بررسی کامل سونی اکسپریا XA1 Ultra (+ فیلم دوبله)

ساخت وبلاگ

هم رسان: دوباره شرکت سونی هیولایی دیگر بنام Xperia XA1 Ultra را به دنیا معرفی نموده است. این گوشی در واقع برادر بزرگتر XA1 است که با وجود اندازه و ابعاد بزرگتر و پیشرفت های فراوانش از نظر سخت افزاری بسیار شبیه به آن می باشد.

به گزارش پایگاه خبری هم رسان به نقل از فون آرنا، این گوشی علاوه بر اندازه ی بزرگ، قابلیت های بیشماری نیز دارد، که از جمله این قابلیت ها می توان به دوربین های با عملکرد عالی، طراحی کلاسیک جدید سونی با فریم فلزی و صفحه نمایش لبه تا لبه ی full HD این گوشی اشاره کرد.
با این که اندازه ی این گوشی بزرگ است ولی مشخصات موجود در برگه معرفی آن را در زمره ی گوشی های میان رده قرار می دهد، بنابراین بهتر است که به بررسی دقیق تر فبلت جدید شرکت سونی بپردازیم تا همه چیز آشکارتر گردد.

طراحی

شرکت سونی در طراحی گوشی های هوشمند سبک و سیاق مخصوص به خود را دارد و همواره به آن پایبند بوده است. این طراحی منحصربفرد شرکت در مورد گوشی XA1 Ultra نیز صادق است چون ظاهر کلاسیک و فوق العاده بلند مخصوص سونی را با برخی تغییرت اضافی به همراه دارد.
حالا به بررسی خود گوشی XA1 Ultra می پردازیم. این دستگاه یک گوشی واقعا غول پیکر است که باعث سرافکندگی سایر گوشی هایی است که اسم خودشان را فبلت گذاشته اند. با این که قیمت چنین گوشی بزرگی خیلی هم قابل توجیه نیست اما با این حال این گوشی به هیچ وجه بد نیست.
استفاده از این گوشی با یک دست خیلی سخت نیست ولی نمی توان ادعا کرد که کار آسانی است، اما انجام کارهای ساده نظیر گشتن در توییتر با این گوشی بسیار آسان خواهد بود. مهم ترین عامل آسان بودن کار با این گوشی این است که قاب این گوشی اصلا لیز و لغزنده نیست و این تغییری است که در این گوشی نسبت به مدل کوچکتر XA1 اعمال شده تا دسترسی کاربر به قسمت های بیشتری از صفحه نمایش افزایش یابد و مانع از سرخوردن آن در حین استفاده شود، در نتیجه ریسک استفاده از این دستگاه بزرگ کم تر شده است.

نمایشگر
مهمترین بخش گوشی XA1 نمایشگر 6 اینچی آن است که طراحی جدید گوشی سونی یعنی صفحه نمایشی بدون حاشیه در دو لبه را ارائه کرده است. زمانی که نمایشگر را روشن می کنیم یک جفت حاشیه ی سیاه در دو طرف آن ظاهر می شود که صفحه را کوچک تر جلوه می دهد. خود صفحه یک پنل فول HD با تراکم پیکسل 367 ppi است که بی نظیر نیست اما برای انجام کارهای معمولی با گوشی کافی است.

اما باید گفت که به لطف رنگ های سبز و آبی دقیق صفحه نمایش، تولید رنگ در گوشی XA1 Ultra بسیار رضایت بخش است که واقعا نتیجه ی آن برای یک گوشی میان رده عالی است. با این وجود رنگ های زرد کمی به سمت سبز تمایل دارند و رنگ های قرمز در کل کمی کمرنگ هستند. اما این پنل از نظر صحت و دقت تولید رنگ در مقایسه با گوشی XZ Premium بسیار بهتر است هر چند نمایشگرهنوز هم تا حدودی متمایل به آبی می باشد.

پردازنده و حافظه

در سال 2017 ما به این نتیجه رسیدیم که تراشه ی میان رده ی مدیاتک مثل Helio P20 می تواند برای انجام کارهای معمولی عملکردی مناسب داشته باشد. تجربه ی کاربری Xperia UX سونی با وجود انیمیشن های ساده و روانش به قدر کافی سریع و پاسخگو است و هیچ وقفه ای در عملکرد آن وجود ندارد، ویژگی که کمتر تولید کننده ای قادر به ارائه ی آن است.
هر چند رم 4 GB گوشی XA1 Ultra می تواند کمک کننده باشد (بخصوص این که برادر کوچکترش رم 3 GB دارد) اما باید بدانید که XA1 Ultra یک گوشی میان رده است و نباید از بخش گرافیکی آن توقع داشته باشید که حتی بازی های ساده مثل Trail را روان و بدون مشکل اجرا کند. راه اندازی و تغییر اپلیکیشن ها نیز گاهی اوقات یک یا دو ثانیه زمان می برد اما این مشکل به ندرت و زمانی رخ می دهد که گوشی در شرایط بارگذاری سنگین قرار دارد که البته چنین چیزی از یک گوشی میان رده انتظار می رود.
این گوشی همراه با حافظه ی ذخیره سازی داخلی 32 GB ارائه شده است که حدود 24 GB از آن در دسترس کاربر قرار دارد اما این مقدار حافظه را می توان از طریق کارت میکروSD ارتقا داد.

قابلیت اتصال
از آن جایی که گوشی XA1 Ultra یک دستگاه مبتنی بر GSM است بنابراین حتی اگر تمام باندهای LTE شبکه Big Four را پوشش می داد باز هم نمی توانست در شبکه های CDMA ورایزون و اسپرینت کار کند. این گوشی درست مثل نیاکانش از NFC پشتیبانی می کند و انجام تمام پرداخت ها از طریق موبایل را ممکن می سازد. اتصال USB در لبه ی پایینی گوشی قرار گرفته و خوشبختانه جدیدترین USB نوع C استاندارد برگشت پذیر در این گوشی میان رده ی سونی لحاظ شده است.

دوربین

شرکت سونی همیشه دوست دارد که با دوربین گوشی هایش افتخار آفرین شود و گوشی XA1 Ultra نیز از این قاعده مستثنی نیست. این گوشی مجهز به یک دوربین 23 MP فوق العاده جذاب در قاب عقبی و یک دوربین 16 MP سلفی می باشد. اما در طراحی واقعی شرکت سونی لزوما تعداد پیکسل بالا بیانگر کیفیت بالا نیست.
اپلیکیشن دوربین خوب است اما تا حدودی گیج کننده است چون تعداد حالت های عکاسی آن خیلی زیاد است برای مثل حالت پانوراما یا حالت burst (عکاسی پیاپی) و غیره در اپلیکیشن دوربین به صورت برنامه های مستقل وجود دارند. مشکل دیگر دوربین این است که یک تاخیر دو ثانیه ای بین گرفتن عکس و پیش نمایش آن وجود دارد، بطوری که ابتدا گالری یک پیش نمایش بی کیفیت از عکس را قبل از بارگذاری عکس واقعی نمایش می دهد. از طرفی با استفاده از دکمه ی اختصاصی دوربین می توان دوربین را در حالت استندبای راه انداخت که بسیار جالب است.

حالا که صحبت از تاخیر در عملکرد دوربین شد باید گفت که وقتی از دکمه ی شاتر اختصاصی دوربین استفاده می شود گاهی دوربین با تاخیر عکس را ثبت می کند و برای مدت طولانی حدود چندین ثانیه فوکوس را نگه می دارد که باعث خراب شدن چندین عکس می شود. حتی وقتی فکر می کنید که فوکوس درست کار می کند، باز هم مشکل ساز می گردد. بیشتر اوقات و بخصوص در صحنه های کلوز آپ، حتی وقتی بطور دستی روی جسمی که در جلوی صحنه قرار دارد فوکوس می کنید، دوربین گوشی XA1 Ultra روی اشیاء پس زمینه فوکوس می نماید.

کیفیت تصاویر

کیفیت دوربین گوشی Xperia XA1 Ultra به عنوان یک گوشی میان رده بقدر کافی رضایت بخش است هر چند به پای آنچه شرکت سونی در نظر داشت، نمی رسد. چون در گوشیXA1 Ultra سنسورهای کوچک دوربین با مگاپیکسل های بالا به خوبی ساخته و پرداخته نشده اند به همین خاطر عملکرد دوربین در شرایط دشوار همچون عکاسی در محیط های کم نور با مشکل مواجه می شود.

دوربین سلفی قابلیت هایی از جمله یک فلش، لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار دارد که در گوشی های دیگر پیدا نمی شود. هر چند تولید رنگ آن خیلی معمولی است چرا که در یک عکس خیلی سبز می شود و یا در عکسی دیگر به شدت به سمت بنفش تمایل پیدا می کند.

فیلم های ویدئویی
فیلم های ضبط شده با گوشی XA1 Ultra بسیار تار و لرزش دار هستند و مشکل در فوکوس دارند. دوربین عقبی فاقد قابلیت OIS است و قابلیت SteadyShot سونی می تواند بخشی از مشکل لرزش فیلم ها را حل کند. در نهایت این که بهترین گزینه ی فیلمبرداری موجود در این گوشی حالت full HD @ 30 FPS است.

باتری

در نگاه نخست هیچ سنخیتی بین باتری 2,700 mAh و اندازه ی غول پیکر گوشی XA1 Ultra دیده نمی شود اما در واقع این گوشی در بخش عمر باتری یک قهرمان است چون در بنچمارک ما امتیاز 10 ساعت و 32 دقیقه را کسب کرده است. در دنیای واقعی نیز این گوشی خوب عمل می کند و وقتی که از آن کار نسبتا سنگینی را می کشیم یک روز کامل دوام می آورد. این طول عمر بالا ارتباط مستقیمی با تراشه ی کم مصرف helio P20 و رزولوشن پایین صفحه ی گوشی دارد.

جمع بندی
وقتی گوشی XA1 Ultra را با برادر کوچکتر خود یعنی Xperia XA1 مقایسه می کنیم کمی زشت و بد ترکیب به نظر می آید. ظاهرا شرکت سونی به جای تولید یک گوشی میان رده ی شیک تر، فقط کمی آن را بزرگ کرده و مقداری فلز در ترکیب آن به کار برده است. البته هیچ کدام از این کارها اصلا به نفع گوشی XA1 Ultra تمام نشده و مشکلات موجود در طراحی آن به وضوح دیده می شود و این امر باعث شده که بدنه ی مدل کوچکتر زیباتر به چشم بیاید.

با این وجود این طراحی کلاسیک شرکت سونی است و خیلی بهتر از مدل های خسته کننده ی مستطیلی خاکستری رایج در بازار است. شاید نظر شما متفاوت باشد، اما به نظر ما اندازه ی بزرگ XA1 Ultra فقط آن را بد فرم کرده است هرچند ممکن است چنین گوشی ای به خاطر صفحه نمایش بزرگش در بازار مورد توجه کاربران زیادی قرار بگیرد.
از مزایای این گوشی می توان به تراشه ی helio P20 اشاره کرد، هر چند سریع ترین تراشه ی موجود نیست اما می تواند یک تجربه ی کاربری خوب با حداقل کاهش سرعت و عملکرد فوق العاده خوب باتری را ارائه کند. دوربین ها هم خوب هستند، اما عملکرد فوق العاده ای که شرکت سونی ادعا کرده بود را ارائه نمی دهند.
بنابراین اگر شما به هر دلیلی به دنبال یک گوشی هوشمند فوق العاده بزرگ می گردید که خیلی هم گران نباشد، گوشی XA1 Ultra با وجود تمام معایبش گزینه ی مناسبی است و یکی از بهترین انتخاب ها خواهد بود.

مزایا
نمایشگر فوق العاده و دقیق
عملکردی سریع بدون کاهش سرعت
برنامه ی اندروید شبیه به استاک
عمر باتری بالا

معایب
عدم تناسب و زشت بودن درز اطراف لبه های گوشی
کیفیت دوربین پایین تر از حد تبلیغات سونی
صدای خروجی بسیار ضعیف

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : بررسی,کامل,سونی,اکسپریا,فیلم,دوبله, نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 196 تاريخ : جمعه 3 شهريور 1396 ساعت: 20:33

خبرنامه