ویجیاتو: نگاهی به سریال درمانگر – روانپزشکی که کارآگاه می‌شود

ساخت وبلاگ

سریال درمانگر به عنوان جدید‌ترین سریال فیلیمو نه‌تنها ژانر متفاوتی با سایر سریال‌های این سرویس استریم دارد بلکه اساسا ساختار متفاوتی هم دارد. همه ۵ اپیزود کوتاه این سریال [که کمتر از ده دقیقه زمان دارند] در یک روز منتشر شده و تماشاگر را با یک ساخته متفاوت در ژانر جنایی روان‌شناختی مواجه می‌کنند. اگرچه سریال درمانگر می‌تواند لقب متفاوت‌ترین سریال فیلیمو را به خودش اختصاص دهد اما در لیست بهترین سریال‌های این سرویس استریم قرار نمی‌گیرد. با ویجیاتو برای بررسی اجمالی سریال درمانگر همراه باشید.

شبکه نمایش خانگی را با ویجیاتو دنبال کنید:

ظهور سرویس‌های استریم، شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های پخش ویدیو [که یوتیوب شناخته‌شده‌ترین آن‌ها لقب می‌گیرد] تغییرات بزرگی در زندگی انسان‌ها ایجاد کرده است. حالا مردم کمتر از هر زمان دیگری حوصله دارند. چراکه به لطف اینترنت، دسترسی به هرگونه از اطلاعات و محتوا آسان‌تر، ساده‌تر و سریع‌تر شده و به همین دلیل تحمل شرایطی که در آن دست‌یابی به اطلاعات و محتوا کندتر و دشوارتر باشد اساسا قابل قبول نیست.

از آن‌جایی که همواره بازار محصولات مورد نیاز خودش را طلب می‌کند، این تغییر رویکرد در صنعت سرگرمی هم ظهور پیدا کرد. در حالی که در سال‌های نه‌چندان دور مخاطبان یک سریال تلویزیونی باید یک هفته منتظر می‌ماندند تا اپیزود جدید سریال موردعلاقه‌شان پخش شود، به لطف سرویس‌های استریمی مانند نتفلیکس حالا همه اپیزودهای یک سریال در یک روز منتشر می‌شود. اما این تغییر رویکرد محدود به تغییراتی از این دست نمی‌شود. در سال‌های اخیر سریال‌هایی از راه رسیده‌اند که تفاوت‌های کلانی با تعریف کلاسیک سریال‌های تلویزیونی دارند.

سریال Love Death + Robots یکی از متفاوت‌ترین سریال‌های چند سال اخیر است که با اپیزودهایی کوتاه در هر قسمت به سراغ روایت یک داستان خاص می‌رفت. موفقیت این سریال باعث شد تا ایده‌های مشابه هم جدی گرفته شوند و شاید به همین دلیل بود که سریال Man vs. Bee هم از راه رسید. این سریال که توسط روان آتکینسون [که همواره به لطف هنرنمایی در نقس مستربین شناخته می‌شود] خلق شده بود، رویکردی مشابه با سریال Love Death + Robots داشت؛ اپیزودهای کوتاه.

نکته جالب آن است که این دو سریال توسط نتفلیکس منتشر شده بودند. حالا فیلیمو سریال درمانگر را منتشر کرده که همه ۵ اپیزود آن در یک روز منتشر شده‌اند و همه آن‌ها زمان کوتاهی دارند. این سریال داستان روانپزشکی به نام اتابک مسعودی [با نقش‌آفرینی بانیپال شومون] را دنبال می‌کند که متوجه می‌شود یکی از بیمارانش که باران کیان‌فر نام دارد به کمک او نیازمند شده است. اگرچه دکتر مسعودی تلاش می‌کند که به باران کمک کند اما متوجه می‌شود که گره‌ای در کار دیده می‌شود.

نوآر روان‌شناختی

سریال درمانگر به سراغ یکی از دیده‌نشده‌ترین ژانرهای سینما و تلویزیون ایران رفته است؛ نوآر روان‌شناختی. این ژانر در سال‌های اخیر بیشتر از قبل در سینما و تلویزیون آمریکا مورد توجه قرار گرفته و استودیوهایی مانند A24 موفق شده‌اند این ژانر را در هالیوود مطرح کنند. در سینما و تلویزیون ایران اما پرداختن به چنین ژانری دشوار به نظر می‌رسید. جدیدترین سریال فیلیمو به خوبی در ژانر نوآر روان‌شناختی حل می‌شود و ویژگی‌های کلیدی این ژانر کوچک اما جذاب را به خود جذب می‌کند.

صحنه‌های داخلی تاریک، آسمان شب، بارش باران، موسیقی مرموز، روایت گیج‌کننده و شخصیت‌های سرد از مهم‌ترین ویژگی‌های ژانر نوآر روان‌شناختی است که در سریال درمانگر به جدی‌ترین حالت ممکن مورد پردازش قرار می‌گیرند. سریال خیلی خوب موفق می‌شود تا تماشاگرش را درون ژانر خاصی که دارد، غرق کند. صحنه‌سازی‌های داخلی و خارجی سریال اساسا از مدیوم سینما و تلویزیون ایران بالاتر است و روایت فیلم‌نامه هم مخاطب را به معنای واقعی کلمه گیج می‌کند.

اگرچه شخصیت‌های سریال اندکی گنگ و نامفهوم و البته سرد هستند اما در نهایت در رساندن هدفی که فیلم‌نامه دارد، موفق ظاهر می‌شوند. موسیقی سریال درمانگر قطعا به تبدیل‌شدن سریال به یک تجربه عمیق‌تر کمک می‌کند و البته که صحنه‌سازی‌ها به شدت حرفه‌ای هستند. طراحی صحنه‌ها به شکل مینیمال انجام شده تا فضای سرد و بی‌روح داستان را بیشتر از قبل به ذهن مخاطب متبادر کند.

سریال درمانگر به خوبی موفق می‌شود که ریشه‌هایی از ژانر روان‌شناختی را به داستان خود تزریق کند. به همین دلیل تماشاگر هم‌گام با شخصیت‌های اصلی در روح و روان آن‌ها غوطه‌ور می‌شود و البته که گول می‌خورد. اگرچه قسمت‌های این سریال بسیار کوتاه هستند اما هر ثانیه از سریال درمانگر با هدفی ادامه پیدا می‌کند و به همین دلیل دیالوگ‌ها و واکنش‌ها جملگی معنایی دارند.

تمایز تحسین‌برانگیز

با وجود شخصیت‌های اندکی که در سریال درمانگر حضور دارند، فیلم‌نامه موفق می‌شود که داستان جذابی خلق کند. هر اپیزود سریال جدید فیلیمو داستان را قدم به قدم به سمت ایستگاه نهایی می‌برد و در نهایت باعث شگفتی مخاطب می‌شود. چراکه پایان سریال واقعا متفاوت و جذاب به نظر می‌رسد. سریال درمانگر یکی از جذاب‌ترین و تحسین‌برانگیزترین سریال‌های چند سال اخیر شبکه نمایش خانگی است که شاید در میان هیاهوی آثاری که هر هفته پخش می‌شوند، گم شود. اما تماشای این سریال قطعا یک تجربه متفاوت لقب می‌گیرد.

شاید در این روزها که شبکه نمایش خانگی ایران با سریال‌هایی مواجه شده که یکی پس از دیگری ناامیدکننده و ضعیف ظاهر می‌شوند، سریال درمانگر بتواند یک عنوان متفاوت باشد. اگرچه تیم تولید این سریال چندان شناخته‌شده نیستند اما به خوبی ثابت می‌کنند که برای ساخته خودشان و البته وقت مخاطبی که به تماشای سریال آن‌ها نشسته، ارزش و احترام زیادی قائل هستند. موفقیت سریال درمانگر می‌تواند راه را برای تنوع ژانری در سینما و تلویزیون ایران بگشاید.

در مدرسه فیلم‌سازی ویجیاتو حضور پیدا کنید:

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 351 تاريخ : دوشنبه 3 مرداد 1401 ساعت: 3:48

خبرنامه