یا نوری ارائه می‌کنند. در این نوع بزرگنمایی، لنز دوربین وظیفه بزرگنمایی را بر عهده دارد و به هیچ وجه باعث افت وضوح نمی‌شود. زیرا لنز دوربین ابتدا سوژه را نزدیک کرده و سپس از آن عکس می‌گیرد.

همچنین وجود لنز فوق عریض یا اولتراواید هم در گوشی هوشمند بسیار مهم است و می‌تواند به شما در تهیه تصاویر منحصر به فرد کمک کنند. بدون وجود دوربین اولتراواید، در گرفتن عکس از مناظر وسیع، عکس‌های گروهی و سلفی‌های دسته جمعی مشکل خواهید داشت.

برگه مشخصات گوشی را تنها ملاک خرید خود قرار ندهید

هنگام جستجوی یک گوشی جدید، اعداد و ارقام درج شده در برگه مشخصات نمی‌توانند معیار کاملی برای انتخاب باشند. حتماً قبل از اینکه تصمیم نهایی خود را بگیرید، بررسی‌های تخصصی و تست‌های بنچمارک را هم مرور کرده و نتایجی که گوشی مورد نظرتان به دست آورده به دقت بررسی و با مدل‌های دیگر مقایسه کنید.

به این روش، وقتی که تعداد گزینه‌های انتخابی خود را به کمتر از تعداد انگشتان یک دست کاهش دادید، وقت آن است که به فروشگاه مراجعه کرده و آن‌ها را از نزدیک ببینید. هر چقدر هم گوشی مشخصات خوبی داشته باشد، اگر در دست گرفتن آن حس خوبی به شما منتقل نکند، مطمئناً انتخاب خوبی نخواهد بود. همچنین، قیمت گوشی هم عامل بسیار مهمی است و می‌تواند نظر شما را از یک گوشی به گوشی دیگر تغییر دهد.

مستر بلیط

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 200 تاريخ : شنبه 11 تير 1401 ساعت: 2:30

خبرنامه