8 تأثیر منفی شبکه‌های اجتماعی بر روابط عاطفی و شخصی افراد

ساخت وبلاگ
خرید بلیط هواپیما از سفرمارکت

رسانه‌های اجتماعی می‌توانند ابزاری عالی برای برقراری ارتباط با دوستان، خانواده و همکاران باشند، اما غرق شدن بیش از حد در این فضا و به‌اشتراک‌گذاری بی‌حد و حصر زندگی شخصی خود با جهان، نکات منفی متعددی به همراه خواهد داشت. استفاده از رسانه‌های اجتماعی به ما این فرصت را می‌دهد که بیشتر با دیگران ارتباط برقرار کنیم، اما در عین حال ما را در موقعیتی قرار می‌دهد که ممکن است زندگی خود را با زندگی دیگران مقایسه کنیم.

در نهایت، این امر می‌تواند اثرات مخربی بر روابط اجتماعی، خانوادگی و عاطفی ما داشته باشد. در این مقاله از دیجی رو بررسی خواهیم کرد که چگونه گذراندن زمان بیش از حد در فضای مجازی و پلتفرم‌های شبکه اجتماعی می‌تواند مانعی بر سر ایجاد روابط سالم در فضای واقعی شود. با ما همراه باشید.

1- زمان کمتر برای عزیزان

هرچه بیشتر درگیر فضای آنلاین باشیم، کمتر فرصت خواهیم کرد به زندگی روزمره خود بپردازیم و این یعنی نخواهیم توانست به شکل صحیح با نزدیکترین رابطه برقرار کرده یا آن را تقویت کنیم. اگر فکر می‌کنید این روزها به شما زیاد این اتهام زده می‌شود که معتاد به شبکه‌های اجتماعی شده‌اید، این احتمال وجود دارد که اطرافیان شما متوجه شده‌اند که دیگر با آن‌ها ارتباط درست برقرار نمی‌کنید.

<a href='/last-search/?q=تأثیر'>تأثیر</a> منفی شبکه‌های اجتماعی بر روابط عاطفی

گشت‌وگذار در بین پست‌های دیگران، تماشای ویدیوهای آنلاین و نظر دادن در مورد عکس‌هایی که افراد به اشتراک می‌گذارند، ممکن است کار جالبی باشد، اما می‌تواند بر رابطه شما با عزیزانتان تأثیر منفی بگذارد. اگر فکر می‌کنید وقت و توجه زیادی را به رسانه‌های اجتماعی معطوف می‌کنید، بهتر است با شریک زندگی خود یا نزدیکانتان در این مورد صحبت کرده و ببینید که آن‌ها در این مورد چه احساسی دارند. به این ترتیب، مطمئن خواهید بود که هیچ وقت از برقراری روابط صحیح با اطرافیانتان غافل نخواهید شد.

2- ممکن است روابط دیگران را با روابط خود مقایسه کنید

مردم مطالب زیادی را در رسانه‌های اجتماعی پست می‌کنند، و بسیاری از چیزهایی که می‌بینیم معمولاً بهترین جنبه زندگی دیگران است. از جمله اینکه ممکن است با دیدن پست‌های دیگران فکر کنیم که چقدر روابط آن‌ها عالی است. از تصاویر شگفت انگیز تعطیلات گرفته تا ماجراجویی‌ها و جشن‌های سالگرد، بیشتر مردم فقط این بخش‌های مهم از زندگی خود را در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارند و به همین دلیل برداشتی که از زندگی آن‌ها داریم ممکن است متفاوت از واقعیت باشد.

به خصوص، زمان‌هایی که شرایط زندگی شما بر وفق مرادتان نیست، این مقایسه ممکن است سریع‌تر اتفاق بیفتد و به صورت ناخودآگاه روابط احساسی و عاطفی خود را با بقیه مقایسه کنید و این می‌تواند بر روحیه شما و نحوه نگاه شما به رابطه عاطفی‌تان تأثیر منفی بگذارد.

3- رسانه‌های اجتماعی می‌توانند محرک رفتارهای وسواسی باشند

تأثیر منفی شبکه‌های اجتماعی بر روابط عاطفی

اگر مدام وسوسه می‌شوید که پست‌های شریک زندگی‌تان را بررسی کنید، مکان‌هایی که در آنجا بوده پیدا کنید، و پیگیر افرادی باشید که با او در عکس‌ها می‌بینید، ممکن است درگیر یک درام عاطفی جدی شده باشید.

در حالی که رسانه‌های اجتماعی می‌توانند برای اطلاع از رویدادهای مهم زندگی اطرافیان مفید باشند، اما به سرعت می‌توانند باعث ایجاد رفتارهای وسواسی شده و به خصوص در صورتی که شک و تردیدهایی در رابطه عاطفی وجود داشته باشد، آن را بسیار تشدید کنند. نیازی به گفتن نیست که رفتارهای وسواسی مانند چک کردن پیام‌های شریک زندگی‌تان نیز به نوبه خود می‌تواند به سرعت منجر به جدل‌های جدی یا حتی جدایی شود.

4- رسانه‌های اجتماعی می‌توانند اعتماد به نفس شما را کاهش دهند

تأثیر منفی شبکه‌های اجتماعی بر روابط عاطفی

بسیاری از مردم از شبکه‌های اجتماعی برای انتشار عکس‌های خود در ژست‌های جذاب استفاده می‌کنند. این کار به خودی خود هیچ ایرادی ندارد، اما اگر از جمله افرادی باشید که مدام خود را با دیگران مقایسه می‌کنند، چنین چیزی ممکن است اعتماد به نفس‌تان را کاهش دهد.

اگر به دلیل مقایسه خود با دیگران، استانداردهایی غیر واقعی برای خودتان ترسیم کنید، روابط عاطفی و همچنین سلامت روانی‌تان می‌تواند تحت تأثیر قرار بگیرد. هنگامی که اعتماد به نفس شما پایین می‌آید، خلق و خوی شما و بینش شما نسبت به خودتان نیز به شدت آسیب خواهد دید.

5- پست‌های شبکه اجتماعی می‌توانند باعث سوء تفاهم شوند

تأثیر منفی شبکه‌های اجتماعی بر روابط عاطفی

این روزها هنگامی که یکی از دو شریک زندگی به داشتن رابطه مخفی یا حتی خیانت دیگری مشکوک می‌شود، اولین کاری که به ذهنش می‌رسد این است که حساب شبکه اجتماعی او را بررسی کند! اما واقعیت این است که اکانت‌های شبکه اجتماعی و پست‌های منتشر شده در ن‌ها همه ما را آسیب‌پذیر کرده، چرا که همه چیز در آن‌ها به شکل‌های گوناگونی قابل تفسیر است.

برای مثال، عکسی از شما که در آن به همراه دوستان خود به وقت‌گذرانی و تفریح مشغول هستید، به راحتی می‌تواند به عنوان عدم مسئولیت‌پذیری در قبال شریک زندگی‌تان تفسیر شود در حالی که واقعیت چیز دیگری است. بنابراین، اگر پست‌های رسانه‌های اجتماعی منجر به ایجاد سوء تفاهم بین شما و شریک زندگی‌تان شده، باید بدانید که تنها نیستید و افراد زیادی قربانی تأثیرات منفی رسانه‌های اجتماعی بر روابط عاطفی‌شان می‌شوند.

6- رسانه‌های اجتماعی می‌توانند حد و مرزها را از بین ببرند

اگر شریک زندگی‌تان بیشتر از شما به داشتن حریم خصوصی علاقه دارد، اما شما بدون تمایل او عکس یا ویدیویی شخصی را در فضای مجازی منتشر کنید، در اینجا از حد و مرزی که باید رعایت می‌شد عبور کرده‌اید. درست است که حساب کاربری متعلق به شما است و می‌توانید هر آنچه را که دوست دارید در آن منتشر کنید، اما مهم است که مطمئن شوید شریک زندگی شما هم از محتوای آن ناراحت و ناراضی نیست.

پستی که برای شما کاملاً عادی به نظر می‌رسد، ممکن است برای همسر، دوست یا همکارتان نقض حریم خصوصی و گذشتن از خطوط قرمز تلقی شود. بنابراین، کاملاً واضح است که شبکه‌های اجتماعی بستری را مهیا کرده‌اند که خواسته یا ناخواسته این خطوط قرمز و حریم‌های خصوصی افراد به سادگی نقض شده و در نتیجه باعث ایجاد آزردگی و اختلاف می‌شوند.

7- شبکه‌های اجتماعی می‌توانند آتش حسادت را شعله‌ور کنند

تأثیر منفی شبکه‌های اجتماعی بر روابط عاطفی

اگر همواره از میزان توجه اطرافیان به خود گله‌مند هستید، یا اگر ذاتاً آدم حساسی بوده و ذره‌ای حسادت در رابطه عاطفی‌تان دارید، رسانه‌های اجتماعی می‌توانند به سرعت به ابزاری مضر تبدیل شده و آتش اختلافات را شعله‌ور کنند. کافیست تا در حساب کاربری شریک زندگی خود فردی را در چندین پست مشاهده کنید تا حس حسادت در شما ایجاد شده و به سرعت تاثیرات منفی خود را بر روابط شما نشان دهد.

رسانه‌های اجتماعی همچنین به افراد اجازه می‌دهند تا با دوستان و آشنایان سابق خود نیز در ارتباط باشند و این ارتباطات گسترده می‌تواند زمینه‌ساز شک و تردیدهای فراوان در زندگی شخصی و عاطفی افراد و ایجاد احساس حسادت شود.

8- شبکه‌های اجتماعی برای فرار از مشکلات

تأثیر منفی شبکه‌های اجتماعی بر روابط عاطفی

اگر عادت کرده‌اید که برای فرار کردن از دست مشکلات و ایجاد حواس‌پرتی به شبکه‌های اجتماعی پناه ببرید، بدون اینکه واقعاً از این کار لذت ببرید، ممکن است رابطه‌تان آسیب ببیند. اگر به جای گذراندن وقت با اطرافیان خود و معاشرات رو در رو، به تعاملات آنلاین اهمیت می‌دهید، احتمالاً بیش از حد به رسانه‌های اجتماعی به عنوان راهی برای فرار از دست افکار و احساسات خود وابسته شده‌اید.

همچنین، اگر به جای صحبت کردن با شریک زندگی خود، بیشتر تمایل دارید تا در شبکه‌های اجتماعی پست بگذارید، به احتمال زیاد در رابطه فعلی خود دچار احساس عدم ارتباط شده‌اید. پس اگر هم شما و هم شریک زندگی‌تان، به جای معاشرت با همدیگر هر کدام مشغول تماشای تلفن همراه خود می‌شوید، باید به این موضوع توجه کنید که چرا تسلیم این حواس‌پرتی می‌شوید و واقعاً از چه چیزی فرار می‌کنید؟

استفاده از شبکه‌های اجتماعی را مدیریت کنید

همه این تأثیرات منفی که ذکر کردیم ممکن است برای شما هم ایجاد شوند، اما با مدیریت صحیح استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توانید تا حدود زیادی از آن‌ها جلوگیری کنید. اگر می‌خواهید روابط شخصی و عاطفی درستی داشته باشید، بهتر است تا آنجا که می‌توانید گوشی هوشمند خود را کنار گذاشته و با عزیزانتان وقت بگذرانید.

اگر زیاد به شما گفته می‌شود که غرق گوشی تلفن همراه خود شده‌اید، بهتر است این هشدارها را جدی بگیرید و فکری برای ترمیم روابط خود کنید. ایجاد رابطه واقعی و صحیح مستلزم انجام فعالیت‌هایی است که نیازی به استفاده از گوشی ندارند و می‌توانند رضایت عاطفی را در هر دو طرف به وجود بیاورند.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 132 تاريخ : دوشنبه 9 آبان 1401 ساعت: 18:40

خبرنامه