دانشمندان آمریکایی ژنتیک جنین انسان را تغییر دادند

ساخت وبلاگ

هم رسان: طبق گزارشی از MIT Tech Review گروهی از دانشمندان ایالت اورگان برای اولین بار در ژن های جنین انسان تغییراتی را ایجاد کردند.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان به نقل از انگجت، گفته می شود «شوکهارت میتالیپوف» از دانشگاه بهداشت و علوم اورگان و گروه تحقیقاتی او با استفاده از CRISPR ژن های معیوب عامل بیماری ای موروثی در تعداد زیادی از جنین های تک سلولی را دستکاری و اصلاح کرده اند. میتالیپوف درباره نتایج این پروژه اظهار نظری ارائه نکرد اما برخی از همکارانش قبلاً نتایج آن را برای این نشریه تأیید کرده بودند.
تاکنون گزارش های مربوط به اصلاح و تغییر ژن های انسانی خارج از مرزهای آمریکا بود. به ویژه کشور چین در زمینه آزمایش ها CRISPR ید طولانی دارد و هیچ وقت از فعالیت های خود دست نکشیده است. اما دانشمندان آمریکایی اولین باری است که از این تکنیک در مورد جنین انسان برای اصلاح ژن مسبب اختلال خونی کشنده استفاده کرده اند. همچنین گروهی از انکولوژیست های دانشگاه سیچوان اولین آزمایش انسانی CRISPR را بر روی یک بیمار مبتلا به یک نوع سرطان ریه شدید انجام دادند.

به هر حال کنگره ایالات متحده، آزمایش های بالینی را که شامل تغییر ژنتیکی جنین انسان می شد را متوقف کرد. این اقدام نگرانی های اخلاقی زیادی را به وجود آورد و منتقدان نگران بودند این اقدام در نهایت باعث ایجاد نوزادان اصلاح شده شود. با این حال، آکادمی ملی علوم در اوائل سال 2017 گزارشی منتشر کرده بود که بر اصلاح ژرمین بشری صحه می گذاشت. این دقیقاً همان چیزی است که گروه میتالیپوف انجام داده است. اصلاح جنین برای از بین بردن بیماری های سرطانی «مهندسی ژرمین» نامیده می شود، زیرا کودک که از آن جنین متولد می شود، تغییرات را با سلول های ژرم خود (تخمک یا اسپرم) منتقل می کند.
نمی توان گفت این مسئله در مورد مطالعات میتالیپوف نیز صدق می کند یا خیر زیرا این کار به هیچ وجه به معنای یک آزمایش بالینی نخواهد بود. این گروه اجازه ندادند این جنین ها بیشتر از چند روز رشد کنند و هرگز قصد نداشتند آنها را در رحم مادر قرار دهند. به هر حال ما دریافته ایم این احتمال وجود دارد که بتوان از تکنیک CRISPR برای اصلاح جنین بدون ایجاد اختلال موزاییک استفاده کرد. در آزمایش ها قبلی دانشمندان چینی، CRISPR باعث یک خطای ویرایش شد که در آن تغییرات DNA ایجاد شده تنها توسط بعضی از سلول های رشد یافته جنین گسترش یافت.

اما گروه اورگان توانست از طریق تزریق بخش های CRISPR – بخش های DNA مورد استفاده برای برداشتن ژن های ناخواسته – و سلول های اسپرم در تخمک ها از این مشکل اجتناب کند. مشخص نیست چه بیماری هایی در این آزمایش وجود دارد اما دانشمندان از اسپرم هایی استفاده کرده اند که توسط بیماران مبتلا به بیماری های ارثی مختلف اهدا شده بود. یکی از دانشمندان آشنا با این مطالعه در مصاحبه ای با Tech Review گفت:
«این آزمایش اثبات امکان پذیری اصلاح ژن ها است که می تواند تاثیرگذار باشد. این روش ها می توانند تا حد زیادی اختلالات موزاییک را کاهش دهند. من فکر نمی کنم این آزمایش ها شروعی برای آزمایش ها کلینیکی باشد، اما این آزمایش ها گسترده تر از آزمایش ها قبلی بوده است.»
نتایج به دست آمده از گروه همچنان در انتظار چاپ هستند، بنابراین در آینده ای نه چندان دور جزئیات بیشتری از این آزمایش ها خواهیم شنید.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 190 تاريخ : چهارشنبه 11 مرداد 1396 ساعت: 18:47

خبرنامه