راهکارهایی برای ایجاد عادات مثبت و ترک عادات منفی

ساخت وبلاگ

مجموعه‌ای از عادات'>عادات و رفتارها شخصیت و سبک زندگی شما را می‌سازند، عادات مثبت باعث موفقیت و پیشرفت شما می‌شوند و عادات منفی نیز به اتلاف وقت و انرژی و شکست شما منجر می‌شوند. همه ما دوست داریم عادات مثبت و سازنده‌ای داشته باشیم و عادات منفی را ترک کنیم اما این کار همیشه با موانع و دشواری‌های بسیاری همراه است. در این مقاله از دیجی رو  برای ایجاد عادات مثبت و ترک عادات منفی راهکارهایی را بیان خواهیم کرد که می‌تواند زندگی شما را تغییر داده و آن را مفید و پرثمر سازد.

داستان جان هنری پترسون

جان هنری پترسون در سال 1844 در شهر دیتون ایالت اوهایو به دنیا آمد. او در دوران کودکی علاوه بر کمک در کارهای مزرعه در کارگاه چوب بری پدرش نیز مشغول به کار بود. او به کالج دارتموث رفت و پس از فارغ التحصیلی به اوهایو بازگشت و یک مغازه کوچک تاسیس کرد که وسایل مورد نیاز کارگران معدن ذغال سنگ در آن به فروش می‌رسید. شغل جدید پترسون، کاری پردرآمد به نظر می‌رسید چون مشتریان او زیاد و ثابت بودند اما او پس از بررسی دخل و خرج مغازه متوجه شد که هنوز سود چندانی کسب نکرده و در حال ورشکستگی است.

راهکارهایی برای ایجاد عادات مثبت و ترک عادات منفی

پترسون دریافت که کارکنان مغازه از دخل او سرقت می‌کنند. در اواسط قرن نوزدهم سرقت کارکنان از دخل مغازه‌ها مشکلی بسیار شایع بود چون رسیدها در یک کشوی باز نگهداری می‌شد و به راحتی می‌شد آن‌ها را تغییر داد یا از بین برد. دوربین مداربسته‌ای هم وجود نداشت که دزدی‌ها را ثبت کند و کارفرمایان مجبور بودند هر لحظه کارکنان خود را زیر نظر داشته باشند یا این که تمام داد و ستدها را خودشان انجام دهند بنابراین جلوگیری از دزدی کار بسیار دشواری بود. وقتی پترسون با این مشکلات درگیر بود تبلیغی از یک اختراع جدید نظر او را به خود جلب کرد.

این اختراع که صندوق ضدسرقت ریتی نام داشت توسط همشهری پترسون، جیمز ریتی ابداع شده بود و اولین صندوق ضدسرقت در جهان بود. این ماشین به طور خودکار قفل می‌شد و رسیدها داخل آن نگهداری می‌شدند. پترسون دو عدد از این صندوق‌ها را به قیمت پنجاه دلار خریداری کرد و سرقت از مغازه او یک شبه متوقف شد. در شش ماه بعد، تجارت او از ورشکستگی به سود پنج هزار دلاری رسید که معادل صدهزار دلار امروز است. پترسون به شدت از ماشینی که تجارت او را نجات داده بود راضی بود در حدی که تصمیم گرفت حق امتیاز اختراع ریتی را خریداری کند و شرکت ملی صندوق‌داری را تاسیس کند. ده سال بعد این شرکت بیش از هزار کارمند داشت و در آستانه تبدیل شدن به یکی از موفق‌ترین تجارت‌ها در آمریکا بود.

راه‌هایی برای ایجاد عادات مثبت

داستانی که بیان شد درس مهمی در خود دارد، ایده صندوق ضدسرقت زمانی اهمیت پیدا می‌کند که متوجه می‌شویم این ابداع به جای این که سعی کند نیات و اهداف کارکنان را تغییر دهد با غیرممکن کردن سرقت، رفتار قانونی و اخلاقی را به طور خودکار نهادینه می‌کند. پترسون هم به جای این که به دنبال دزد مغازه خود باشد و او را مجازات کند، با استفاده کردن از تکنولوژی توانست یک رفتار اخلاقی را به طور خودکار به یک عادت مثبت در کارکنان خود تبدیل کند. ما هم می‌توانیم این عادات مثبت را در خود نهادینه کنیم و عادات بد و منفی را به رفتارهایی غیرممکن تبدیل کنیم طوری که دیگر نتوان حتی به آن فکر کرد.

راهکارهایی برای ایجاد عادات مثبت و ترک عادات منفی

به طور کلی وقتی مردم درباره خودکار شدن (اتوماسیون) چیزی فکر می‌کنند نرم افزارها و تجهیزات الکترونیکی در ذهنشان متبادر می‌شود. به طور قطع استفاده از این تکنولوژی‌ها روشی عالی برای نهادینه کردن عادات مثبت هستند و کارهایی را که دشوار و آزاردهنده و پیچیده به نظر می‌رسند به کارهایی ساده و قابل انجام تبدیل می‌کند. این مطمئن‌ترین راه برای تضمین اصلاح رفتار و تثبیت کردن عادات مثبت است اما راه‌های دیگری هم برای خودکار کردن رفتارهای مثبت وجود دارد که یک نرم افزار یا وسیله الکترونیکی را شامل نمی‌شود که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

رفتارهای یکباره که به تثبیت عادات مثبت کمک می‌کنند

یکی از موثرترین روش‌ها برای نهادینه کردن عادات مثبت این است یک بار برای همیشه یک تصمیم مهم بگیرید که به تلاش زیادی نیاز ندارد اما به مرور زمان می‌تواند به بهبود وضعیت شما منجر شود. به طور مثال موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • تغذیه: از بشقاب‌های کوچک‌تر استفاده کنید تا کالری دریافتی خود را کاهش دهید.
  • خواب: تلویزیون را از اتاق خواب بردارید.
  • بهره وری: اپلیکیشن‌های بازی و شبکه‌های اجتماعی را از گوشی خود پاک کنید.
  • تمرکز: گوشی خود را همیشه در حالت سایلنت قرار دهید.
  • سلامت: کفش‌های بهتری بخرید تا دچار کمردرد نشوید.

این موارد فقط یک بار لازم است انجام شوند و به تلاش چندانی هم نیاز ندارند. اما می‌توانند به سلامت بهتر و تغذیه بهتر شما منجر شوند و در وقت و هزینه شما نیز صرفه جویی کنند و در مجموعه زندگی بهتری به شما هدیه دهند.

راهکارهایی برای ایجاد عادات مثبت و ترک عادات منفی

فواید خودکاری

آلفرد نورث وایتهد ریاضیدان و فیلسوف نوشته است: “تمدن با گسترش دادن تعداد عملیاتی که ما می‌توانیم بدون فکر کردن، آن‌ها را انجام دهیم پیشرفت می‌کند.” امروزه ما به کمک تکنولوژی و اوتوماسیون می‌توانیم بسیاری از کارها را بدون فکر کردن انجام دهیم از خرید مواد غذایی گرفته تا خدمات بهداشت سلامت و کنترل زاد و ولد. هر رفتاری که کنترل آن به دست تکنولوژی افتاده است به بهترین شکل انجام شده و با آزادتر شدن وقت انسان‌ها، انرژی بیشتری برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده صرف شده است.

وقتی تکنولوژی می‌تواند بسیاری از کارهای روزمره شما را انجام دهد زندگی شما ساده‌تر خواهد شد و شما انرژی ذهنی بیشتری خواهید داشت که می‌توانید آن را روی کارهای دیگر (که هنوز توسط ماشین قابل انجام نیستند) صرف کنید. اوتوماسیون برای رفتارهایی مفید است که به کرات رخ می‌دهند و به عادت تبدیل می‌شوند و کارهایی که ماهانه یا سالانه انجام می‌شوند به اندازه کافی تکراری نیستند تا بتوان آن‌ها را به عادت تبدیل کرد. اما در این مورد هم تکنولوژی می‌تواند با “یادآوری” به کمک شما بیاید.

راهکارهایی برای ایجاد عادات مثبت و ترک عادات منفی

مضرات خودکاری

قدرت تکنولوژی می‌تواند ضررهایی هم داشته باشد. امروزه تکنولوژی ما را بسیار تنبل بار آورده است در حدی که نتفلیکس و یوتیوب ویدئوها را به طور خودکار برای شما پخش می‌کنند و حتی زحمت کلیک کردن و لمس کردن را نیز به شما نمی‌دهند، تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که چشمان خود را باز نگه دارید! وقتی گرسنه هستید از اپلیکیشن‌های مربوطه غذا سفارش می‌دهید و وقتی حوصله تان سر می‌رود در دنیای مجازی غرق می‌شوید در نتیجه هیچ جایی برای تلاش کردن و رسیدن به اهداف و آرزوها باقی نمی‌ماند.

در واقع، جنبه منفی خودکاری در این است که ما خودمان را در حال جهش از یک کار ساده به کار ساده دیگر خواهیم یافت بدون آن که نیازی به تلاش باشد و به همین سادگی وقت و انرژی مفید ما به هدر می‌رود. اگر به برنامه روزمره خود نگاهی بیندازید خواهید دید که هر روز ساعت‌ها با گوشی هوشمند خود سرگرم هستید بدون آن که کار خاصی انجام داده باشید. اما با کاهش دادن این زمان، شما وقت بیشتری برای انجام کارهای مفیدتر و جذاب‌تر خواهید داشت و زندگی شما پرثمرتر خواهد بود.

راهکارهایی برای ایجاد عادات مثبت و ترک عادات منفی

چه باید کرد؟

گفتیم که خودکاری و تکنولوژی می‌تواند عادات مثبت را تثبیت و رفتارهای منفی را غیرممکن کند. این بهترین و موثرترین راه برای اصلاح رفتار و آینده نگری است. شما می‌توانید با به کارگیری تکنیک تصمیم‌های یکباره که در بخش قبلی بیان شد و همچنین کمک گرفتن از مزایای تکنولوژی محیطی مساعد برای ایجاد عادات مثبت تبدیل کنید، فضایی که در آن رفتارهای مفید و مثبت صرفا خروجی مورد انتظار شما نیستند بلکه ایجاد آن‌ها تضمین شده است.

دیجیاتو آپارات...
ما را در سایت دیجیاتو آپارات دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس قلی بزرگی بازدید : 101 تاريخ : سه شنبه 26 ارديبهشت 1402 ساعت: 10:58

خبرنامه