ماهواره کوانتومی چینی اولین اطلاعات غیرقابل هک را به زمین ارسال می کند

ساخت وبلاگ

هم رسان: چین با استفاده از اولین فرستنده ماهواره کوانتومی موفق به ارسال یک کد غیرقابل شکستن طی یک مسیر طولانی از یک ماهواره در مدار زمین شد که نقطه عطف مهمی در رمزنگاری مبتنی بر “رمزنگاری کوانتومی” به حساب می آید.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان به نقل از هکرنیوز، در مرداد ماه سال گذشته، چین اولین ماهواره ارتباطی کوانتومی را از یک موشک Long March-2D به مدار زمین پرتاب کرد تا قوانین اساسی مکانیک کوانتومی را در فضا آزمایش کند.
ماهواره Quantum Science Satellite که با نام های Micius یا Mozi نیز شناخته می شود، به گونه ای طراحی شده است که با ارسال کلید های رمزنگاری غیرقابل شکستن از فضا به زمین، یک سیستم ارتباطی ضد هک را در این عصر از کنترل جهانی ایجاد کند.
در حال حاضر گزارش شده است که دانشمندان چینی مشغول در پروژه آزمایشات کوانتومی در مقیاس فضا (QUESS) توانسته اند با انتشار فوتون هایی از فضا به ایستگاه های زمین طی مسافت های طولانی تری نسبت به قبل با کمک این ماهواره، داده های “توزیع کلید کوانتومی” (QKD) را ارسال کنند.
« پان جیوانی » سرپرست دانشمندان در گفتگو با آژانس خبری رسمی Xinhua اعلام کرد که دانشمندان چینی موفق شده اند تا کلید های کوانتومی را از یک فاصله 1200 کیلومتری با سرعت انتقال 20 برابر سریع تر از فیبر نوری از فضا به زمین ارسال کنند.
جیوانی می گوید:” این قابلیت می تواند زمینه برقراری یک تماس تلفنی ایمن و یا انتقال مقادیر بزرگی از داده های بانکی را فراهم سازد.

ماهواره علوم کوانتوم می تواند اولین شبکه توزیع کلید کوانتومی دنیا باشد و چین امیدوار است که در سال 2030 یک شبکه ارتباطات جهانی مبتنی بر رمزنگاری کوانتومی راه اندازی کند.
از نظر تئوریکی استفاده از رمزنگاری کوانتومی برای مقابله با هر گونه استراق سمعی از امنیت بسیار بالایی برخوردار است، چرا که اطلاعات به گونه ای در ذرات کوانتومی رمزگذاری می شود که به محض شناسایی هر گونه اقدامی برای نفوذ به صورت خودکار حذف می شوند.
جیوانی اضافه می کند:”می توان توزیع کلید کوانتومی مبتنی بر ماهواره را به شبکه های کوانتومی شهری متصل کرد که در این شبکه ها فیبرها برای اتصال کاربران متعدد یک شهر از فاصله 100 کیلومتری کافی و مناسب هستند.
بنابراین ما می توانیم یک شبکه کوانتومی یکپارچه فضایی_زمینی را پیش بینی کنیم که رمزنگاری کوانتومی که به احتمال زیاد اولین کاربرد تجاری اطلاعات کوانتومی خواهد بود را در یک مقیاس جهانی ممکن می سازد.”
دولت چین امیدوار است تا اهمیت تکنولوژی کوانتوم را به خوبی شناسایی کند، چرا که گفته می شود این تکنولوژی عصر جدیدی از ابررایانه های سریع تر و قدرتمند تر است.
از دو دهه قبل تا کنون، در برنامه 5 ساله توسعه اقتصادی چین توجه استراتژیکی زیادی به تکنولوژی کوانتوم شده است. کشور چین در سال 2015 مبلغ 101 میلیارد دلار برای تحقیقات مرتبط با فیزیک کوانتوم در نظر گرفته بود، در حالیکه ایالات متحده آمریکا سالیانه 200 میلیون به تحقیقات کوانتوم اختصاص می دهد.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : ماهواره,کوانتومی,چینی,اولین,اطلاعات,غیرقابل,زمین,ارسال,کند, نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 235 تاريخ : چهارشنبه 25 مرداد 1396 ساعت: 19:47

خبرنامه