درمان کاربردی دیابت نوع 1 با اولین ایمپلنت ساخته شده از سلول های بنیادی

ساخت وبلاگ
دیابت نوع 1

هم رسان: محققان ViaCyte از موسسه های پزشکی ترمیمی، بر روی درمان دیابت نوع 1 مبتنی بر سلول های بنیادی تحقیق می کنند تا بتوانند سلول هایی تولید کنند که انسولین را در هنگام نیاز به صورت خودکار ترشح کنند.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان به نقل از انگجت، دیابت نوع 1 از بیماری های مزمنی است که حدود 42 میلیون نفر از مردم جهان به آن مبتلا هستند. علت ابتلا به این بیماری در افراد به دلیل حمله سیستم ایمنی بدن به پانکراس است که به موجب آن پانکراس تخریب شده و میزان کمی انسولین ترشح می کند و یا اصلاً انسولین ترشح نمی کند. این بیماران برای فرآوری قند خون باید انسولین تزریق کنند.
محققان ViaCyte بر روی درمان دیابت نوع 1 مبتنی بر سلول های بنیادی تحقیق می کنند تا بتوانند سلول هایی تولید کنند که انسولین را در هنگام نیاز به صورت خودکار ترشح کنند. این روش به ویژه برای درمان بیماران دیابتی با خطر بالا در نظر گرفته شده است. طبق برآورد ViaCyte حدود 140،000 هزار نفر در آمریکا و کانادا به این بیماری مبتلا هستند و احتمال دارد به دلیل این بیماری فوت کنند. در گذشته نیز تحقیقاتی برای استفاده از سلول های بنیادی به عنوان جایگزینی برای سلول های ترشح کننده انسلوین پانکراس انجام شد اما موفقیت چندانی را به همراه نداشت. به نظر می رسد رویکرد ViaCyte امیدوارکننده باشد زیرا در این روش سلول های بنیادی به واسطه ایمپلنت این موسسه به نام PEC-Direct در داخل بدن رشد می کنند.

درمان دیابت نوع 1تاکنون چندین آزمایش بالینی صورت گرفته تا اطمینان حاصل شود آیا سلول های بنیادی می توانند به شکل سلول های ضروری تولید کننده انسولین – سلول های جزایر لانگرهانس – رشد کنند یا خیر؟ نتایج این آزمایش ها موفقیت آمیز بوده اما تعداد سلول های موجود در این ایمپلنت به اندازه ای نبوده که بتواند بیماران را درمان کند. در واقع این میزان سلول تنها برای بررسی این مسئله بوده که آیا این سلول ها می توانند در بدن رشد کنند یا خیر. اکنون موسسه ViaCyte با همکاری JDRF – موسسه ای که بر روی تحقیقات دیابت نوع 1 سرمایه گذاری می کند – ایمپلنت PEC-Directs را برای آزمایش در بدن دو بیمار داوطلب پیوند زده اند.
این روش درمان قطعی و کامل دیابت نخواهد بود. به گفته «پاول لایکیند» رییس و مدیر عامل موسسه ViaCyte این روش تنها یک «درمان کاربردی» است، به این معنا که دلایل اصلی بیماری را درمان و رفع نمی کند. علاوه بر این، لازم است بیماران تحت درمان با این روش برای محافظت از سلول های تولید شده در مقابل سلول های ایمنی بدن از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده کنند.
این خبر می تواند برای افرادی که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند، مسرت بخش باشد؛ به ویژه با در نظر گرفتن این نکته که بسیاری از درمان های صورت گرفته با سلول های بنیادی با شکست روبه رو شده است.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 172 تاريخ : پنجشنبه 19 مرداد 1396 ساعت: 16:06

خبرنامه