رئیس سازمان پدافند غیرعامل، از کاشت ایمپلنت در تجهیزات سایبری وارداتی گفته است

ساخت وبلاگ

امنیت زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری با توجه به وارداتی بودن اکثر آنها، همواره یکی از دغدغه های مسئولان کشورمان بوده است. در همین راستا غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، در برنامه ی گفتگوی ویژه ی خبری شبکه ی دو سیما گفته است: «تجهیزات و امکاناتی که برای تجهیز و ارتقای زیرساخت های سایبری کشورمان نیاز داریم از خارج تهیه می شود و در این تجهیزات ایمپلنت هایی کاشته اند که هر لحظه با فشار دکمه ای می توانند به همه ی زیرساخت های ما حمله کنند».

وی نفوذ های اخیر به برخی وبسایت های دولتی را جزئی و به عنوان هشدار معرفی کرده و افزوده است: «با تمام تدابیر امنیتی که اندیشیده شده و در حال اجراست، باز هم احتمال تکرار چنین حملاتی وجود دارد زیرا زیرساخت های نرم افزاری ما هنوز با اشکالاتی همراه است».

سردار جلالی مسئولیت زیرساخت های هر بخش را با مسئول همان بخش دانست و در مورد حوزه ی وظایف نهاد های مختلف در این زمینه گفت: «از وظایف سازمان پدافند غیرعامل، ایجاد امنیت آشکار، امنیت پنهان، ایمنی و مقابله در برابر تهدیدات کشور علیه کشور است که در بخش امنیت آشکار، پلیس فتا و در بخش امنیت پنهان وزارت اطلاعات در مقابل حرکت های جاسوسی فعالیت می کنند. قرارگاه پدافند سایبری از سال ۹۰ راه اندازی شد تا عملیات سایبری کشور را فرماندهی و نظارت کند». کنترل تهدیدات علیه کشور و آمادگی های لازم و پایش، رزمایش و انجام آزمایش های مربوطه از جمله وظایف این قرارگاه عنوان شده است.

سردار جلالی از ویروس استاکس نت به عنوان آخرین نمونه از تهدیدات کشور علیه کشور یاد کرد و به نقل از مقام معظم رهبری گفت: «بهتر می بود در مقابل این نفوذ و تهدیدات شکایتی مطرح می شد که متأسفانه نشد». وی ادامه داد: «عکس العمل ما در مقابل چنین جنایت و نبرد پنهانی باید برخورد باشد و در این راستا اصل پرونده های شکایتمان را به وزارت خارجه ارسال کرده ایم و گویا آنها در حال بررسی هستند».

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به توانایی داخلی برای تولید اکثر زیرساخت های مورد نیاز گفته است: «تنها در یک مورد، آن هم نرم افزار مورد نیاز بانک مرکزی بود که مجبور بودیم به سراغ یک شرکت آمریکایی برویم. اما این اقدام خیلی زود لغو شد زیرا با این اقدام ریز تمام داده ها و پرداخت ها و دریافت ها دو دستی تقدیم شرکتی آمریکایی می شد و این اصلاً خوشایند نبود».

سردار جلالی بهره گیری از شبکه ی ملی اطلاعات را راهی برای بالا بردن امنیت سایبری در کشور دانست و ضعف های حوزه ی سایبری را ناشی از نبود زیرشاخه ها و رشته های مورد نیاز پدافند سایبری در دانشگاه ها عنوان کرده و افزوده است: «با مکاتبات انجام گرفته با وزارت علوم، بر آنیم که این ضعف را تبدیل به قوت کنیم».

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 228 تاريخ : دوشنبه 28 تير 1395 ساعت: 14:50

خبرنامه