سامسونگ از تراشه ای شبیه به مغز انسان برای شناسایی حرکات و اشارات استفاده می کند [تماشا کنید]

ساخت وبلاگ

عملکرد مغز انسان و ماشین ها متفاوت است؛ مغز ما توانایی بی بدیلی در تجزیه و تحلیل انتقادی دارد، اما ماشین ها در مواجهه با انبوه داده ها بسیار خوب عمل می کنند. همچنین مغزهای مصنوعی حدوداً 100 میلیون برابر انرژی بیشتری نسبت به انسان برای انجام فعالیت های شناختی مشابه مصرف می نمایند.

به منظور رفع این تفاوت ها، محققین و شرکت های مختلف قصد دارند تراشه هایی با ساختار شبیه به مغز انسان بسازند تا محاسبات را به روش «نرومورفیک» انجام دهند. چیپ «TrueNorth» ساخت IBM یکی از این تراشه ها به شمار می رود. در این چیپ 4096 هسته پردازشی جای گرفته اند که حدود یک میلیون سلول مغزی دیجیتال با 256 میلیون ارتباط را پدید می آورند. انتقال اطلاعات بین این سلول ها به شیوه ای مشابه با سیناپس های مغز انسان صورت می گیرد.

IBM_TrueNorth_samsung_gesture_recognition_1

به تازگی «اریک ریو» معاون تحقیقاتی «مؤسسه تکنولوژی های پیشرفته سامسونگ» نشان داده چگونه از TrueNorth می توان در کامپیوترها به منظور درک بهتر حرکات و اشارات دست با مصرف انرژی پایین تر استفاده کرد.

لازم به ذکر است اگرچه سامسونگ خودش این چیپ ها را می سازد، اما اولین شرکتی نیست که از آنها استفاده می نماید. آزمایشگاه ملی «لارنس لایومور» از TrueNorth به منظور تحقیقات امنیت سایبری بهره می گیرد. همچنین نیروی هوایی ایالات متحده نیز برای شناسایی وقایع نامعمول در ویدئوها و ساخت پهپادهای مستقل هوشمند از این تراشه استفاده می نماید.

طبق اخبار موجود، غول فناوری کره از این تراشه در سیستم «حسگر پویای بصری» بهره گرفته، که قادر است 2000 قاب تصویر را در هر ثانیه تشخیص دهد. این سرعت بالا برای تولید نقشه های سه بعدی، رانندگی خودکار، و کنترل کامپیوتر از طریق اشارات دست بسیار کاربردی خواهد بود.

IBM_TrueNorth_samsung_gesture_recognition_2

کمپانی کره ای نشان داد که چگونه از این سیستم می توان برای کنترل تلویزیون استفاده کرد. سیستم فوق قادر است حرکات دست، انگشتان، مشت کردن دست و غیره را از فاصله چند متری تشخیص دهد.

همچنین به خاطر عملکرد خوب این تراشه، سامسونگ می خواهد تعدادی از آنها را با یکدیگر ترکیب کرده و سیستم های قوی تری ایجاد کند. در همین راستا، IBM توانسته مجموعه های 16 تایی از چیپ های TrueNorth را کنار یکدیگر جای داده و یک گام دیگر به شبیه سازی مغز انسان با بیش از 86 میلیارد نرون نزدیک شود.

در ادامه ویدئوی منتشر شده در این رابطه را تماشا کنید:

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 303 تاريخ : يکشنبه 24 مرداد 1395 ساعت: 6:34

خبرنامه