ساتیا نادلا در زمینه مدیریت مایکروسافت چگونه از استیو بالمر و بیل گیتس پیشی گرفت؟

ساخت وبلاگ
ساتیا نادلا در زمینه مدیریت مایکروسافت چگونه از استیو بالمر و بیل گیتس پیشی گرفت؟

پنج شنبه همین هفته، پانزدهم بهمن ماه، «ساتیا نادلا» دومین سالگرد مدیریت خود در مایکروسافت را جشن خواهد گرفت؛ دو سالی که البته بیشتر با اوج گرفتن همراه بوده تا فرود آمدن.

شرکت یاد شده در همین دو سال قادر شده به خوبی تجارت فضای ابری خود را گسترش دهد، ویندوزی با شماره ۱۰ ارائه دهد که بازخوردهای بسیار مثبت تری در قیاس با نمونه پیشین این سیستم عامل دریافت کرده، اپلیکیشن های بسیاری برای اندروید و iOS عرضه نماید و در نهایت باعث گردد کاربران علاقه بسیار بیشتری به مایکروسافت و محصولات و تلاش هایش برای ساختن آینده ای بهتر پیدا کنند.

اما در این میان بزرگ ترین پیروزی مایکروسافت به داخل مقر اصلی این شرکت در ردموند بر می گردد. تحت نظارت نادلا، مایکروسافت برای اولین بار در عصر مدرن، به یک سمت متمرکز شده و در حال حرکت است.

در سال گذشته میلادی مدیر عامل هندی تبار مایکروسافت در مصاحبه ای بیان کرده بود: «برخی کارها تنها از دست مدیر عامل یک شرکت بر می آید، کاری که می تواند روحیه خلاقانه و همکاری را در شرکت زنده کند، کاری که “ایجاد فرهنگ مناسب” نام دارد.»

یک مایکروسافت

steve-ballmer-alan-mulally-7-w600

بیراه نیست اگر بگوییم که مایکروسافت قدیمی استعداد را در میان توسعه دهندگان خود از بین می برد و گاهی آنها را تهدید می کرد.

زیر نظر استیو بالمر، مایکروسافت تبدیل به مکانی شده بود که فرهنگ سازمانی مطلوبی در آن رواج نداشت و گروه های نرم افزاری در هر بخش علاقه ای به همکاری با هم نداشته و بیشتر استقلال طلب بودند.

محصولات و سرویس هایی بسیار عالی کنار گذاشته می شدند چرا که به فروش بالاتر ویندوز کمکی نمی کردند. یکی از همین نمونه ها، تبلت «Courier» است که حالتی دفترچه مانند داشت و از دو نمایشگر بهره می برد.

تنها ویندوز بود که به عنوان مرکزیت کسب درآمد و مرکزیت خود مایکروسافت دیده می شد. در این میان بالمر عادت داشت اپل و گوگل که در آن زمان بیشتر از هر وقت دیگری قدرتمند شده بودند را یا به طور کلی نادیده گیرد یا آنها را مسخره کند.

نتیجه این نوع مدیریت به گونه ای شد که گروه ها در مایکروسافت هر کدام تمایل به داشتن استقلال کامل داشتند و هر کدام برای خود سازی می زد. یکی از بارز ترین مثال های این موضوع، کنسول گیمینگ همین شرکت است؛ محصولی که قرار بود در اتاق نشیمن خانه ها هم یک PC قرار داده و به فروش بالاتر ویندوز کمک کند اما در نهایت تبدیل شد به بخشی مستقل برای خود.

کار به جایی رسید که همه به مایکروسافت به عنوان یک ماشین چاپ پول نگاه می کردند. شرکتی که بر کسب درآمد بالا از تلاش دهه های پیش خود تاکید داشت و خبری از نو آوری در آن نمی شد.

جان شئوچاک (John Shewchuk) شخصی که تا سال ۲۰۱۳ به عنوان مدیر بخش توسعه تجربه کاربری در این شرکت فعال بوده می گوید:‌ «مایکروسافت تبدیل به یک فاجعه شده بود.»

steve-ballmer-3-w600

خوشبختانه خود استیو بالمر مشکل را تشخیص می دهد و در جولای ۲۰۱۳، یک تغییر ساختار گسترده در مایکروسافت با عنوان «One Microsoft» راه می اندازد. این کار از سوی بالمر صورت پذیرفت تا مشکلات موجود در مایکروسافت به دست فراموشی سپرده شوند و این شرکت بتواند راه خود را دوباره به سوی نوآوری بیابد.

اگر چه راه حل بالمر صحیح بود ولی دیگر برای چنین اقداماتی کمی دیر شده بود و تحت فشار هییت مدیره، وی کمتر از سه ماه بعد اعلام کرد که قصد هجرت از شرکتی که سی و چند سال در آن کار کرده را دارد.

کنار زدن چشم بندها

این همان جایی بود که نابغه ای به نام ساتیا نادلا وارد میدان شد و اکنون که دو سال از مدیریت اش بر این شرکت سپری می شود می توانید ببینید که سطح احترام برای مایکروسافت و نوآوری هایش تا چه حد بالاتر از زمان بالمر رفته است.

مایکروسافت اکنون و تحت مدیریت نادلا، وظیفه اصلی خودش را یاری رساندن به مردم برای “انجام کارهای بیشتر و توانمند سازی آنها” می داند.

GatesBallmerNadellaEmployeeMtg-620x399

به کلامی ساده تر، مایکروسافت اکنون تمرکز خود را بر جلب رضایت کاربران همه پلتفرم ها قرار داده و می خواهد محصولاتی توسعه دهد که همه بتوانند از آنها لذت ببرند و در این میان به هیچ عنوان مهم نیست که کاربران از چه دستگاه هایی بهره می گیرند. در حال حاضر بیشتر سرویس های مایکروسافت در همه پلتفرم ها در دسترس هستند.

هنوز ولی یک مشکل به چشم می خورد: برد اندرسون (Brad Anderson) از قول ساتیا نادلا می گوید:‌ «درآمد نقطه ایست که همچنان در آن ضعیف هستیم اما استفاده از سرویس های ما نقطه ایست که بسیار فراتر از پیش رفته است.»

همه تیم مدیران ارشد مایکروسافت و البته توسعه دهندگان از روش تازه این شرکت راضی به نظر می رسند. حالا دیگر اهالی ردموند بدون در نظر داشتن درآمدهایی که قرار بود از ویندوز کسب شود، می توانند به ایده های تازه خود بپردازند؛ ایده هایی که در زمان اهمیت بالای ویندوز، کسی نمی توانست به سراغ شان برود.

خاویر سولترو (Javier Soltero) مسئول توسعه «Outlook» که با خرید استارتاپ Acompli به مایکروسافت منتقل شد می گوید:‌ «آنچه توسعه اش می دهیم حکم روح و ماهیت مایکروسافت در محصولاتش را دارد و حالا همه سرویس ها با چنین شرایطی توسعه پیدا می کنند.»

microsoft_loves_linux-w600

یک مثال بارز در زمینه تغییر تفکرات اهالی ردموند، می تواند پشتیبانی سیستم رایانش ابری مایکروسافت به نام «آژور» از لینوکس باشد، یک پلتفرم نرم افزاری رایگان که روزی روزگاری، استیو بالمر آن را به “سرطان” تشبیه کرده بود.

پس از رخ دادن همین اتفاق و شروع پشتیبانی از لینوکس، مارک راسینویچ (Mark Russinovich)، مدیر توسعه فناوری آژور در مصاحبه ای گفت: «بخشی از هویت و ماموریت مایکروسافت اکنون این است که بتواند نیاز کاربران را در هر پلتفرمی پاسخ دهد.»

حضور ساتیا نادلا بر خود آفیس هم تاثیراتی داشته. آفیس حالا از چند ابزار برای ویرایش استاد تبدیل شده به چندین اپلیکیشن که می توانند تحت وب هم کار کرده و سرویس های بسیاری را در اختیار کاربران پلتفرم های مختلف قرار دهند؛ محصولی کامل که حالا همه از کار کردن با آن لذت می برند.

جولی لارسون-گرین (Julie Larson-Green) مسئول بخش آفیس می گوید: «شما مایکروسافت آفیس را می خرید چرا که به تجارت تان یاری می رساند. این کار را می کنید چرا که حس خوبی از کار کردن با این سرویس ها به شما دست می دهد.»

ویندوزی که به سوی آینده حرکت می کند

با چشمانی بازتر که به آینده نگاه کنیم می بینیم که ویندوز ۱۰ با سرعتی بی نظیر به پیش می رود و درآمدهای سرشاری را هم برای اهالی ردموند به ارمغان خواهد آورد.

مایکروسافت برای کسب درآمد از اپلیکیشن های یونیورسال یا یکپارچه ویندوز ۱۰ برنامه ریزی های زیادی داشته. اپلیکیشن هایی که توسعه دهنده کافیست یک بار آنها را بنویسد اما در نهایت کاربر می تواند در همه محصولات ویندوزی خود آنها را اجرا کند.

در نگاه اول این موضوع به نفع توسعه دهنده است اما اگر با دقت بیشتری به ماجرا نگاه کنید، خواهید دید که زحمت خود مایکروسافت هم تا حد زیادی کاهش پیدا می کند و از طرفی، اطمینان حاصل خواهد کرد که همه سخت افزارهایش در یک مسیر گام برمی دارند.

در نوامبر ۲۰۱۵ بروز رسانی ویندوز ۱۰ برای کنسول اکس باکس وان از راه رسید و ویندوز ۱۰ به هسته اصلی این کنسول وارد شد. در حال حاضر نسخه مورد بحث از ویندوز صرفا به قلب اکس باکس راه یافته اما در آینده ای نه چندان دور، نسخه ای از ویندوز اپ استور را نیز دریافت خواهد کرد.

minecraft-hololens-w600

پیتر اوریلین (Peter Orullian) یکی از سرپرستان توسعه اکس باکس می گوید: «در آینده همه موارد با هم متحد خواهند بود. این بخشی بسیار بزرگ و مهم از استراتژی ویندوز است.»

این در حالیست که حتی هولولنز که در ماه های آتی، کیت توسعه دهنده اش به دست افراد برگزیده مایکروسافت خواهد رسید نیز از ویندوز ۱۰ بهره می گیرد. مایکروسافت حتی نسخه ای بسیار سبک و ساده از این سیستم عامل تدارک دیده و به سازندگان گجت های کوچک و ابزارهای خانگی اجازه می دهد از آن در محصولات خود استفاده کنند.

مایکروسافت قرار نیست توسعه اپلیکیشن برای آیفون و اندروید را به این زودی ها متوقف کند و این باعث می شود که رقابت بیهوده در میان تیم های توسعه نرم افزاری در مقر اصلی ردموند از بین برود، چرا که به طور کلی رقابتی وجود ندارد. همه سرویس ها برای همه پلتفرم ها ارائه می شوند و در نهایت ویندوز هم ویندوز خواهد ماند و مهم نیست در چه دستگاهی اجرا شود.

با این همه، هنوز چالش های زیادی در برابر مایکروسافت و افرادی که در این شرکت کار می کنند قرار دارد. تقاضا برای کامپیوترهای شخصی با سرعتی فراتر از پیش در حال کاهش یافتن است و این یعنی مایکروسافت مجوزهای ویندوز کمتری را به شرکت های سازنده می فروشد و در نتیجه سود کمتری خواهد داشت.

البته از طرفی درآمد سرویس ابری آفیس ۳۶۵ به حدی افزایش داشته که خود مایکروسافت هم تصورش را نمی کرد.

در ذهن نادلا اما، همانگونه که سال پیش خودش ذکر کرد، صرفا یک چالش بزرگ وجود دارد: اینکه بتواند تمام عناصر سازمان خودش را عاشق کارهای بزرگی که اکنون مایکروسافت انجام می دهد کند.

- - , .

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 168 تاريخ : سه شنبه 13 بهمن 1394 ساعت: 2:20

خبرنامه