آینده صنعت کشاورزی در دستان تکنولوژِی

ساخت وبلاگ

رسانه کلیک – جدیدترین فناوری‌های آینده‌ساز صنعت کشاورزی در این مطلب معرفی شده‌اند که به عقیده بسیاری از تحلیلگران این حوزه در آینده نزدیک به وقوع می‌پیوندند.

کشاورزی در طول قرن اخیر پیشرفت‌های بسیار زیادی داشته است و میزان تولید محصولات کشاورزی نسبت به قبل افزایش قابل‌توجهی داشته است؛ اما همانطور که می‌دانید جمعیت جهان با سرعت رو به رشدی در حال افزایش و در حال رسیدن به هشت میلیارد نفر است؛ بنابراین استفاده از فناوری‌های جدید در کشاورزی به منظور افزایش تولید محصولات کشاورزی، یک امر ضروری است.

شاید این جمله به نظرتان مضحک باشد؛ اما باید گفت که بزرگترین دستاورد بشر در طول تاریخ، تولید غذا به شکل امروزی است؛ اگرچه تولید مواد غذایی در پیشرفت فناوری هیچ نقشی نداشته است؛ اما یکی از عوامل مهم پیشرفت بشر بوده است. کشاورزی باعث شد شکارچیان کوچ‌نشین در کنار هم جمع شوند و شهرها و تمدن‌ها را ایجاد کنند. سپس پیشرفت‌های جدید در صنعت کشاورزی همچون ساخت مخازن ذخایر غلات، گاوآهن‌های فولادی و دستگاه‌های خرمن‌کوب باعث شد میزان تولید مواد غذایی مازاد بر مصرف انسان‌ها شود و تولید غذا برای جمعیت بیشتر میسر شود. این کار موجب شد انسان‌ها در هر گوشه‌ای از این سیاره غنی، را تشکیل دهند؛ بنابراین تولید غذا بزرگ‌ترین موفقیت‌ بشر از زمان پیدایش او تاکنون است؛ اما ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که آینده تولید غذا چه خواهد شد.

پیشرفت‌های زیاد در صنعت کشاورزی موجب شده است انسان در سایر زمینه‌ها نیز پیشرفت بسیار خوبی داشته است. استفاده از فناوری‌های جدید در کشاورزی و تولید غذا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ زیرا طبق پیش‌بینی‌های انجام شده، جمعیت جهان از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۵۰ به میزان یک سوم جمعیت کنونی جهان (۲٫۳ میلیارد نفر) افزایش خواهد یافت و میزان تولید محصولات کشاورزی نیز باید متناسب با افزایش جمعیت، افزایش یابد. از سویی دیگر بشر با مشکلاتی همچون کمبود غذاهای دریایی بر اثر صید بی‌رویه، کاهش قابل‌توجه اراضی حاصلخیز و ناپایدار بودن و غیر قابل پیش‌بینی بودن میزان محصولات کشاورزی مواجه شده است.

البته وقتی که بحث افزایش تولید محصولات کشاورزی مطرح می‌شود، پرسش‌هایی در ذهنمان کلید می‌خورد که ابتدا باید به آن‌ها پاسخ داد؛ مثلا اینکه چگونه می‌توان میزان تولید محصولات کشاورزی را متناسب با افزایش جمعیت و بدون تشدید مشکلات کشاورزی مدرن، افزایش داد؟ آیا می‌توان بدون نابود کردن اکوسیستم‌های مختلف و تضعیف منابعی که ما را حفظ می‌کنند، به مسیر خود ادامه دهیم؟ تغییرات لازم برای جلوگیری از کمبود غذا در آینده چیست؟ به‌سادگی نمی‌توان به این سوال‌ها پاسخ داد؛ اما دانشمندان امیدوارند بتوانند با استفاده از فناوری‌های مبتکرانه نوین، تمام موانع پیش‌روی خود را بردارند و به هدف خود دست پیدا کنند.

همانگونه که بشر توانسته است با استفاده از امکاناتی همچون تراکتور، مواد شیمیایی برای افزایش حاصلخیزی اراضی کشاورزی و آبیاری تحت فشار، میزان تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهد، از این پس هم می‌تواند در این مسیر موفق شود. بشر برای ایجاد امنیت غذایی در آینده در حال بهره‌گیری از نسل جدیدی از ابزارهای فنی همانند اصلاح ژن، هوش مصنوعی و ربات‌های پرنده است.

می‌توان گفت بشر از چند قرن پیش در حال اصلاح ژن‌های مختلف است؛ اما به‌تازگی با بهره‌گیری از ابزار جدیدی همانند فناوری CRISPR توانسته است به دستاوردهای جدیدی در این زمینه دست پیدا کند و برای تولید محصولات کشاورزی پربازده که در برابر خشکسالی کاملا مقاوم باشند و هیچ آفتی نتواند آن‌ها را از بین ببرد، آمادگی کامل دارد.

کشاورزی در فضای بسته نیز مزایای زیادی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به عدم نیاز به مواد نابود‌کننده علف‌های هرز، آفت‌کش‌ها و حتی عدم نیاز به نور خورشید اشاره کرد. همچنین می‌توان به ‌جای پرورش محصولات کشاورزی در مناطق روستایی، آن‌ها را در شهرها پرورش داد تا هم نیازی به صرف هزینه برای انتقال آن‌ها به شهرها نباشد و هم میزان دی‌اکسید‌کربن در فضاهای شهری به میزان زیادی کاهش یابد.

کشتن حیوانات به دلیل استفاده از گوشت آن‌ها، یکی از آسیب‌های جدی بشر به محیط پیرامونی خود است؛ اما از سوی دیگر استفاده نکردن از گوشت هم تقریبا غیر ممکن است. دانشمندان موفق شده‌اند با تولید گوشت مصنوعی که طعم آن با گوشت طبیعی تقریبا هیچ تفاوتی ندارد، از کشتار حیوانات جلوگیری کنند.

کشاورزان همیشه به دنبال افزایش کارایی در حرفه خود هستند و به همین دلیل به‌تازگی استفاده از ربات‌های مختص کشاورزی را آغاز کرده‌اند که می‌توانند باعث کاهش هزینه در مراحل مختلف کشاورزی شوند و با استفاده از نیروی انسانی کمتر، محصول بیشتری جمع‌آوری شود.

البته بیشتر فناوری‌هایی که دانشمندان در‌ حال‌حاضر در حال کار کردن بر روی آن‌ها هستند، بیشتر شبیه به آنچه است که در فیلم‌ها یا داستان‌های علمی تخیلی دیده یا خوانده‌اید. در آلمان رباتی برای از بین بردن علف‌های هرز طراحی شده است که برای جلوگیری از مصرف علف‌کش‌ها، تک تک علف‌ها را از ریشه از زمین بیرون می‌کشد. در ژاپن هم کشت کاهو در مزارع عمودی به‌تازگی آغاز شده شده است. در این مزارع برای کشت محصولات از نور لامپ‌های LED استفاده می‌شود و محصولات با شیوه نوین هیدروپونیک پرورش داده می‌شوند (در این شیوه محصولات به جای خاک در شن، سنگ‌ریزه و یا مایعات پرورش داده می‌شوند و مواد مغذی نیز به بستر آن‌ها افزوده می‌شود). در آمریکا نیز حداقل شش شرکت استارت‌آپ در حال پرورش گندم در محیط آزمایشگاهی و به شیوه مصنوعی هستند.   

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : آینده,صنعت,کشاورزی,دستان,تکنولوژِی, نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 146 تاريخ : پنجشنبه 26 مرداد 1396 ساعت: 20:38

خبرنامه