مدیرعامل همراه اول: مصرف کل دیتا مشترکین ما در سال گذشته 5574 پتابایت بود

ساخت وبلاگ

مدیرعامل همراه اول اعلام کرد تعرفه‌گذاری اینترنت در کشور فاجعه است. او دلیل این موضوع را قیمت‌گذاری دستوری در این حوزه دانست و اعلام کرد حق‌السهم دولت و دیگر موارد مالیاتی باعث می‌شود بالای ۵۰ درصد از درآمد اپراتور از کنترل آن خارج شود. مدیرعامل همراه اول اعلام کرد همچنین مصرف کل دیتا مشترکین این اپراتور در سال گذشته 5574 پتابایت بوده است، رقمی که نزدیک به سال 1400 است و نسبت به سال قبل، رشد قابل توجهی نداشته است. «مهدی اخوان» در همین رابطه به فیلترینگ در نیمه دوم سال اشاره کرد و گفت آنها با این اتفاق، احتمال می‌دادند شرکت با مشکلات بسیاری مواجه شود؛ اگرچه چنین اتفاقی در نهایت رخ نداد و سود خالص همراه اول نسبت به مدت مشابه قبل، افزایش نیز پیدا کرده‌است. او اعلام کرد در نیمه دوم سال گذشته مصرف دیتا  با سقوط آزاد روبه رو شد، اما امروز ترافیک مصرفی همراه اول پس از رشد پلکانی، دوباره تقریباً به میزان شهریور 1401 رسیده است

مجمع عمومی عادی سالیانه همراه اول صبح امروز برگزار شد. «مهدی اخوان» مدیرعامل همراه اول در طی این جلسه، گزارشی از عملکرد شرکت طی یک سال گذشته را ارائه کرد و گفت آنها در حال حاضر 24 میلیون مشترک دائمی و 79 میلیون مشترک اعتباری دارند.

به گفته وی VLR همراه اول بالای 70 میلیون مشترک و HLR نیز 104 میلیون مشترک را به ثبت رسانده است: «ما برای کنترل هزینه‌هایمان رشد HLR را کنترل کردیم.»

مصرف دیتا مشترکین همراه اول به شهریور 1401 رسید

به گفته اخوان در سالی که گذشت، مصرف کل دیتای مشترکین این اپراتور حدود 5574 پتابایت بوده است. این در حالی است که مصرف کل دیتای همراه اول در سال 1400 با رشد 44 درصدی از 5 هزار و 500 پتابایت عبور کرده بود، اما سال 1401 این رقم ثابت ماند.

مصرف دیتا همراه اول

رکورد ترافیک روزانه دیتای این اپراتور در سالی که گذشت 20.5 پتابایت بوده است و به باور اخوان، در صورت نبود فیلترینگ در نیمه دوم سال، مصرف ترافیک دیتا می‌توانست بسیار بالاتر از ارقام فعلی باشد:

«در نیمه دوم سال گذشته به دلیل شرایطی که در کشور حاکم شد و برخی از سیاست‌های اعمالی توسط دولت در حوزه فضای مجازی، در شش ماهه دوم سال افت قابل توجهی در مصرف ترافیک دیتا داشتیم و اگر این اتفاق نیفتاده بود این اعداد ذکر شده بسیار قابل توجه‌تر و بالاتر بودند. ما معمولاً سالانه 20 تا 30 درصد افزایش مصرف ترافیک دیتا داشتیم.»

او با بیان اینکه در نیمه دوم سال گذشته مصرف دیتا  با سقوط آزاد روبه رو شد، اظهار داشت امروز ترافیک مصرفی همراه اول پس از رشد پلکانی، دوباره تقریباً به میزان شهریور 1401 رسیده است: «نسبت ترافیک مصرفی نیز تا پیش از این اتفاقات 80 به 20 بود، یعنی 80 درصد مشتریانمان از سرویس‌هایی که در خارج از کشور میزبانی می‌شد، استفاده می‌کردند. اکنون این نسبت 40 به 60 شده است.»

بنابر اعلام مدیرعامل همراه اول، آنها با توجه به اعمال سیاست روی پلتفرم‌های بین‌المللی، در نیمه دوم سال شرایط بسیار سختی را پیش‌بینی می‌کردند که شاید شرکت با مشکلات بسیار جدی مواجه شود: «اما این اتفاق نیفتاد و نه تنها سود ما کاهش نیافت بلکه نسبت به سال قبل افزایشی هم داشت.»

سود خالص همراه اول

به گفته وی همراه اول در سالی که گذشت به سود خالص 5 هزار میلیارد تومانی و درآمد عملیاتی بیش از 38 هزار میلیارد تومانی دست یافت. درآمد خدمات دیتا و پیامک این اپراتور نیز 21 هزار و 726 میلیارد تومان بود که که 55 درصد از درآمد عملیاتی آنها را شکل می‌دهد.

اخوان سهم بازار درآمدی همراه اول را 57 درصد اعلام کرد که به گفته وی سالیان سال رقبا نتوانستند سهم بازار درآمدی قابل توجهی را کسب کنند و همچنان همراه اول از نظر سهم درآمد بازاری، پیشتاز است.

بیشترین سهم مصرف ترافیک کشور در اختیار روبیکا است

اخوان در بخش دیگری از سخنان خود به آخرین وضعیت پلتفرم‌های زیرمجموعه این شرکت اشاره کرد و گفت روبیکا در حال حاضر 40 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و کل ترافیک مصرفی آن در سال گذشته بالغ بر 922 پتابایت بوده است: «روبیکا در بین تمام سرویس‌های دیجیتال داخل کشور، کلیه سرویس‌های فضای مجازی از جمله سایت و اپلیکیشن بالاترین سهم ترافیک مصرفی را در کشور دارد.»

به گفته وی همراه من نیز در حال حاضر 35 میلیون کاربر، 2.36 میلیون مشترک فعال روزانه و 13 میلیون مشترک فعال ماهانه دارد.

بومینو

اخوان همچنین به «بومینو»، راهکار سرویس اینترنت کودک این اپراتور اشاره کرد و گفت بومینو 7.9 میلیون کاربر یکتا دارد: «بومینو سرویسی است که والدین برای ارائه یک سرویس اینترنت امن و سالم سازی شده به فرزندان خود انتخاب می‌کنند.»

به گفته وی پلتفرم شاد نیز 10 میلیون کاربر فعال روزانه داشته که این تعداد با بازگشایی مدارس و کرونا، افت قابل توجهی نداشته است.

مدیرعامل همراه اول با بیان اینکه آنها صرفه‌جویی ارزی و حمایت از تولید داخل را در دستور کار داشتند اظهار داشت برای اولین بار، بالای هزار میلیارد تومان برای تأمین بخشی از تجهیزات مورد نیاز از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان خرید کردند. همچنین نزدیک به 300 میلیارد تومان هم برای تحقیق و توسعه هزینه کرده که اشتغالزایی 1200 نفری را دنبال داشته است.

اخوان همچنین اعلام کرد طی یک سال گذشته 120 میلیون تماس ورودی با مراکز تماس همراه اول رخ داده که 25.7 میلیون آن را کارشناسان پاسخ دادند.

«تعرفه‌گذاری اینترنت در کشور فاجعه است»

مدیرعامل همراه اول در بخش پایانی مجمع که به پرسش و پاسخ اشاره داشت، عدم رشد قیمت سهام این شرکت را به تعرفه‌گذاری دستوری اینترنت وابسته دانست و گفت:

«تعرفه اینترنت همراه و نرخی که به صورت مؤثر دیتا را در کشور می‌فروشیم فاجعه است. هیچ صنعتی در کشور این شرایط را ندارد و آن هم به خاطر قیمت‌گذاری دستوری است. قیمت یک گیگابایت اینترنت موبایل در کشورهای همسایه ما، متوسط 2 دلار است یعنی 100 هزار تومان. قیمت متوسط یک گیگابایت اینترنت در شبکه موبایل کشور 3600 تومان است. این در حالی است که هزینه ما با هزینه اپراتورهای منطقه که تفاوتی نمی‌کند.»

مصرف دیتا همراه اول

وی همچنین با اشاره به حق‌السهم 31 درصدی دولت از درآمدهای این اپراتور در کنار هزینه مالیات و عوارض گمرکی، گفت: «با این اوصاف تیم مدیریتی شرکت هیچ اختیاری روی بالای 50 درصد از درآمد ندارد و به جیب دولت می‌رود. زمان تعرفه‌گذاری هم، تعرفه دستوری را مطرح می‌کنند.»

اخوان درباره روند توسعه 5G در کشور گفت این امر به پشتیبانی کردن گوشی از نسل پنجم وابسته است، این در حالی است که گوشی‌های فعال شبکه که این قابلیت را دارند عدد بسیار ناچیزی است: «همچنین صاحب برند گوشی هم بایستی این قابلیت را در ایران فعال کند که به خاطر مسائل تحریمی، این کار را نمی‌کنند. بنابراین باید سرمایه‌گذاری ما با طمأنینه و بازار برای آن وجود داشته باشد.»

«همراه اول بزرگترین اپراتور خاورمیانه است»

«علی بقایی»، رئیس هیئت مدیره همراه اول در این مراسم با اشاره به اینکه تحریم‌های ظالمانه آسیب زیادی به صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور وارد کرده است، گفت این تحریم‌ها مانع توسعه اپراتور اول نشده است.

رئیس هیئت مدیره همراه اول

به گفته وی همراه اول همچنان بزرگترین اپراتور تلفن همراه ایران و خاورمیانه است که سعی دارد پیشگام تحول دیجیتال نیز باشد.

بقایی همچنین اعلام کرد آنها توسعه پلتفرم‌های دیجیتال؛ محصولات و کسب و کارها در حوزه‌های اینترنت اشیا، فین‌تک، هوش مصنوعی و توسعه مصارف کاربرد 5G را در دستور کار قرار داده است.

در پایان و با توجه به تصویب هیئت مدیره 70 درصد از سود قابل تقسیم این شرکت، معادل 449 ریال به ازای هر سهم به سهامداران اختصاص خواهد یافت.

گفتنی است دیجیاتو پیش از این گزارش سال 1401 همراه اول و هیئت مدیره آن را بررسی کرده است که از اینجا می‌توانید مطالعه کنید.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 90 تاريخ : يکشنبه 28 خرداد 1402 ساعت: 16:00

خبرنامه